B ΕΠΣ Ημαθίας - Α ΕΠΣ Ημαθίας

Την Τετάρτη 29/8 η ΓΣ της ΕΠΣ Ημαθίας αλλά και οι κληρώσεις. Τα μέχρι στιγμής δεδομένα και το LIVE του sportsup.gr

Για μια ακόμη χρονιά, την 5η συνεχόμενη, το sportsup.gr θα καλύψει ζωντανά τη Γενική Συνέλευση της ΕΠΣ Ημαθίας αλλά και τις κληρώσεις Κυπέλλου και πρωταθλημάτων.

Αύριο Τετάρτη και συγκεκριμένα στις 17.00 σε γνωστό ξενοδοχείο της Βέροιας, οι ομάδες σε Α και Β Ερασιτεχνική θα μάθουν τους αντιπάλους τους τόσο στο θεσμό του κυπέλλου όσο και στα επερχόμενα πρωταθλήματα, ενώ πριν τη διαδικασία θα πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση με κύρια θέματα τον οικονομικό και διοικητικό απολογισμό της χρονιάς που πέρασε αλλά και τον προϋπολογισμό της νέας.

Το sportsup.gr θα είναι από νωρίς στον χώρο και θα σας μεταφέρει τις εξελίξεις!

Πιθανή είναι μάλιστα (θα προταθεί από την Ένωση σύμφωνα με το ρεπορτάζ) η μεταφορά των αγώνων του Κυπέλλου αλλά και της πρεμιέρας της Α Ερασιτεχνικής κατά μία εβδομάδα, για να δοθεί περισσότερος χρόνος στις ομάδες που πλήρωσαν τα κενά στις δύο πρώτες κατηγορίες και εκ των πραγμάτων έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο Κύπελλο.

Επίσης, μία από τις πιο επίκαιρες συζητήσεις είναι βεβαίως η συγκρότηση των νέων πρωταθλημάτων, καθώς τα νέα δεδομένα που προκύπτουν αφορούν την μη δήλωση ομάδων και κατ επέκταση την πλήρωση θέσεων σε Α και Β Ερασιτεχνική από τις κατώτερες κατηγορίες.

Αυτό άλλωστε προβλέπει η προκήρυξη πρωταθλήματος και από το ρεπορτάζ των τελευταίων ημερών από το sportsup.gr, προκύπτει πως η Α Ερασιτεχνική έχει ήδη “κλειδώσει” στον αριθμό “16” με τη δήλωση συμμετοχής του Εθνικού Κλειδιού αντί του Φίλιππου Αλεξάνδρειας.

Όσον αφορά τη Β Ερασιτεχνική, εκεί τα πράγματα δεν είναι τόσο ξεκάθαρα. Η μη δήλωση συμμετοχής (τουλάχιστον μέχρι σήμερα 28/8) τριών ομάδων (Ποντιακή Νεολαία Αράχου, Άρης Παλαιού Σκυλιτσίου και Αριστοτέλης Νάουσας κατά πληροφορίες) αλλά και η θέση που άφησε κενή ο Εθνικός Κλειδιού, αναγκάζουν την Ένωση να καλέσει τον αντίστοιχο αριθμό από την περσινή Β κατηγορία.

Η τέταρτη της βαθμολογίας Θύελλα Στενημάχου απάντησε θετικά, ωστόσο δεν έγινε το ίδιο με Δόξα Επισκοπής και ΑΟ Συκιάς που ακολουθούσαν στην κατάταξη. Εύλογο ήταν να υπάρξει κλήση για τον Απόλλωνα Λυκογιάννης, ο οποίος απεδέχθη την πρόταση και έτσι φτάσαμε αισίως στον αριθμό 20.

Όμως, όπως αναφέρει η προκήρυξη, ο αριθμός των ομάδων στη Β Ερασιτεχνική θα είναι 22 και εκ των πραγμάτων προκύπτει το ερώτημα : “Μπορούν να αγωνιστούν ομάδες από την περσινή Γ Ερασιτεχνική;”

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, για να γίνει αυτό θα πρέπει να υπάρξει σχετική απόφαση από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΣ Ημαθίας καθώς δεν προβλέπεται η άνοδος δύο κατηγοριών, αν και στην προκειμένη περίπτωση (και κατόπιν της αναδιάρθρωσης) μιλάμε για άνοδο μόνο μίας κατηγορίας.

Όπως και να χει όμως, η αυριανή (29/8, 17.00) Γενική Συνέλευση στο Ξενοδοχείο “Αιγές” έχει αρκετό…ψωμί, αν και δεν πρέπει να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο της έκπληξης και να δηλωθούν ομάδες (έστω και στα…χασομέρια) από τις προαναφερόμενες.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected