Κατηγορίες
Football League

Η συνέντευξη του Παναγιώτη Κυνηγόπουλου στην εφημερίδα «Πελοπόννησος»

Για όλους και για όλα μίλησε ο Παναγιώτης Κυνηγόπουλος στην εφημερίδα «Πελοπόννησος».

Την Παναχαϊκή, τον Κώστα Κατσουράνη, την εμπειρία του στο Βέλγιο, το στόχο, το πρωτάθλημα της Football League, τους αντιπάλους, τον Μέσι και τον Ρονάλντο, τον Δημήτρη Διαμαντίδη και τον Γιάννη Αντετοκούνμπο!

Πηγαίνοντας προς τον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου για τις ανάγκες της φωτογράφιση, ο Ημαθιώτης επιθετικός μίλησε για το πιο μεγάλο του όνειρο. «Ονειρεύομαι να παίξω στην Ευρώπη με την Παναχαϊκή. Μακάρι αυτό το όνειρο να γίνει πραγματικότητα. Να φανταστείς ότι σκέφτομαι κάποιες φορές και τις πιθανότητες που έχουμε να καταφέρουμε κάτι τέτοιο μέσω του Κυπέλλου».

– Ο κόσμος φωνάζει «ερχόμαστε» και με τον τρόπο του ζητά άνοδο, ο στόχος της Παναχαϊκής ποιος είναι;

«Μας αρέσει ο κόσμος που το φωνάζει, αλλά ο στόχος θα ανακοινωθεί από τη διοίκηση. Δεν είμαι εγώ ο αρμόδιος να μιλήσω για τον στόχο. Αυτό που μπορώ εγώ να πώ είναι για τον στόχο είναι ότι θα προσπαθούμε για τη νίκη σε κάθε παιχνίδι».

– Αν ξεκινήσει το πρωτάθλημα στις 14 Οκτωβρίου, τότε εσείς μέχρι την πρεμιέρα της Football League θα συμπληρώσετε σχεδόν τρεις μήνες προετοιμασία. Το σχόλιό σου;

«Εμείς οι ποδοσφαιριστές θα θέλαμε ήδη να είχαμε ξεκινήσει. Ομως κάλιο αργά παρά ποτέ. Μας κρατάει σε εγρήγορση το Κύπελλο».

– Είσαι ψηλό παιδί, πώς και δεν έπαιξες μπάσκετ;

«Πριν ξεκινήσω ποδόσφαιρο όταν ήμουν μαθητής στο Δημοτικό σχολείο πήγα αρχικά στο μπάσκετ μαζί με όλους τους φίλους μου. Ομως, ήμουν αρκετά κοντός και για ένα διάστημα έπαιζα play maker. Έτσι στράφηκα στο ποδόσφαιρο καθώς μου ταίριαζε περισσότερο. Απλώς σ’ ένα καλοκαίρι ψήλωσα απότομα, αλλά είχα ξεκινήσει ήδη το ποδόσφαιρο στον Αλιάκμονα Νησελίου. Έτσι τελείωσε σύντομα η ενασχόλησή μου με το μπάσκετ».

– Σε ποια θέση σου αρέσει να αγωνίζεσαι;

«Δεξιά στη μεσαία γραμμή και στην κορυφή της επίθεσης».

– Η Παναχαϊκή πως προέκυψε;

«Ενημερώθηκα για το ενδιαφέρον και μίλησα με τον κ. Κατσουράνη. Μου άρεσε η ομάδα, το πλάνο που υπάρχει και η προοπτική. Αμέσως απάντησα θετικά στην πρόταση που μου έγινε».

-Πέρσι όταν είχε έρθει στην ομάδα δεν είχες πολλές συμμετοχές, από τα μέσα της σεζόν και ειδικά προς το τέλος της πήρες πολύ χρόνο…

«Σίγουρα παίζει ρόλο η προσαρμογή. Αρχικά μου εξήγησαν ότι ακόμη και όταν ένας ποδοσφαιριστής δεν αγωνίζεται πρέπει να προπονείται σκληρά για να είναι έτοιμος όταν του δοθεί η ευκαιρία. Αυτό έκανα και όταν μου δόθηκε η ευκαιρία προσπάθησα με όλες μου τις δυνάμεις να την αξιοποιήσω».

-Στο πρωτάθλημα ποιες ομάδες βλέπεις ότι μπορούν να διεκδικήσουν άνοδο;

«Αρκετές. Πιστεύω ότι το πρωτάθλημα θα είναι πιο ανταγωνιστικό σε σχέση με πέρυσι. Είναι δυνατή η Κέρκυρα, η Δόξα Δράμας, επίσης ο Πλατανιάς, τα Τρίκαλα, ο Ηρακλή, ίσως και κάποιες ακόμη που αμέλησα να αναφέρω. Πάντως το τι θα κάνουμε εμείς θα εξαρτηθεί από εμάς και λιγότερο από το τι θα κάνουν άλλες ομάδες».

– Αν έπαιζες μπάσκετ, επειδή είπες στην αρχή ότι το δοκίμασες, σε ποιον θα ήθελες να μοιάσεις;

«Λοιπόν μπάσκετ δεν ξέρω και ούτε θα καθίσω με σπουδή να παρακολουθήσω, αλλά ο Διαμαντίδης ήταν ένας παίκτης που αν έπαιζα θα ήθελα να γίνω σαν αυτόν».

– Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο;

«Η ιστορία του γενικότερα είναι απίθανη. Από που ξεκίνησε, όταν σε μικρή τρυφερή ηλικία πουλούσε cd στο δρόμο για να ζήσει και που έχει καταφέρει να φτάσει».

Στην ερώτηση αν θυμάται τον Κώστα Κατσουράνη ως παίκτη ο Παναγιώτης Κυνηγόπουλος, απάντησε: «Ναι, ήταν ηγετική φυσιογνωμία στο γήπεδο. Και από τις προπονήσεις κάποιες φορές που κάνει μαζί μας αυτό είναι ξεκάθαρο. Μαθαίνουμε από αυτόν, μας βοηθά να βλέπουμε με άλλη ματιά το ποδόσφαιρο. Είναι καθοδηγητής».

– Αν σου ζητούσα να κάνεις μια ιστορική αναδρομή σε ονόματα της Παναχαϊκής τι θα απαντούσες;

«Δαβουρλής, ο κ. Τάκης Κυριακόπουλος, ο κ. Πάρις Γεωργακόπουλος, ο κ. Κατσουράνης, ο Γεωργάτος».

– Ρονάλντο ή Μέσι;

«Διαφορετικοί, αλλά είναι στο ίδιο επίπεδο. Ο ένας είναι μηχανή των γκολ και ο άλλος δημιουργεί με τρόπο εξωγήινο. Θα επέλεγα τον Μέσι γιατί είναι κοντά σε αυτό που εμένα αρέσει να βλέπω».

Ο Παναγιώτης Κυνηγόπουλος αγωνίστηκε για έναν χρόνο στο Βέλγιο και συγκεκριμένα στην Σεντ Τρούιντεν. Γι΄ αυτή την εμπειρία δήλωσε:

«Αγωνιζόμουν στον Αιγινιακό και ήμουν μέλος της Εθνικής ομάδας U19 συμμετέχοντας στο αντίστοιχο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Μάλιστα ήμουν συμπαίκτης με τον Μαυριά και τον Τσελεπίδη, με τους οποίους σμίξαμε στην Παναχαϊκή. Πήγα για δοκιμαστικά 5 μέρες στην Σεντ Τρούιντεν. Σκόραρα σ΄ ένα φιλικό που αγωνίστηκα και πολύ γρήγορα έγινε η μεταγραφή μου. Έμεινα εκεί για μία σεζόν και επέστρεψα στην Ελλάδα για τον Ηρακλή με τη μορφή δανεισμού για έναν χρόνο. Ακολούθως έμεινα ελεύθερος καθώς με την Σεντ Τρούιντεν είχα υπογράψει διετές συμβόλαιο συνεργασίας».

-Η εμπειρία στο Βέλγιο πώς ήταν;

«Φανταστική».

-Κάποια στιγμή θα ήθελες να το επιχειρήσεις ξανά;

«Εννοείται και μακάρι να μπορέσω να ζήσω την εμπειρία ενός από τα προηγμένα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα».

Για την κλήρωση στο Κύπελλο είπε ο Π. Κυνηγόπουλος: «Δύσκολη, αφού θα παίξουμε με δύο ομάδες από τη Σούπερ Λίγκα και με τον Αρη Αβάτου, που έδειξε στην προηγούμενη φάση, αποκλείοντας τον Πλατανιά, ότι έχει δυνατότητες. Όμως, θα διεκδικήσουμε την πρόκριση».

•Από την έντυπη έκδοση της εφημερίδας «Πελοπόννησος» η συνέντευξη που παραχώρησε στον Παναγιώτη Αντωνόπουλο ο Παναγιώτης Κυνηγόπουλος.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected