Κατηγορίες
Διάφορα - Οικονομία

Ξεκινά από σήμερα με το δώρο του ΟΑΕΔ το “μπαράζ” πληρωμών

Με αρχή την σημερινή Δευτέρα 10/12 ξεκίνησε το μπαράζ προπληρωμών των επιδομάτων και των δώρων από τον ΟΑΕΔ. Σειρά θα πάρουν το επίδομα παιδιού για την ΣΤ δόση του ΟΠΕΚΑ για το Α21 και το ΚΕΑ που θα προπληρωθεί επίσης και αυτό για να δοθεί «ρευστότητα» στους δικαιούχους ενόψει εορτών

Νωρίτερα από τα Χριστούγεννα, αντί στα τέλη Ιανουαρίου 2019, θα πληρωθεί η έκτη και τελευταία δόση από τον ΟΠΕΚΑ για το επίδομα παιδιού Α21 όπως αποκάλυψαν τα dikaiologitika news.

Σύμφωνα με πληροφορίες του dikaiologitika news αναμένεται να υπάρξουν ανακοινώσεις προκειμένου να ολοκληρωθούν οι αιτήσεις από τους δικαιούχους και να γίνει στην συνέχεια η εκκαθάριση και η πληρωμή στις 21 Δεκεμβρίου.

Η στ’ δόση για το επίδομα παιδιού από τον ΟΠΕΚΑ θα πληρωθεί νωρίτερα με απόφαση της υπουργού Εργασίας κ. Αχτσιόγλου λόγω των εορτών και οι οικογένειες να λάβουν το επίδομα για να ενισχυθούν μέσα στα Χριστούγεννα.

Να σημειωθεί ότι η πληρωμή αφορά το δίμηνο Νοέμβριος – Δεκέμβριος. Η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την αίτηση Α21 έχει ενεργοποιηθεί και θα δέχεται νέες αιτήσεις για όλους όσοι δεν έχουν υποβάλλει φέτος αίτηση Α21.

Πρόωρη πληρωμή και του KEA

Εγκρίθηκε η μεταφορά πίστωσης συνολικού ποσού 66.298.532,26 ευρώ για την πληρωμή μηνός Δεκεμβρίου σε 302.158 δικαιούχους του προγράμματος «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης». Αυτό ορίζει απόφαση της υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου, η οποία αναρτήθηκε στη «Διαύγεια».

Η πληρωμή αφορά αιτήσεις των δικαιούχων που εγκρίθηκαν μέχρι 30 Νοέμβριου. Σύμφωνα με πληροφορίες του Dikaiologitika News η καταβολή του Κοινωνικού Εισόδηματος Αλληλεγγύης θα πραγματοποιηθεί στις 21 Δεκεμβρίου. Οι δικαιούχοι αναμένεται να δουν από το απόγευμα της 20ης Δεκεμβρίου τα χρήματα στους λογαριασμούς τους, όπως συνήθως συμβαίνει.

Η πληρωμή του ΚΕΑ θα πραγματοποιηθεί με πίστωση εξ ημισείας στον λογαριασμό και στην προπληρωμένη κάρτα αγορών, στις περιπτώσεις που το συνολικό καταβαλλόμενο ποσό είναι ίσο με ή υπερβαίνει τα 100 ευρώ ανά μήνα.

Η προπληρωμένη τραπεζική κάρτα του δικαιούχου μπορεί να χρησιμοποιηθεί, χωρίς κανέναν περιορισμό, για οποιαδήποτε αγορά, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών αγορών.

Ξεκίνησε ο ΟΑΕΔ να προπληρώνει

Ο ΟΑΕΔ όπως κάθε χρόνο παρέχει στους άνεργους που λαμβάνουν επίδομα ανεργίας, Δώρο Χριστουγέννων, ίσο με το ποσό της τακτικής επιδότησης εάν έχουν πάρει επίδομα από 1 Μαΐου έως 31 Δεκεμβρίου και αναλογία σε όσους έχουν πάρει επιδότηση για μικρότερη διάρκεια ίση με 3 ημερομίσθια ανά μήνα επιδότησης. Τα επιδόματα ανεργίας και τα δώρα ξεκίνησαν να πληρώνονται από σήμερα.

Ειδικότερα από τη Δευτέρα 10.12.2018 θα καταβάλλεται το Δώρο Χριστουγέννων 2018 στους επιδοτούμενους ανέργους και στις δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας.

Από τη Δευτέρα 10.12.2018 θα προπληρωθούν τα επιδόματα ανεργίας, τα επιδόματα μακροχρονίως ανέργων και τα βοηθήματα ανεργίας των αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων, που κανονικά καταβάλλονται από 10.12.2018 μέχρι και 06.01.2019.

Οι πιστώσεις θα γίνουν από τη Διοίκηση του Οργανισμού στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.

Ο έλεγχος για την αυτοπρόσωπη παρουσία των τακτικά επιδοτούμενων ανέργων, των δικαιούχων του βοηθήματος των αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων και των μακροχρονίως ανέργων στα χρονικά διαστήματα που τους έχουν οριστεί, εξακολουθεί να ισχύει.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected