Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Στην παράταση κρίθηκε ο πιο πολυσυζητημένος τίτλος της σεζόν! (vid)

Στον κορυφαίο τελικό όλων των εποχών για τη Λατινική Αμερική, οι Εκατομμυριούχοι γύρισαν (3-1) από την κόλαση, πήραν θέση στην αιωνιότητα και έστειλαν την Μπόκα για πάντα στον… άλλο κόσμο.

Πέτρες, αναβολές, αλλαγή έδρας, χώρας, ηπείρου. Ο μεγαλύτερος σε διάρκεια, σημασία και αντιπαλότητα διπλός τελικός στην ιστορία του Κόπα Λιμπερταδόρες, έχει πλέον νικητή. Η Ρίβερ Πλέιτ έκανε μυθική ανατροπή (3-1) κόντρα στη Μπόκα Τζούνιορς και είδε το όνομά της να χαράσσεται για τέταρτη φορά στο ασημικό του μεγαλύτερου τροπαίου της Λατινικής Αμερικής. Οι Εκκατομυριούχοι πλέον θα είναι εκείνοι που θα βρίσκονται από πάνω σε κάθε μεταξύ τους κουβέντα, διαμάχη, πάλη για το ποιος είναι πιο μεγάλος. Τι κι αν οι Ξενέισες έχουν δύο κούπες περισσότερες, αυτή που σήκωσαν οι νικητές του «Σαντιάγο Μπερναμπέου» θα μετράει παραπάνω στην αιωνιότητα.

Ο αγώνας δεν είχε τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του πρώτου ραντεβού, όπου παίχτηκε ξεκάθαρα καλύτερη μπάλα. Στη Μαδρίτη ήταν φανερό ότι έτρεμαν τα πόδια όσων πάτησαν χορτάρι, καθώς το άγχος και το διακύβευμα συνιστούσε αβάσταχτο βάρος.

το φιλμ του αγώνα στο gazzetta.gr

Συνθέσεις

Ρίβερ Πλέιτ (Μαρσέλο Γκαγιάρδο): Αρμάνι, Μοντιέλ (73′ Μαγιάδα), Μαϊδάνα, Πινόλα Κάσκο, Ενσο Πέρες, Πόνσιο (58′ Κιντέρο), Παλάσιος (96′ Αλβαρες), Φερνάντες (11′ Σουκουλίνι), Πίτι Μαρτίνες, Πράτο

Μπόκα Τζούνιορς (Γκιγιέρμο Μπάρος Σκελότο): Ανδράδα, Ισκιέρδος, Μπουφαρίνι (111′ Τέβες), Μαγκαγιάν,Ολάσα, Νάντες, Μπάριος, Πέρες (89′ Γκάγο), Βίγια (96′ Χάρα), Παβόν, Μπενεντέτο (62′ Αμπιλα).

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected