Γ Εθνική / Τοπικά - Γενικά

Από τα σπάνια (και όμορφα) του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου : Τρεις νεοφώτιστες στην κορυφή του 2ου ομίλου!

Μπορεί το ενδιαφέρον (εύλογα) των φιλάθλων και των ποδοσφαιρόφιλων να επικεντρώνεται στις επαγγελματικές κατηγορίες και δη στη Super League, ωστόσο οι ιστορίες καθημερινής…τρέλας αλλά και ρομαντισμού, σημειώνονται στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα.

Στη Γ Εθνική μάλιστα και έτσι όπως έχει δημιουργηθεί η κατάσταση με τον διαχωρισμό των 107 ομάδων σε 8 ομίλους, εκ των πραγμάτων διαμορφώνεται μια αμφίρροπη διαδικασία (λιγοστοί οι υποβιβασμοί, πολλοί περισσότεροι οι υποβιβασμοί) που αναγκάζει τις ομάδες να κάνουν πρωταθλητισμό για να επιβιώσουν.

Μάλιστα, η διαφορά από τα τοπικά πρωταθλήματα με τη Γ Εθνική είναι πολλές φορές χαοτική και κυρίως όσον αφορά το οικονομικό σκέλος που αναγκαστικά αποτελεί τροχοπέδη, μιας και δεν υπάρχουν πόροι από πουθενά.

Για το λόγο αυτό, ομάδες που προέρχονται από τα τοπικά και πρωταγωνιστούν σε μια εθνική κατηγορία, είναι άξιες αναφοράς και με αφορμή τα πεπραγμένα των τριών πρωτοπόρων στον 2ο όμιλο της Γ Εθνικής, προκύπτει ένα αρκετά σπάνιο στοιχείο!

Αυτό είναι βεβαίως η συνύπαρξη αυτών στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας, καθώς μετά από 6 αγωνιστικές, Νίκη Αγκαθιάς (πρωταθλήτρια Ημαθίας), ΑΣ Γιαννιτσά (πήρε τη θέση της Δόξας Μαυροβουνίου, πρωταθλήτριας στην Πέλλα) και ο ΠΟ Τριγλίας (πήρε τον τίτλο στη Χαλκιδική), αποδεικνύοντας πως τίποτε δεν είναι τυχαίο όταν υπάρχει οργάνωση και αγωνιστικό πλάνο.

Να σημειώσουμε πως ισόβαθμος στην κορυφή είναι και ο Άρης Παλαιοχωρίου, που εδραιώνεται πλέον στις πρωταγωνίστριες ομάδες του 2ου ομίλου (θα θυμάστε πέρσι τη σπουδαία “μάχη” με τον Ηρακλή για τον τίτλο) ενώ στον 3ο όμιλο συναντάμε τον πρωτοπόρο Μέγα Αλέξανδρο Καλλιθέας (πρωταθλητής στην Καστοριά) και τον δεύτερο της κατάταξης Ναυπακτιακό Αστέρα, τροπαιούχο στην Αιτωλοακαρνανία.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected