Basket

Δραματικά ματς στην Α2, ιστορική νίκη για τον Χαρίλαο Τρικούπη

Δύο παρατάσεις χρειάστηκαν στη Κω για να αναδειχθεί νικητής ο Ιπποκράτης. Εύκολες νίκες πήραν η Καβάλα με τον Κόροιβο. Δύο στα δύο για Ιωνικό Νικαίας και Διαγόρα Δρυοπιδέων. Ιστορία έγραψε ο Χαρίλαος Τρικούπης με την πρώτη του νίκη στην Α2.

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο συνεχίστηκε η 2η αγωνιστική της φετινής Α2, με τα φαβορί στα σημερινά παιχνίδια να παίρνουν εύκολες νίκες, ενώ δεν έλειψαν και αμφίρροπα παιχνίδια που κατέληξαν σε θρίλερ.

Ένα τέτοιο παιχνίδι ήταν και αυτό ανάμεσα στον Ιπποκράτη Κω και το Ψυχικό, με τους γηπεδούχους να κάνουν το δύο στα δύο επικρατώντας με 85-83. Το παιχνίδι πριν την έναρξη του φάνταζε ως θεωρητικά ένα εύκολο παιχνίδι για τους γηπεδούχους, όμως η ομάδα των Βορείων Προαστίων είναι αρκετά δυνατή φέτος, έχοντας έμπειρους παίκτες όπως ο Μάντζαρης και ο Παπανικολάου, και είχε για περίπου 30′ λεπτά τον Ιπποκράτη στα… σχοινιά. Οι γηπεδούχοι μέτρησαν σε 30 λεπτά αγώνα μόλις 33 πόντους, με τα τρίποντα να είναι η πληγή των παικτών του Συμεωνίδη, την ώρα που το Ψυχικό είχε χτίσει μια ασφαλή διαφορά 15 πόντων. Παρόλα αυτά το επιμέρους σκορ 25-10 έστειλε το παιχνίδι στην παράταση με τον Ασημακόπουλο να δίνει ανάσα ζωής στην ομάδα του, παρά το αρχικό τρίποντο-φωτιά του Μάντζαρη. Στο πρώτο 5λεπτο της παράτασης οι δύο ομάδες δεν ξέφυγαν ποτέ στη διαφορά με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να οδηγηθούν εκ νέου στην παράταση. Το Ψυχικό κατάφερε στα τελευταία δεύτερα να προηγηθεί με 82-83 και με 10″ να απομένουν φάνταζε το απόλυτο φαβορί για τη νίκη. Όμως τότε ο Λάανε, ο οποίος δεν είχε ευστοχήσει μέχρι τότε σε τρίποντο, πήρε την κατάσταση στα χέρια του και με σουτ από τα 8 μέτρα χάρισε τη νίκη στην ομάδα του.

Ιστορία έγραψε ο Χαρίλαος Τρικούπης, ο οποίος πέτυχε την πρώτη του νίκη στην Α2, επικρατώντας της Ευρώπης Πευκοχωρίου με 72-48. Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους φιλοξενούμενους να έρχονται με φόρα από την πρώτη τους νίκη στην Α2 μεσοβδόμαδα κόντρα στον Ερμή Αγιάς και το δεκάλεπτο έκλεισε στο 15-20. Η συνέχεια όμως άνηκε στους γηπεδούχους, οι οποίοι ανέβασαν στροφές και βελτιώθηκαν αρκετά στην άμυνα, δεχόμενοι μόλις 12 πόντους. Η συνέχεια βρήκε τον Τρικούπη να είναι καλύτερος και να κυριαρχεί στο παρκέ, έχοντας πιο φρέσκα πόδια και όντας καλύτερα προετοιμασμένος σε σχέση με την ομάδα της Χαλκιδικής που ανήκει μόλις εδώ και λίγες μέρες στην κατηγορία. Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησαν ο Στέφαν Τζόρτζεβιτς που πέτυχε double double με 19 πόντους και 14 ριμπάουντ. Άξιος συμπαραστάτης του ο Μιχάλης Πολίτης, ο οποίος πέτυχε 15 πόντους.

Εύκολο ήταν το μεσημέρι του Διαγόρα Δρυοπιδέων στο “Στ. Βενέτης”, ο οποίος στο πρώτο παιχνίδι του στην Α2 ως γηπεδούχος, συνέτριψε τον Εθνικό με 86-60. Η ομάδα του Σπύρου Σαμόλη μπήκε από την αρχή πολύ δυνατά στο παρκέ και βρέθηκε από τα πρώτα κιόλας λεπτά με διψήφια διαφορά στο σκορ, με τον Εθνικό να μην μπορεί να ακολουθήσει το ρυθμό του αγώνα. Η ομάδα του Αιγάλεω είχε σε εξαιρετική κατάσταση τον Σπύρο Μοτσενίγο με 19 πόντους, ενώ φανταστική ήταν η δουλειά του Νίκου στις ασίστ, μοιράζοντας συνολικά 10!

Στην κορυφή της βαθμολογίας, μαζί με τον Ιπποκράτη Κω, τον Διαγόρα Δρυοπιδέων και τον Ηρακλή, παρέμεινε ο Ιωνικός Νικαίας, ο οποίος επιβλήθηκε της αξιόμαχης Καστοριάς με 72-62. Το παιχνίδι ήταν αμφίρροπο, μιας και μπορεί οι παίκτες του Μάριου Γούναρη να ήταν μπροστά σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, όμως δεν κατάφεραν ποτέ να ξεφύγουν στο σκορ, με τους “γουναράδες” του Νίκου Καραγιάννη να δείχνουν ότι θα αποτελέσουν φέτος μία από τις ισχυρές δυνάμεις του πρωταθλήματος. Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησαν ο Ανδρέας Κανονίδης και ο Νίκος Λιακόπουλος έχοντας 12 και 13 πόντους αντίστοιχα, ενώ από πλευράς Καστοριάς εξαιρετικός ήταν ο Πέτρος Μελισσαράτος με 17 πόντους και 4 ριμπάουντ.

Μπορεί ο αγώνας ανάμεσα στην Καβάλα και τον Απόλλωνα Πατρών να φάνταζε πριν την έναρξη του ως αμφίρροπος, όμως οι νεοφώτιστοι στην Α2 ήταν αρκετά καλύτεροι, επικρατώντας με 96-74. Η ομάδα του Ανδρέα Καραπιπερίδη δυσκολεύτηκε μόνο στο α’ δεκάλεπτο όταν οι δύο ομάδες βρέθηκαν ισόπαλες με 15-15. Η συνέχεια όμως ήταν ένας μονόλογος για την Καβάλα, η οποία στο β’ δεκάλεπτο μέτρησε επιμέρους σκορ 36-21, δημιουργώντας διαφορά ασφαλείας. Η συνέχεια ήταν ανάλογη, με τους Πατρινούς του κόουτς Βουρνά να “πληρώνουν” την έλλειψη καθαρού άσσου, με τον Ζούμπο και τον Μπέμπη να καλύπτουν τη θέση, με τον Ζούμπο μάλιστα να μοιράζει και 8 ασίστ. Εξαιρετικός από πλευράς νικητών ήταν ο Σωκράτης Ναούμης και ο Αντώνης Σκλήβας μιας και αμφότεροι πέτυχαν 18 πόντους, ενώ άλλους 16 πρόσθεσε ο Νίκος Καμάρας.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 2ης Αγωνιστικής:
Ιπποκράτης Κω – Ψυχικό 85-83
Χαρίλαος Τρικούπης – Ευρώπη Πευκοχωρίου 72-48
Ιωνικός Νικαίας – Καστοριά 72-62
Καβάλα – Απόλλων Π. 96-74
Κόροιβος – Μαρούσι 86-72
Διαγόρας Δρυοπιδέων – Εθνικός 86-60
Ερμής Αγιάς – Αμύντας 75-74
Ηρακλής – Καρδίτσα 79-68

Τα φύλλα αγώνα στο basketblog.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected