Κατηγορίες
Κύπελλο Ελλάδος

Το σύστημα διεξαγωγής των ομίλων στο Κύπελλο Ελλάδας

Τέσσερις μέρες πριν τη διεξαγωγή των 16 αγώνων της 3ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας και το sportsup.gr παρουσιάζει το πως θα διεξαχθεί ο επόμενος γύρος των ομίλων.

Θυμίζουμε πως οι αναμετρήσεις του Σαββατοκύριακου (15-16/9) θα είναι νοκ άουτ και οι ερασιτεχνικές ομάδες θα αγωνιστούν εντός έδρας, με αποτέλεσμα να παρουσιάζεται μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να συμμετέχουν στη φάση των ομίλων.

Πως όμως θα διεξαχθεί αυτή; Θα γίνουν δύο γύροι;

Το σύστημα διεξαγωγής των αγώνων της 4ης φάσης, έτσι όπως εξαγγελθεί από την ΕΠΟ, διασφαλίζει ρητώς ότι οι ομάδες της Super League θα δώσουν δύο αγώνες ΕΚΤΟΣ έδρας και έναν εντός, ενώ οι υπόλοιπες (Football League ή ερασιτεχνικές) θα δώσουν δύο αγώνες εντός και έναν εκτός έδρας, με τον εξής κλειδάριθμο:

1η Αγωνιστική: 1Χ2 – 4Χ3
2η Αγωνιστική: 3Χ1 – 2Χ4
3η Αγωνιστική: 3Χ2 – 4Χ1

Οι αγώνες των ομίλων θα είναι μονοί και θα ολοκληρωθούν σε διαδικασία τριών αγωνιστικών. Προκρίνονται στην επόμενη φάση οι δύο πρώτες ομάδες της τελικής κατάταξης κάθε ομίλου.

Διαδικασία Κλήρωσης της 4ης φάσης

Στην πρώτη κληρωτίδα θα τοποθετηθούν οι ομάδες της Super League που κατατάχτηκαν στη λήξη της κανονικής περιόδου του Πρωταθλήματος 2017-2018 στις θέσεις 1 έως 8 της βαθμολογίας. Οι ομάδες αυτές θα καταλαμβάνουν την 1η θέση στον όμιλο που θα κληρώνονται.

Στη δεύτερη κληρωτίδα θα τοποθετηθούν οι ομάδες της Super League που κατατάχτηκαν στη λήξη της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος 2017-2018 στις θέσεις εννιά έως δεκατέσσερα (9 έως 14) και οι δύο ομάδες που προβιβάστηκαν από τη Football League. Οι ομάδες αυτές θα καταλαμβάνουν την 2η θέση στον όμιλο που θα κληρώνονται.

Στην τρίτη κληρωτίδα από τις 16 ομάδες που προκρίθηκαν από την 3η φάση, θα τοποθετηθούν οι 8 πρώτες βαθμολογικά ομάδες της Football League όπως κατατάχθηκαν στη λήξη της κανονικής περιόδου του Πρωταθλήματος 2017-2018. Οι ομάδες αυτές θα καταλαμβάνουν την 3η θέση στον όμιλο που θα κληρώνονται.

Σε περίπτωση που ο αριθμός των ομάδων της Football League είναι μικρότερος από οκτώ (8) ομάδες τότε δικαίωμα να συμπληρώσουν τις κενές θέσεις αποκτούν οι Ομάδες Κυπελλούχοι/Φιναλίστ των Ε.ΠΣ. ως εξής:

α) η ομάδα που θα έχει αγωνιστεί και στις δύο προηγούμενες Φάσεις,
β) ανάλογα με την Κατηγορία (ανώτερη) που αγωνίζονταν κατά την περίοδο 2017-2018 και
γ) την βαθμολογική τους κατάταξη την εν λόγω περίοδο. Εδώ θα ισχύσουν τα βαθμολογικά κριτήρια ισοβαθμιών σε περισσότερους του ενός Ομίλου εάν ανήκουν στην ίδια Κατηγορία.

Στην τέταρτη κληρωτίδα θα τοποθετηθούν οι υπόλοιπες 8 ομάδες. Οι ομάδες αυτές θα καταλαμβάνουν την 4η θέση στον όμιλο που θα κληρώνονται.

Η συγκρότηση των ομίλων θα ξεκινήσει από την 4η θέση και θα ολοκληρωθεί με την 1η θέση.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected