Κατηγορίες
Basket

Ο υποβιβασμός των Τρικάλων έφερε θύελλα ενθουσιασμού σε ΧΑΝΘ και Μακαμπή!

Ιστορική ημέρα για την ΧΑΝΘ, η οποία μετά από ένα χρόνο απουσίας επιστρέφει στη Β’ Εθνική μέσω των ανακατατάξεων που έλαβαν χώρα στα εθνικά πρωταθλήματα.

Όπως αναφέρει το basketblog.gr, η ΧΑΝΘ μπορεί τον Απρίλιο του 2017 να γνώριζε τον υποβιβασμό στην Γ’ Εθνική, όμως η παραμονή στην τέταρτη τη τάξει κατηγορία δεν διήρκεσε πολύ, με τους Θεσσαλονικείς να επιστρέφουν στην Β’ Εθνική. Μετά τον υποβιβασμό των Τρικάλων από την Α2, η Ευρώπη Πευκοχωρίου πήρε τη θέση τους, με αποτέλεσμα να μένει κενή μία θέση στο Βορρά της Β’ Εθνικής. Η θέση αυτή άνηκε στον Πολύγυρο, όμως η διοίκηση του συλλόγου απάντησε αρνητικά σε αυτή την προοπτική, με τη ΧΑΝΘ να παίρνει τη θέση της.

Την αντίστοιχη θέση της ΧΑΝΘ στο 2ο Όμιλο της Γ’ Εθνικής θα πάρει η Μακαμπή Θεσσαλονίκης,

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΟΚ:

“Μετά την άνοδο του ΑΣ Ευρώπη Πευκοχωρίου στην Α2 Κατηγορία Ανδρών (λόγω αδυναμίας συμμετοχής του Σωματείου Αίολος Τρικάλων) η ΧΑΝΘ προβιβάζεται στην Β΄ Εθνική Κατηγορία Ανδρών (2ος όμιλος) αντί του ΑΟ Πολυγύρου που ενώ είχε σειρά προτεραιότητας απάντησε αρνητικά.

-Ο ΓΣ Μακαμπή θα συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών (4ος όμιλος) μετά την άνοδο της ΧΑΝΘ στη Β΄ Εθνική Κατηγορία Ανδρών (2ος όμιλος).

Πλέον η ΧΑΝΘ ξεκινά το ταξίδι της στη Β’ Εθνική, αρχής γενομένης από τον αγώνα με τους Ικάρους Σερρών, ο οποίος θα διεξαχθεί την προσεχή Τετάρτη (10/10). Διαβάστε τη σχετική ανακοίνωση:

Ο αγώνας των Σωματείων ΧΑΝΘ – ΑΟΚ Ίκαροι Σερρών της 1ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής κατηγορίας Ανδρών (2ος Όμιλος), της 6/10/2018, θα διεξαχθεί την Τετάρτη 10/10/2018 και ώρα 17.00, στο Αθλητικό Κέντρο ΧΑΝΘ «Μ. ΤΣΙΚΙΝΑΣ».

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected