Κατηγορίες
Basket

Το μόνο που έχασε η Εθνική μας ήταν το αήττητο

Όλα τα ωραία έχουν ένα τέλος, έτσι και το αήττητο της Εθνικής μας ομάδας στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου τελείωσε στο Βελιγράδι. Εκεί όπου υπέστη την πρώτη ήττα της μετά από εννέα συνεχόμενες νίκες κι αφού στο μεταξύ είχε εξασφαλίσει την πρόκρισή της.

Η Σερβία δεν την είχε εξασφαλίσει, χρειαζόταν πασή θυσία τη νίκη και την πήρε (84-61), καθώς ήταν καλύτερη και είχε περισσότερες λύσεις. Και εκτός κι αν “αυτοκτονήσει”, τσέκαρε κι αυτή επί της ουσίας το εισιτήριό της για την Κίνα.

Η διαφορά κινήτρου, αλλά και βάθους μεταξύ των δύο ομάδων έγινε εμφανής από το ξεκίνημα. Οι Σέρβοι, που “καίγονταν” για τη νίκη, μπήκαν δυνατά, πίεσαν και δημιούργησαν πολλά προβλήματα κυρίως στην επίθεση της Εθνικής μας ομάδας, που είχαν ως αποτέλεσμα να προκληθούν και αμυντικά ζητήματα. Δηλαδή οι παίκτες της Σερβίας εξανάγκαζαν σε λάθη τους δικούς μας και έβγαζαν πολλές γρήγορες επιθέσεις, με άξονα κυρίως τον Γιόβιτς, που κατέληγαν σε εύκολα καλάθια.

Συν τοις άλλοις ο Ραντούλιτσα έκανε σπουδαία δουλειά στο κομμάτι της δημιουργίας, εκτός από το σκοράρισμα, δίχως να αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα είτε με τον Τσαϊρέλη είτε με τον Μαυροειδή πάνω του.

Σε διαγωνισμό λαθών εξελίχθηκε το παιχνίδι. Οι Σέρβοι έκαναν 19 και οι Έλληνες 20. Όμως οι Σέρβοι πήραν 15 επιθετικά ριμπάουντ και οι Έλληνες μόνο 6.

η ανάλυση του αγώνα στο basketa.gr

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΔΩ

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected