Κατηγορίες
Αθλήματα

Δεν τα κατάφερε η Εθνική μας στο δεύτερο παιχνίδι

Η Εθνική γυναικών ηττήθηκε στο Αμύνταιο από τη Λευκορωσία με 18-28 και αύριο θα δώσει τον υπέρ πάντων αγώνα για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης στον προκριματικό όμιλο του παγκοσμίου πρωταθλήματος του 2019.

Χωρίς τη Λαμπρίνα Τσάκαλου, που υπέστη χθες κάταγμα στον παράμεσο του δεξιού χεριού και την Αγνή Ζυγούρα καθηλωμένη στον πάγκο εξαιτίας ενοχλήσεων στον δικέφαλο, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ήταν εξ’ αρχής σε πολύ δύσκολη θέση απέναντι στο αδιαφιλονίκητο φαβορί για την πρωτιά στον όμιλο.

Όπως αναφέρει το e-handball, οι αθλήτριες του Μενέλαου Δανήλου ήταν ανταγωνιστικές και με τον κόσμο στο πλευρό τους πάλεψαν και κοίταξαν στα μάτια τις Λευκορωσίδες.

Στο πρώτο μέρος η Εθνική ήταν σε απόσταση αναπνοής έως το 15′ (4-5), ενώ στο 23′ ήταν πίσω με 6-8. Σε εκείνο το σημείο οι αθλήτριες της Λευκορωσίας ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους και έκλεισαν το πρώτο μέρος με προβάδισμα έξι τερμάτων (8-14).

Στο 37΄η διαφορά ανέβηκε για πρώτη φορά στα οκτώ γκολ (10-18), αλλά η Εθνική έδειξε αντανακλαστικά και μείωσε στα τέσσερα στο 48′ (15-19). Η Εθνική μπήκε στο τελευταίο δεκάλεπτο με το σκορ στο 16-20. Μέσα σε ένα πεντάλεπτο οι Λευκορωσίδες έδειξαν και πάλι την ποιότητά τους και με ένα σερί 1-5 ξέφυγαν με 17-25 στο 55′ και τελικά πήραν τη νίκη με 18-28.

Αύριο, στις 17:00 η Εθνική αντιμετωπίζει την Πορτογαλία και θα παλέψει για τη νίκη ώστε να κατακτήσει τη δεύτερη θέση στον όμιλο και μετά να περιμένει τα αποτελέσματα στους υπόλοιπους τρεις ομίλους την ερχόμενη εβδομάδα, ώστε να εξαντλήσει τις πιθανότητες να προκριθεί στα μπαράζ ως η καλύτερη δεύτερη ομάδα των τεσσάρων ομίλων.

Ελλάς – Λευκορωσία 18-28 (ημίχρονο 8-14)

Ελλάς (Δανήλος): Κεπεσίδου, Βασιλειάδου, Φράγκου 1, Ανδρίτσου 3, Στουγιαννίδου 4, Μούρνου, Μάστακα, Αργυροπούλου, Σαραντάκου, Γκάτζιου 2, Ζυγούρα, Ράτσικα, Βαφειάδου 6, Μανιά 2, Καρέλα, Καραχαρίση.

Λευκορωσία (Κάτερ): Τρίζνο, Νέστιαρουκ 2, Βασιλέφσκαγια 5, Ιλίινα, Κότσινα 3, Αρτσιούκοβιτς, Κούντσεβιτς, Σουτ, Ρουντσκούσκαγια, Καναβάλ 1, Γεζίσκαγια 2, Σιλίτσκαγια 3, Σαμανούσκαγια 5, Ακραμένκα 4, Γιάστσουκ 4, Μοκάτ.

Διαιτητες: Μερτζ – Σίλια (Γερμανία). Δίλεπτα: 1-1. Πέναλτι: 1/3 – 1/2

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected