Κατηγορίες
Super League 1

Είχε Μοράρ ο Παναιτωλικός!

Ο Μοράρ έκανε σεφτέ στα γκολ για φέτος και ο Παναιτωλικός στις νίκες.

Με δύο δικά του γκολ, η ομάδα του Τραϊανού Δέλλα κέρδισε έστω και με αγχωτικό τρόπο στο φινάλε μς 2-1 τον ΟΦΗ και πήρε την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα. Όπως αναφέρει το agrinio-sports, ο Ρουμάνος ήταν ουσιαστικός και φάνηκε πόσο έλειψε στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Οι Αγρινιώτες είχαν δύο πρόσωπα αφού στο πρώτο ημίχρονο αν και πήραν κεφάλι στο σκορ είχαν πιο παθητικό ρόλο, αλλά στην επανάληψη έπαιξαν ωραίο ποδόσφαιρο έστω κι αν στο φινάλε παραλίγο να τους… λυγίσει το άγχος του τριπόντου.

Χωρίς να είναι εντυπωσιακός, χωρίς καν να έχει τον ελέγχο του αγώνα, ο Παναιτωλικός ήταν αυτός που βρήκε στο 24΄το γκολ με τον Μοράρ. Τα πολλά credits τα πιστώνεται ο Νίκος Μαρινάκης που έκανε ένα όμορφο… σλάλομ από τα δεξιά, πέρασε ανάμεσα σε δύο παίκτες του ΟΦΗ και έβγαλε έξοχη μπαλιά τρύπα στον Ρουμάνο, που υποδέχτηκε άψογα την πάσα και με ιδανικό πλασέ νίκησε τον Στρέζο για το 1-0.

Ένα γκολ σε καλό χρονικό σημείο, που πάντως δεν έδωσε άλλη δυναμική στους γηπεδούχους, αφού στην συνέχεια έως και το ημίχρονο δεν βρήκαν άλλη σοβαρή ευκαιρία για να απειλήσουν τα καρέ των κρητικών. Από την άλλη η ομάδα του Ηρακλείου είχε την μπάλα περισσότερο στην κατοχή της, αλλά κι αυτή δεν μπόρεσε να απειλήσει σοβαρά τον Κυριακίδη για να βρει απάντηση στο γκολ του Μοράρ.

Στο 28′ ο Βουό, που βγήκε “μάτι” με τον Κυριακίδη, βρέθηκε στο έδαφος όμως ο Γρατσάνης έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι δείχνοντας την κίτρινη κάρτα στον Ιβοριανό για θέατρο. Στις διαμαρτυρίες αποβλήθηκε ο Νίκος Παπαδόπουλος με τον ΟΦΗ να βγάζει σχεδόν όλο το παιχνίδι χωρίς να έχει τον προπονητή στον πάγκο του.

Στο 58′ ο Έρικσον εκτέλεσε το φάουλ σε καλή θέση που κέρδισε ο εκ των κορυφαίων του Παναιτωλικού, Μαρινάκης. Ο Έρικσον εκτέλεσε, ο Στρέζος έδιωξε αλλά ο Μοράρ πήρε… ριμπάουντ και με πλασέ έκανε δύο τα δικά του τέρματα, αλλά και της ομάδας του.

Από κει και πέρα οι γηπεδούχοι, έδωσαν χώρο (μάλλον από νωρίς όμως) στον ΟΦΗ για να διαχειριστούν το υπέρ τους 2-0 και να χτυπήσουν στην αντεπίθεση. Από την πλευρά τους οι φιλοξενούμενοι έπαιξαν… ρέστα, φόρτωσαν την επίθεση και πίεσαν για το γκολ που θα τους ξαναβάλει στο ματς. Στο 77′ ήταν η σειρά του Δημήτρη Κυριακίδη να πει… βροντερό όχι στο σουτ του Ποτουρίδη με μια εκπληκτική επέμβαση.

Στα τελευταία λεπτά για να ανταποκριθεί καλύτερα στην πίεση του ΟΦΗ, ο Τραϊανός Δέλλας έβαλε και τρίτο στόπερ με τον Χαντάκια να πλαισιώνει τους Άργκους και Μιχάι. Όμως ο Κυριακίδης ήταν αυτός που πάλι κράτησε στα δύσκολα, καθώς… απογειώθηκε στην κεφαλιά του Αραβίδη. Δεν μπόρεσε να το κάνει στο 88′ όταν από μια καραμπόλα, ο Έρικσον έβαλε λάθος το πόδι του κι… εκτέλεσε την εστία του για να μειώσει ο ΟΦΗ σε 2-1.

Τελικά έστω και με ψυχοβγαλτικό τρόπο ο Παναιτωλικός κράτησε το πολύτιμο τρίποντο και πάει… ήρεμος στην διακοπή.

Συνθέσεις

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Κυριακίδης, Μαρινάκης, Άργκους, Μιχάι, Τσοκάνης, Ερικσον, Μάζουρεκ (86΄Χαντάκιας), Ουίλιαν (66΄Λιάβας), Ντίας, Μανά (81′ Ρότσα), Μοράρ

ΟΦΗ: Στρέζος, Αργυρόπουλος (29′ Παπαστεριανός), Παπάζογλου, Ποτουρίδης, Μπολάκης, Μεγιάδο, Κυριακίδης, Νέιρα, Πλατέλλας (62′ Ντίνας), Κουτσιανικούλης (75΄Αραβίδης), Βουό

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected