Κατηγορίες
Κύπελλο Ελλάδος

Χωρίς νικητή το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης

Ένα ντέρμπι από τα παλιά στο γήπεδο της Τούμπας, με φάσεις, πάθος, ένταση και μία αποβολή. Χωρίς ουσιαστικό αντίκτυπο η ισοπαλία για τις δύο ομάδες, καθώς θεωρούνται τα φαβορί για την πρόκριση κόντρα σε Εργοτέλη και Αήττητο Σπάτων.

Tο clasico επέστρεψε στην Θεσσαλονίκη μετά από 4.5 χρόνια, με τον Άρη να φεύγει αλώβητος από την γεμάτη Τούμπα στο 1-1 κόντρα στον ΠΑΟΚ για την 1η αγωνιστική των ομίλων του Κυπέλλου! Ο Δικέφαλος προηγήθηκε με πέναλτι του Πέλκα και οι «κίτρινοι» ισοφάρισαν με γκολάρα του Ματέο Γκαρσία.

Ο αριθμός 201 ντέρμπι ΠΑΟΚ – Άρης δεν είχε νικητή. Η πρώτη μονομαχία τους, μετά από τεσσεράμιση χρόνια, έληξε ισόπαλο (1-1) με τις δύο ομάδες να παίρνουν τον πρώτο του βαθμό στη φάση των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου, έχοντας αφήσει εκτός αποστολής τους Βιεϊρίνια, Βαρέλα, Μαουρίσιο, Πασχαλάκη (τιμωρημένος) και Ουάρντα, ξεκίνησε το παιχνίδι με τον Ροδρίγο Ρέι, μετά από δέκα μήνες, κάτω από τα δοκάρια, ο Στέλιος Κίτσιου στην πρώτη φετινή συμμετοχή του να αρχίζει αντί του Μάτος και τους Κρέσπο, Χατσερίντι και Τόσκα να συμπληρώνουν την αμυντική τετράδα. Οι Βέρνμπλουμ και Σάχοφ ήταν οι εσωτερικοί μέσοι, έχοντας μπροστά τους Ζαμπά, Πέλκα, Ελ Καντουρί και τον Καρέλη στην κορυφή της επίθεσης.

Για τον Άρη ο Πάκο Ερέρα προχώρησε σε τέσσερις αλλαγές στο αρχικό σχήμα δίνοντας φανέλα βασικού στους Σόουζα, Μενέντεζ, Σιώπη και Μαβράι (ντεμπούτο), ενώ άφησε στον πάγκο τους Ντιγκινί, Μπάσα και εκτός αποστολής τους Δεληζήση και Τζανακάκη.

το φιλμ του αγώνα στο gazzetta.gr

Συνθέσεις

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Ρέι, Κίτσιου, Χατσερίντι (46’ Μάτος), Κρέσπο, Τόσκα, Βέρνμπλουμ, Σάχοφ, Ζαμπά, Πέλκας, Ελ Καντουρί (46’ Μπίσεσβαρ), Καρέλης (77’ Πρίγιοβιτς)

Άρης (Π. Ερέρα): Κουέστα, Σόουζα, Μαβράι, Βέλεθ, Μενέντεζ (66’ Μπάσα), Ματίγια (82’ Ντιγκινί), Σιώπης, Γκαρσία, Κολάσο, Γκάμα, Γιουνές (46’ Ναζλίδης)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected