Κατηγορίες
Γ Εθνική LIVE!
Εθνικές Ομάδες

Η μεγάλη στιγμή έφτασε για την Εθνική μας!

Η μεγάλη στιγμή έφτασε για την Εθνική ομάδα των Ελπίδων.

Ο πρώτος από τους δύο αγώνες play offs με την Αυστρία με φόντο την πρόκριση στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος διεξάγεται σήμερα στις 18:00 στο γήπεδο της Τούμπας. Η Θεσσαλονίκη φιλοξενεί ένα μεγάλο παιχνίδι.

Μετά από μία ξέφρενη πορεία που την έφερε ισόβαθμη με την πρώτη Κροατία, αλλά να τερματίζει δεύτερη κυριολεκτικά στο photo finish, η Εθνική έχει τώρα στόχο την πρόκριση μέσω της διαδικασίας των play offs. Αντίπαλος η Αυστρία, μια επίσης αξιόλογη ομάδα με πολύ καλή παρουσία στον όμιλό της, μια ομάδα επίσης με βλέψεις, την οποία ο ομοσπονδιακός τεχνικός Αντώνης Νικοπολίδης και οι ποδοσφαιριστές του σέβονται και υπολογίζουν, αλλά ο στόχος τους φυσικά είναι να υπερκεράσουν τις δυσκολίες που θα τους βάλει και να είναι εκείνοι που θα βρεθούν στα γήπεδα της Ιταλίας για την τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Άξιο αναφοράς και ενδεικτικό της σημασίας των αγώνων με την Αυστρία, το γεγονός πως και ο νέος τεχνικός της Εθνικής ομάδας, Άγγελος Αναστασιάδης, στις δηλώσεις του στη διάρκεια της επίσημης παρουσίασής του από τον πρόεδρο της Ε.Π.Ο. κ. Γραμμένο, ανέφερε χαρακτηριστικά: “Έχουμε μπροστά μας αυτές τις μέρες τέσσερα μεγάλα παιχνίδια, δύο της Εθνικής Ανδρών και δύο της Ελπίδων”.

“Πολύ σημαντικά παιχνίδια και ειδικά το πρώτο”, τόνισε ο Αντώνης Νικοπολίδης. “Η πρόκριση είναι μέσα στις δυνατότητές μας, καθώς θεωρώ ότι είμαστε καλύτερη ομάδα. Θα χρειαστεί όμως δουλειά και προσπάθεια μέσα στο γήπεδο. Κι αυτό γιατί η Αυστρία είναι ένα δυνατό και πειθαρχημένο σύνολο, που διαθέτει ποιότητα”, σχολίασε ο Ομοσπονδιακός τεχνικός.

Ο κ. Νικοπολίδης έχει εμπιστοσύνη στους ποδοσφαιριστές του και το έχει δηλώσει πολλές φορές. Εφιστά όμως την προσοχή τους: “Τα ματς αυτά δεν έχουν αύριο. Ειδικά όταν ο αντίπαλος είναι μια μαχητική ομάδα που παίζει με την ίδια ένταση από το πρώτο έως το ενενηκοστό λεπτό. Χρειάζεται σοβαρότητα και μεγάλη προσοχή για να καταφέρουμε να νικήσουμε στο πρώτο παιχνίδι και να βάλουμε τις βάσεις για την πρόκριση.”

Η Εθνική Ελπίδων θα χρειαστεί τη συμπαράσταση των φιλάθλων. Όσοι περισσότεροι βρεθούν στο γήπεδο της Τούμπας για να τη βοηθήσουν, τόσο το καλύτερο.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected