Κατηγορίες
Εθνικές Ομάδες

Τεράστιο “διπλό” της Εθνικής Ελπίδων στη Τσεχία!

Μεγάλη νίκη πέτυχε η Εθνική Ομάδα των Ελπίδων στο στάδιο Strtelnice του Jablonec με 2-1 επί της γηπεδούχου Τσεχίας!

Παρέμεινε έτσι αήττητη στην κορυφή του α΄ προκριματικού ομίλου του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και αύξησε ακόμη περισσότερο τις πιθανότητές της για πρόκριση στην τελική φάση.

Σε ένα σχετικά ισορροπημένο α΄ ημίχρονο, με την κατοχή στους γηπεδούχους Τσέχους, η ελληνική ομάδα απειλήθηκε μόνο σε μία φάση, όταν στο 16΄ ο Πούλκραμπ βρέθηκε σε ιδανική θέση για γκολ, αλλά ο Κότσαρης απέκρουσε θεματικά και κράτησε το “μηδέν”. Λίγο πριν την εκπνοή του ημιχρόνου (44′) ο Δημήτρης Λημνιός πραγματοποίησε εκπληκτικό σλάλομ, και αφού πέρασε 4 αντιπάλους πλάσαρε εύστοχα τον Στάνιεκ για το 1-0.

Στο 50΄ οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν με τον Τάκακς, αλλά στο 56΄ ο Ανδρούτσος έβγαλε ωραία πάσα στον Λάμπρου, αυτός πέρασε στον Τσιμίκα κι ο τελευταίος με σουτ από το ύψος της περιοχής έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στην Ελλάδα. Οι Τσέχοι πίεσαν στα τελευταία λεπτά αλλά η ελληνική ομάδα αμύνθηκε σωστά. Μάλιστα στο 97′ ο Κότσαρης πραγματοποίησε νέα εξαιρετική επέμβαση σε σουτ του Τρούμπακ κι η ελληνική ομάδα έφτασε στη σπουδαία επιτυχία, σε μια δύσκολη έδρα και με έναν δυνατό αντίπαλο.

Συνθέσεις

Τσεχία: Στάνιεκ, Ματέιου, Κούλιανεκ (67΄ Κβετ), Χάσεκ (67΄ Τρούμπακ), Πούλκραμπ, Τάκακς, Χέλεσικ, Κραλ, Μάτουσεκ, Λίστσκα, Λάντρα (79΄ Ζάλικ).

Ελλάδα: Κότσαρης, Σάλιακας, Τσιμίκας, Πασαλίδης, Νικολάου, Καραχάλιος, Βέργος (64′ Κωτσόπουλος), Λάμπρου (74΄ Μανθάτης), Ανδρούτσος, Χατζηδιάκος, Λημνιός (87′ Κυριακόπουλος).

Πατήστε ΕΔΩ για να παρακολουθήσετε τον αγώνα Τσεχία-Ελλάδα U-21 για τα προκριματικά του ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected