Κατηγορίες
Διάφορα - Οικονομία

Ποια επιδόματα πληρώνονται τον Σεπτέμβριο

Καταβάλλονται μέσα στο Σεπτέμβριο τα επιδόματα και ενισχύσεις, που »καλύπτουν» συνολικά πάνω από 1,3 εκατ. δικαιούχους.

Όπως αναφέρει το Workenter, το υπουργείο Εργασίας ήδη »προετοιμάζει» το έδαφος για 60.000 άνεργους, που θα ενταχθούν -άμεσα- στα προγράμματα εργασίας του ΟΑΕΔ.

1) Επίδομα Παιδιού (Δ’ δόση)

Μεταξύ 25 – 27 Σεπτεμβρίου αναμένεται η πληρωμή της 4ης δόσης του επιδόματος παιδιού 2018, η οποία θα αφορά πάνω από 730.000 δικαιούχους, για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο.

Όπώς τονίζει ο ΟΠΕΚΑ, οι δικαιούχοι οφείλουν να έχουν εκκαθαρισμένη φορολογική δήλωση και να έχουν υποβάλλει αίτηση Α21 έως και τις 20 Σεπτεμβρίου.

Σημειώστε ότι, ο Οργανισμός έχει θέσει σε λειτουργία ειδική πλατφόρμα στην ΗΔΙΚΑ, μέσω της οποίας οι ωφελούμενοι μπορούν να ενημερώνονται για την εκκαθάριση της αίτησης τους και το ύψος του ποσού που πιστώθηκε στους λογαριασμούς τους

2) Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ)

Μέχρι την ερχόμενη Τρίτη (18/9), αναμένεται η εγκριτική απόφαση του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), για την δόση Σεπτεμβρίου.

Κατά την προηγούμενη πληρωμή, το ποσό έλαβαν 293.919 δικαιούχοι, οι οποίοι έλαβαν και λαμβάνουν τα χρήματα ως εξής:

Για μονοπρόσωπο νοικοκυριό, 200 ευρώ τον μήνα
Για κάθε επιπλέον ενήλικο μέλος του νοικοκυριού, επιπλέον 100 ευρώ τον μήνα
Για κάθε ανήλικο μέλος, προσαύξηση του ποσού κατά 50 ευρώ κάθε μήνα

Υποχρεωτική για όλους τους δικαιούχους ΚΕΑ η εγγραφή στον ΟΑΕΔ. Γ «σύνδεση» ΟΑΕΔ και ΚΕΑ ισχύει τυπικά από της 1η Αυγούστου.

Σημειώστε, ότι με βάση το χρονοδιάγραμμα του υπ. Εργασίας, από 1η Νοεμβρίου και κάθε 6μηνο οι δικαιούχοι του επιδόματος θα πρέπει να υποβάλλουν εκ νέου αίτηση για να το λάβουν.

Δείτε τις υποχρεώσεις των δικαιούχων του ΚΕΑ αναλυτικά:

Υποβάλλουν Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος κάθε έτος

Συναινούν στη χρήση της βάσης δεδομένων της ΓΓΠΣ, καθώς και στο σύνολο των διασταυρώσεων που πραγματοποιεί η ΗΔΙΚΑ ΑΕ, για την επιβεβαίωση των στοιχείων όλων των μελών του νοικοκυριού

Από τις 01/08/2018 εφόσον δύνανται να εργαστούν υποχρεούνται να εγγράφονται, σύμφωνα με το ισχύον κανονιστικό πλαίσιο, στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ

Οι δικαιούχοι ενήλικες έως 45 ετών που δεν έχουν ολοκληρώσει τη φοίτηση τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση υποχρεούνται, κατόπιν σχετικής ειδοποίησης, είτε να συμμετάσχουν στις εξετάσεις απόκτησης απολυτηρίου δημοτικού σχολείου είτε να εγγραφούν σε σχολεία δεύτερης ευκαιρίας ή στα παραρτήματα αυτών

»Ξεκλειδώνει» η ηλεκτρονική διασύνδεση των δύο φορέων, με την -αρχική- δέσμευση το 10% των δικαιούχων του επιδόματος να μπορούν να μετάσχουν σε προγράμματα απασχόλησης του ΟΑΕΔ

3) Προνοιακά επιδόματα

Με απόφαση που εκδόθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η κατανομή του ποσού των 115.341.493 εκατ. ευρώ σε 113 δήμους της χώρας για πληρωμή των προνοιακών επιδομάτων στους δικαιούχους.

Η πίστωση αφορά τους μήνες Ιούλιο – Αύγουστο, ενώ «καλύπτεται» και η παράταση χορήγησης των επιδομάτων, σύμφωνα με απαίτηση των αρμοδίων υπηρεσιών πρόνοιας (περισσότερα, ΕΔΩ)

error: Protected