Κατηγορίες
Super League 1

“Καθάρισε” μέσα στα 10 πρώτα λεπτά ο Αστέρας!

Ο Αστέρας Τρίπολης μπήκε σαν… μανιακός στο ματς με τον Απόλλωνα Σμύρνης και στο πρώτο δεκάλεπτο είχε κάνει ήδη το 2-0, σκορ που έμεινε μέχρι το τέλος!

Όπως αναφέρει το arcadiasports, την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα πανηγύρισε ο Αστέρας κόντρα στον Απόλλωνα με 2-0 συνεχίζοντας έτσι την παράδοση που τον θέλει να παίρνει όλα τα ματς με την “Ελαφρά Ταξιαρχία” στην έδρα του.

Το 1-0 άνοιξε μόλις στο 4′ ο Κυριακόπουλος ο οποίος επέστρεψε στην 11άδα και έκανε αυτό που ήξερε πολύ καλά: Όπλισε το αριστερό του και έστειλε την μπάλα… καρφί στα δίχτυα του Χουάντερσον. Ο Μανιάς έκανε το 2-0 έξι λεπτά αργότερα ανοίγοντας λογαριασμό στο φετινό πρωτάθλημα.

Το ματς ξεκίνησε με… γκολ για τον Αστέρας. Ο Κυριακόπουλος ανέλαβε την εκτέλεση φάουλ από πλάγια θέση και με έξυπνη εκτέλεση άνοιξε το σκορ στο 4′. Το 2-0 δεν άργησε να έρθει. Οι γηπεδούχοι ήταν αποφασισμένοι να τελειώσουν την υπόθεση “νίκη” κι ο Μανιάς στο 10′ εκμεταλλεύτηκε την πάσα με το στήθος από τον Τόνσο και με σουτ δεν έχασε την ευκαιρία να πανηγυρίσει το πρώτο του γκολ στο φετινό πρωτάθλημα.

Στο 13′ η μπάλα πήγε στα αντίπαλα δίχτυα για 3η φορά αλλά ο Φερνάντεθ πήρε το ριμπάουντ στο σουτ του Μανιά από αντικανονική θέση.

Οι φιλοξενούμενοι έκαναν φάση για πρώτη φορά στο 18′ με την εκτέλεση φάουλ του Τριάδη να φεύγει άουτ.

Στο 24′ ο Τριανταφυλλόπουλος έστειλε άουτ την μπάλα στο κόρνερ του Τόνσο, ενώ στο 32′ ο Παπαδόπουλος ήταν σε καλή θέση και μπλόκαρε στη γωνία του την προβολή του Πέδρο. Σχεδόν 10′ αργότερα, ο Μουνάφο δοκίμασε το πόδι του κι ο Χουάντερσον έδιωξε σε κόρνερ. Μέχρι να φύγει το ημίχρονο, οι κιτρινομπλέ δεν σταμάτησαν να πιέζουν και να δημιουργούν φάσεις, που χωρίς τον Χουάντερσον το σκορ θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερο.

Στο δεύτερο μέρος η εικόνα ήταν και πάλι ίδια. Ο Αστέρας είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, τη δημιουργία των φάσεων κι ο Απόλλων προσπαθούσε κάτι να αλλάξει στο παιχνίδι του. Οι γηπεδούχοι δεν τους έδωσαν το δικαίωμα όμως.

Στο 71′ ο Μανιάς είχε άλλη μία προσπάθεια από πλάγια, με την μπάλα όμως να φεύγει άουτ. Το 3-0 θα μπορούσε να είχε γίνει στο δοκάρι του Καλτσά αλλά και στα σουτ του Φερνάντεθ – Ιγκλέσιας.

Το ματς τελείωσε με τους “κιτρινομπλέ” να διαχειρίζονται άψογα το σκορ και την εξέλιξη του παιχνιδιού και να φτάνουν στους 3 βαθμούς έχοντας έναν πόντο παραπάνω συγκριτικά με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Από την άλλη, ο Απόλλων είναι στο 0/4, παραμένει χωρίς βαθμό κι η κατάσταση γι’ αυτόν – αν κι είναι πολύ νωρίς – έχει γίνει πολύ δύσκολη.

Συνθέσεις

Αστέρας Τρίπολης : Παπαδόπουλος, Κυριακόπουλος, Πασαλίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Βλάχος, Ιγκλέσιας, Μουνάφο, Τόνσο (60′ Καλτσάς), Τσιλιανίδης, Φερνάντεθ, Μανιάς (72′ Δουβίκας)

Απόλλων Σμύρνης : Ναδάλες, Βαφέας, Λούκιτς, Κοντοές, Γκονσάλες, Πέδρο (66′ Μάντζιος), Ντ’ Ούρσο (61′ Κονέ), Τριάδης, Τόμας, Ακόστα (60′ Γκάρος)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected