Κατηγορίες
Εθνικές Ομάδες

Γιάννης Γκούμας για τον Μελιόπουλο : ” Μπορεί να τρέχει για δυο και για τρία άτομα στο κέντρο!”

Ο προπονητής της Εθνικής νέων Γιάννης Γκούμας μίλησε στον Arena Fm, σχολιάζοντας την μεταγραφή του Δημήτρη Μελιόπουλου στον ΠΑΟΚ.

Ο έμπειρος πρώην ποδοσφαιριστής έπλεξε το εγκώμιο του νεαρού μιλώντας παράλληλα και για τον Μάριο Σιαμπάνη.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τον Δημήτρη Μελιόπουλο: «Είναι ένα ταλαντούχο παιδί, είναι ένα παιδί με αστείρευτο ταλέντο. Στο χώρο του κέντρου οι δυνάμεις που έχει είναι πάρα πολλές. Μπορεί να τρέχει για δυο και για τρία άτομα. Θέλει σωστή καθοδήγηση, πρέπει να έχει δίπλα του τα σωστά άτομα, γιατί σε μια τέτοια ευαίσθητη ηλικία, αν τα μυαλά φουσκώσουν και τον προσεγγίσουν άνθρωποι που δεν πρέπει, θα χάσει το δρόμο του. Έχει το ταλέντο και μπορεί να κάνει μια καριέρα που θα μας απασχολήσει για πολύ στο μέλλον. Έχει έντονη προσωπικότητα, δε φοβάται να παίρνει πρωτοβουλίες όταν η μπάλα καίει. Του αρέσει να βελτιώνεται, θέλει να εξελίσσεται και δεν σταματάει να δουλεύει στις προπονήσεις. Έπρεπε φέτος να πάρει περισσότερες ευκαιρίες νομίζω. Όχι μόνο ο Μελιόπουλος, αλλά γενικά παιδιά που αξίζουν, πρέπει να τα στηρίζουμε και να τα προωθούμε. Μέσα από αυτές τις ηλικίες μπορούμε να κερδίσουμε πολλά πράγματα. Πολλά από αυτά τα παιδιά μπορούν να στελεχώσουν την εθνική ομάδα των ανδρών».

Για την εθνική νέων: «Έχουμε πολλά παιδιά που έχουν ταλέντο στην ομάδα. Έχουμε πολλά παιδιά που μετακόμισαν στο εξωτερικό. Η εθνική ομάδα βοηθάει αυτά τα παιδιά, ποδοσφαιρικά έχουν εξελιχθεί πολύ στο σκάουτινγκ μερικές χώρες και έχουν καταφέρει να τους κάνουν δικούς τους από νωρίς. Παρακολουθούνται από μικρά αυτά τα παιδιά. Αυτό δε το κάνουμε οι Έλληνες. Πολύ δύσκολα Ελληνικές ομάδες στηρίζονται σε νεαρούς ποδοσφαιριστές, αντιθέτως με τις ομάδες του εξωτερικού. Αν και είναι σε θέση να πλαισιώσουν την πρώτη ομάδα, δεν παίρνουν τις ευκαιρίες από τους συλλόγους τους. Εκεί πρέπει να εστιάσουμε. Εκεί είναι η πηγή του προβλήματος. Παρότι έχουν την πίεση για τον υποβιβασμό μερικές ομάδες, για παράδειγμα, πρέπει να αγωνίζονται μικροί».

Για τον Σιαμπάνη: «Ο Σιαμπάνης είναι ένας από τους καλύτερους Ευρωπαίους τερματοφύλακες αυτή τη στιγμή στην ηλικία του. Αν δεν παίξει, δεν θα εξελιχθεί όμως. Κάποια στιγμή θα χαθεί αν συνεχίσει να μην παίζει. Αυτά τα παιδιά πρέπει να τα βοηθήσουμε ώστε να τα εξελίξουμε και να προσπαθήσουμε να είμαστε κοντά τους γιατί το αξίζουν. Στηρίζουμε πολύ εύκολα τους ξένους που είναι αμφιβόλου αξίας και όχι τα δικά μας παιδιά, που πονάνε για την ομάδα».

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected
P