Κατηγορίες
Basket

“Παγίδες” για τους πρωτοπόρους στην 9η αγωνιστική

Το πρωτάθλημα της Α2 επανέρχεται δυναμικά με την 9η αγωνιστική του, στην οποία συμμετέχουν όλες οι ομάδες, χωρίς να υπάρχουν κενά λόγω μεταθέσεων αγώνων.

Το basketa.gr σας παρουσιάζει την ανάλυση των οκτώ σημερινών (8/12) αναμετρήσεων.

Αναλυτικά τα παιχνίδια :

Νίκαιας 13.00 Ιωνικός Ν.-Ιπποκράτης Μαλαμάς-Καρακάσης-Χριστινάκης (Δούκας)

Στις 22/9 ο Ιπποκράτης έφευγε από το κλειστό του Πλάτωνα με την σπουδαιότερη νίκη της ιστορίας του, κερδίζοντας τον Ιωνικό με 82-81 και παίρνοντας την πρόκριση για τον θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδας. Από τότε έχουν αλλάξει αρκετά, και το σημαντικότερο οι τεχνικές ηγεσίες των ομάδων, με τον Νίκο Βετούλα να δίνει το δεύτερο του παιχνίδι ως head coach των γηπεδούχων, και τον Κώστα Παπαδόπουλο το τρίτο του με τους νησιώτες έχοντας 2/2. Στη Νίκαια, όπου αναμένουν αρκετό κόσμο, έχοντας την καινοτομίας μια εξέδρας μόνο για παιδιά, θέλουν την έβδομη τους νίκη, λίγες ημέρες πριν το μεγάλο ντέρμπι κορυφής με τον Ηρακλή στο Ιβανώφειο. Ο Ιπποκράτης βρίσκεται εντός των στόχων του, και θα αγωνιστεί χωρίς άγχος, ενώ εκτός παραμένει ο Μαυροκεφαλίδης, ο οποίος περιμένει την απόφαση του ΑΣΕΑΔ αναφορικά με το δελτίο του, και για το αν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα.

Αγ. Παύλου 17.00 Ευρώπη 87 Πευκ.-Αμύντας Μπήτης-Ξενικάκης-Τζίμα (Γκούμας)

Η απουσία του Μανούσου, και η βαριά ήττα από στο Αιγάλεω από τον Διαγόρα Δρυοπιδέων ανάγκασαν το Πευκοχώρι να στραφεί στην κοινοτική αγορά υπογράφοντας συμβόλαιο με τον Μαυροβούνιο σέντερ, Ντάμιαν Κάντιτς. Ο νεοφερμένος αθλητής θα αγωνιστεί στο σημερινό (8/12) παιχνίδι με τον Αμύντα, ο οποίος βρίσκεται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, εντυπωσιάζοντας άπαντες στην κατηγορία. Η ομάδα του Αλέξανδρου Ζαβού μετράει 4 συνεχόμενες εκτός έδρας νίκες, και δεν θα έλεγε όχι σε μια ακόμη. Όπως λένε …τρώγοντας έρχεται η όρεξη.

Δ. Διαμαντίδης 17.00 Καστοριά-Εθνικός Ζαχαρής-Ξέρας-Μπακάλης (Πλεξίδας)

Η Καστοριά δεν τα κατάφερε στο «Μ.Μουρούτσος» με τον Αμύντα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι απομακρύνθηκε από τον στόχο της που δεν είναι άλλος από τα πλέι οφς. Στην έδρα της αισθάνεται ιδιαίτερα δυνατή, και εύκολα ή δύσκολα θα πάρει μια ακόμη νίκη, απέναντι σε μια ομάδα που κάνει μια συμπαθή προσπάθεια, αλλά λόγω επιλογών χάνει τα παιχνίδια μένοντας από δυνάμεις. Ντεμπούτο ως πρώτος προπονητής θα κάνει ο Ηλίας Μανδραγός.

Περιβόλας 17.00 Απόλλων Π.-Ψυχικό Κατραχούρας-Χαλαμπαλάκης-Ρίζος (Θεοδωρόπουλος)

Πολύ μεγάλο ματς για τον Απόλλωνα, με το αποτέλεσμα του να κρίνει πολλά. Αρχικά βαθμολογικά οι Πατρινοί θέλουν να φτάσουν στην τρίτη τους νίκη, στη μάχη που αναμένεται να δώσουν για την παραμονή. ενώ και για τον Κώστα Δελέγκο αποτελεί κριτήριο για το αν θα συνεχίσει ως πρώτος ή για το αν θα υπάρξει ενίσχυση στο τεχνικό τιμ. Το Ψυχικό προέρχεται από το ρεπό της προηγούμενης εβδομάδας, και ετοιμάζεται για μια εβδομάδα με τρία παιχνίδια σε επτά ημέρες, έχοντας μετά το δύσκολο τεστ στην Περιβόλα, τα δυο εντός έδρας παιχνίδια με Μαρούσι και Καστοριά.

Αγ. Θωμά 17.00 Μαρούσι-Καρδίτσα Αναστόπουλος Α.-Κυριακόπουλος-Κωσταντινίδου (Άκελ)

Το Μαρούσι διάγει ένα «ανώμαλο» πρόγραμμα, έχοντας αρκετές μεταθέσεις των παιχνιδιών του, αρχικά λόγω των υποχρεώσεων του Κώστα Κεραμιδά στην Εθνική Γυναικών και κατά δεύτερον οι απουσίες βασικών παικτών των αντιπάλων του στα «παράθυρα» της FIBA. Όλο αυτό έχει προκαλέσει μια μικρή αναταραχή, με τον ομάδα των Βορείων προαστίων να θέλει να μπει σε ένα αγωνιστικό ρυθμό, έχοντας τρία παιχνίδια σε 7 ημέρες. Το Μαρούσι ψάχνει τη νίκη απέναντι στην Καρδίτσα, η οποία κατάφερε να σταθεί στα πόδια της μετά τη νίκη στο Θεσσαλικό ντέρμπι με τον Ερμή Αγιάς, με τον Γιάννη Τζήμα να έχει να αντιμετωπίσει την έλλειψη καθαρού πλέι μέικερ με την απώλεια του Μαυρογιάννη. Μεγάλο πρόβλημα αντιμετωπίζουν και οι δυο προπονητές με τους κοινοτικούς τους, με τους Κνέζεβιτς και Μόκφορντ να παρουσιάζονται μέτριοι.

Νεάπολης Λάρ. 17.00 Ερμής Αγιάς-Κόροιβος Ταρενίδης Στ.-Λόρτος-Ταρενίδης Κ. (Βαρνάς)

Ο Ερμής Αγιάς εμφανίζεται πολύ δυνατός στην έδρα του, και με ρεκόρ 5-3 βρίσκεται εντός των στόχων της διοίκησης του που είναι τα πλέι οφς. Η ομάδα του Γιώργου Σκαραφίγκα θέλει να διατηρήσει το αήττητο στο κλειστό της Νεάπολης, έχοντας απέναντι του μια πολύ καλή ομάδα, που μπορεί να μιλάει για άνετη παραμονή, αλλά έχει τα φόντα να φτάσει στην τελική πεντάδα. Ο Κώστας Σορώτος έχει δημιουργήσει μια ομάδα με ρόλους και κατεύθυνση, ενώ κανονικά θα αγωνιστεί ο έχοντας ίωση, Λεϊμάνις. Από την Αμαλιάδα αποχώρησε ο Κελαϊδής.

Μεσολογγίου 17.00 Χαρίλαος Τρικούπης-Διαγόρας Δρ. Παφίλης-Ευφραιμίδης-Τσιαπλής (Πατσαντζόπουλος)

Ο Χαρίλαος Τρικούπης άλλαξε προπονητή, και ψάχνει εναγωνίως μια νίκη, πλησιάζοντας σχεδόν ένα μήνα χωρίς θετικό αποτέλεσμα. Ήταν κατανοητό ότι για μια ομάδα χωρίς παραστάσεις σε τέτοιο επίπεδο η κατάσταση θα ήταν δύσκολη, και πως η παραμονή θα αποτελούσε το δικό της πρωτάθλημα, και αυτό πλέον έγινε απαραίτητο. Ο Ντίνος Καλαμπάκος έδειξε και στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Ιπποκράτη ότι έχει πολύ δουλειά μπροστά του, θέλοντας να περάσει την φιλοσοφία του σε μια ο ομάδα που είχε χτιστεί αλλιώς από τον Γιάννη Δημητριάδη. Το παιχνίδι με τον Διαγορά Δρυοπιδέων αποτελεί τελικό για την ομάδα από το Μεσολόγγι, και επειδή ο Έλληνας τεχνικός είναι μετρ της ψυχολογίας, αναμένεται να εξελιχθεί σε ντέρμπι. Η ομάδα από το Αιγάλεω διαθέτει ένα από το καλύτερα ρόστερ στο πρωτάθλημα, και θέλει το διπλό ώστε να μείνει εντός στόχων της.

Αλ. Δημόγλου 17.00 Καβάλα-Ηρακλής Πιτσίλκας-Γερακίνης-Φακίτσας (Μπρίγκος)

Η Καβάλα έχει να δει ροζ φύλλο από τις 13/10, και έχοντας μόλις μια νίκη στο πρωτάθλημα βλέπει πολύ δύσκολη τη μάχη της παραμονής. Ο Ανδρέας Καραπιπερίδης θα έχει στην διάθεση του τον Κουμλέλη, και σίγουρα απέναντι στον Ηρακλή μόνο εύκολο έργο δεν θα έχει. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση. και με τον Κώστα Μέξα δείχνει να ξέρει πλέον να κάνει πρωταθλητισμό, θέλοντας να πάει με νίκη στο παιχνίδι της Τετάρτης (12/12) με τον Ιωνικό Νικαίας στο Ιβανώφειο.

Η βαθμολογία

1.Αμύντας (6-2) 14
—————————————–
2.Καρδίτσα (5-3) 13
3.Ερμής Αγιάς (5-3) 13
4.Ιωνικός Νικαίας* (6-1) 13
5.Ηρακλής* (6-1) 13
—————————————–
6.Κόροιβος Αμαλιάδας (5-3) 13
7.Διαγόρας Δρυοπιδέων (5-3) 13
8.Ιπποκράτης Κω (5-3) 13
9.Καστοριά (4-4) 12
10.Ψυχικό* (4-3) 11
—————————————–
11.Πευκοχώρι (3-5) 11
12.Μαρούσι* (3-4) 10
13.Απόλλων Πατρών (2-6) 10
14.Χαρίλαος Τρικούπης (2-6) 10
—————————————–
15.Καβάλα (1-7) 9
16.Εθνικός Πειραιά (0-8) 8

*Έχουν ένα αγώνα λιγότερο

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected