Κατηγορίες
Basket

Ακτίνες Χ – Νίκη με τεράστια σημασία για τον Παναθηναϊκό

Του Γιώργου Χαρισιάδη

Tip : Σε αυτή τη στήλη θα γίνεται, μετά το πέρας κάθε αγωνιστικής, μια ευρύτερη ανάλυση για τα παιχνίδια των ελληνικών ομάδων στην Ευρωλίγκα.

Νίκη με τεράστια σημασία για τον Παναθηναϊκό. Μπορεί πολλοί να μην το καταλαβαίνουν αλλά ήταν μια πολύ σημαντική νίκη.

Πρώτον, γιατί κάθε νίκη στην Ευρωλίγκα πλέον μετράει. Δεύτερον, για ψυχολογικούς λόγους, έπειτα από την κάκιστη εμφάνιση στην Τουρκία, τα άφησαν όλα πίσω τους και κέρδισαν μια ομάδα που φέτος είναι αποφασισμένη να μπει στην 8αδα και προερχόταν από σερί 5-0. Σίγουρα μετράει και η νίκη επί του Ολυμπιακού για το πρωτάθλημα, αλλά η Ευρώπη είναι κάτι τελείως διαφορετικό. Τέλος, ήταν μια βραδιά που οι πράσινοι κέρδισαν και παίκτες. Επανήλθε στις καλές εμφανίσεις ο Λάνγκφορντ, ο Τόμας έδειξε τα δόντια του και ο Μήτογλου ότι δικαίως τον πιστεύει ο προπονητής του τόσο πολύ. Τον έβγαλε ασπροπρόσωπο.

Μια παρένθεση για να αναφέρω τι έχω παρατηρήσει σχετικά με τον νεαρό φόργουορντ του Παναθηναϊκού. Δεν έχει σημασία αν τον ξεκινάει βασικό ή αν προέρχεται από τον πάγκο, όμως ο Πασκουάλ τον βάζει επάνω σε πολύ καλύτερους και πιο έμπειρους παίκτες. Θα πω για παράδειγμα, όταν τον είχε βάλει να μαρκάρει τον Πρίντεζη. Προφανώς, και θα εκτεθεί ο Μήτογλου. Άλλα, έτσι παίρνει εμπειρίες και χτίζει μπασκετικό «χαρακτήρα». Βέβαια, δεν πρέπει να το παρακάνει και ο προπονητής των πρασίνων και χαλάσει έτσι το ηθικό του μικρού.

Κλείνει η παρένθεση και προχωράμε στο ματς. Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε πολύ δυνατά στην άμυνα. Έπεφταν κορμιά (π.χ. οι μάχες στη ρακέτα μεταξύ Γκιστ ή Μήτογλου – Singleton). Είχαμε και ένα επιθετικό κρεσέντο με διαδοχικά τρίποντα από τους πράσινους και η διαφορά πήγε στους 10 πόντους γρήγορα γρήγορα. Η Μπαρτσελόνα προσπάθησε με ψηλά σχήματα να πάει τη μπάλα χαμηλά κοντά στο καλάθι και βρήκε 11 εύκολους πόντους δια χειρός Σέραφιν. Προσπάθησε να τρέξει με Ερτέλ ή Πάνγκος στον αιφνιδιασμό, αλλά και πάλι η μπάλα πήγαινε προς τα μέσα. Έξω από τα 6.75 απειλούσε κατά κόρον ο Κούριτς, ο οποίος στην 3η περίοδο καρδιοχτύπησε τους οπαδούς του Παναθηναϊκού με 2 απανωτά τρίποντα και μειώνοντας από τους 8 στους 2 πόντους.

Εκεί ανέλαβε δράση ο Μήτογλου και ο Καλάθης (9 ριμπάουντ και 12 ασσίστ) και ο Παναθηναϊκός ξανά ξέφυγε στο σκορ. Η 3η περίοδος τελείωσε όπως και η 1η, με buzzer beater του Λάνγκφορντ που το πανηγύρισε έξαλλα δις. Στην 4η και τελευταία περίοδο οι πράσινοι κατάφεραν και έμειναν μπροστά στο σκορ, με σωστές επιλογές επιθετικά και κάπως έτσι το παιχνίδι τελείωσε 76-70 και mvp τον Λάσμε.

Η χαρά αυτή θα κρατήσει δυστυχώς μόνο σήμερα, διότι αύριο έχουν να αντιμετωπίσουν έναν ακόμα δύσκολο αντίπαλο, την πληγωμένη Μπασκόνια εκτός έδρας. Αυτή τη φορά, ο Παναθηναϊκός πρέπει να αποδείξει ότι μπορεί και μακριά από το ΟΑΚΑ και να διευρύνει το σερί νικών του. Θεωρώ πως το παιχνίδι αυτό θα είναι πιο δύσκολο ναι μεν γιατί είναι εκτός έδρας, αλλά κυρίως διότι η Μπασκόνια δεν ξεκίνησε όπως θα ήθελε τις υποχρεώσεις της στην Ευρωλίγκα και χρειάζεται πάση θυσία τη νίκη και την κάθε νίκη από δω και πέρα (όπως και όλες οι ομάδες). Αλλά, μην ξεχνάμε πόσο πολύ θέλουν να βρίσκονται στην 8αδα για να έχουν μια ευκαιρία να παρευρεθούν στον Final4 που υπενθυμίζω γίνεται στην έδρα τους.

ΥΓ.1 Πολύ καλή διαχείριση από τον Πασκουάλ, όπου ξεκίνησε την 3η περίοδο με τους παίκτες που είχαν την καλύτερη απόδοση στο 1ο ημίχρονο και όχι με τους ίδιους που ξεκινάν την 1η περίοδο.
ΥΓ.2 Ο Σίνγκλετον προσπαθούσε συνεχώς να αποδείξει πράγματα, όμως η «μανία» του αυτή τον οδήγησε σε μια πολύ κακή εμφάνιση.
ΥΓ.3 Παρόλο που η Μπαρτσελόνα είχε 2 υψηλόσωμα και βαριά σέντερ συνεχώς στο παρκέ, είδαμε τον Βουγιούκα μόλις 3 λεπτά να αγωνίζεται. Δεν στοίχησε αυτή τη φορά διότι όλοι όσοι αγωνιζόταν έπαιξαν πολύ καλές άμυνες. Χρειάζονται όμως οι Λάσμε και Γκιστ κάποιες ανάσες στη θέση 5 για να μην «σκάσουν» .

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected