Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Κατέρρευσε στο δεύτερο η (πολύ καλή) ΑΕΚ του πρώτου μέρους

Η εξαιρετική ανασταλτική λειτουργία της ΑΕΚ του πρώτου μέρους αντικαταστάθηκε στο δεύτερο από την αδυναμία να αναχαιτίσει την ανωτερότητα του Άγιαξ…

Με το… αριστερό ξεκίνησε η ΑΕΚ τις υποχρεώσεις της στο Champions League. Η Ένωση δεν τα κατάφερε στην επιστροφή της μετά από 12 χρόνια σε όμιλο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης και υπέκυψε στην ανωτερότητα του Άγιαξ που επικράτησε με 3-0 στο «Γιόχαν Κρόιφ».

Οι «κιτρινόμαυροι» στάθηκαν αρκετά καλά στο πρώτο ημίχρονο όπου παρά την πίεση του Άγιαξ κατάφεραν να αντέξουν, να μην κινδυνεύσουν και να δημιουργήσουν 2-3 επικίνδυνες καταστάσεις με τους Σιμόες, Πόνσε.

Στο δεύτερο 45λεπτο, όμως, η ΑΕΚ κατέρρευσε με το γρήγορο του Ταλιαφίκο και δεν μπόρεσε να αντιδράσει. Έγιναν αρκετά λάθη στην ανασταλτική λειτουργία που μια ομάδα με την ποιότητα του Άγιαξ δεν γινόταν να μην τα εκμεταλλευτεί. Επιπλέον φάνηκαν οι απουσίες των τιμωρημένων Λιβάγια και Μπακασέτα αλλά και το γεγονός πως η Ένωση δεν έχει «καθαρόαιμο» εξτρέμ.

το φιλμ του αγώνα στο onsports.gr

Συνθέσεις

Άγιαξ : Ονανά, Ταλιαφίκο, Μπλιντ, Ντε Γιονγκ, Μαζράουι, Έιτινγκ, Σένε, Ζιγιέχ, Τάντιτς, Χούντελαρ (62′ Βαν ντε Μπεκ), Νέρες (74′ Ντόλμπεργκ)

ΑΕΚ : Μπάρκας, Χουλτ, Οικονόμου, Λαμπρόπουλος, Τσόσιτς, Μάνταλος, Γαλανόπουλος (61′ Άλεφ), Σιμόες, Μπακάκης (70′ Γιαννιώτας), Κλωναρίδης, Πόνσε (81′ Γιακουμάκης)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected