Κατηγορίες
Basket

“Ποδαρικό” στο 2019 με δύσκολες αποστολές για Ηρακλή και Ερμή Αγιάς

Το παιχνίδι που κερδίζει το ενδιαφέρον των κοινού από τη σημερινή αγωνιστική είναι αυτό ανάμεσα στον Ιπποκράτη Κω και τον Ηρακλή.

Όπως αναφέρει το basketblog, ο Γηραιός, αφού κατάφερε να… φτάσει μέχρι το ακριτικό νησί, πέτυχε τον πρώτο του στόχο, με αφορμή φυσικά και τις καιρικές συνθήκες. Οι δύο ομάδες θέλουν τη νίκη, προκειμένου να συνεχίσουν την πορεία που έχουν χτίσει στα τελευταία παιχνίδια. Ο Ιπποκράτης μπορεί να είναι το αουτσάιντερ, έχει αποδείξει όμως ότι εντός έδρας είναι αρκετά ισχυρός και θέλει τη νίκη για να κάνει το πλέον κομβικό βήμα για την είσοδο στα playoffs.

Ο Ιωνικός Νικαίας, ο οποίος συγκατοικεί με τον Ηρακλή στην κορυφή της βαθμολογίας φιλοξενείται στο “Π. Σαλπέας” από τον Εθνικό, σε ένα άτυπο ντέρμπι του Πειραιά, με τους παίκτες του Νίκου Βετούλα να έχουν, σε φυσιολογικές συνθήκες, ένα από τα πλέον εύκολα απογεύματα στη φετινή τους πορεία.

Ενδιαφέρον παιχνίδι διεξάγεται στην Πάτρα, εκεί όπου ο τοπικός Απόλλων φιλοξενεί τον Ερμή Αγιάς. Οι γηπεδούχοι μετά τη νίκη επί του Αμαρουσίου θέλουν να κάνουν ένα ακόμα βήμα για την παραμονή στην κατηγορία, την ώρα που οι Θεσσαλοί έρχονται με σπασμένα τα φρένα μετά τη νίκη επί του Ηρακλή.

Στις νίκες θέλουν να επιστρέψουν Διαγόρας Δρυοπιδέων και Κόροιβος Αμαλιάδας, με τις δύο ομάδες να κλείνουν το 2018 με ήττα στην τελευταία αγωνιστική, όμως μία από τις δύο θα κάνει ποδαρικό με νίκη στο 2019.

Η Καρδίτσα που μετρά επιστροφές από τραυματισμούς υποδέχεται στο κλειστό της πόλης την Ευρώπη Πευκοχωρίου, με τους γηπεδούχους να έχουν τον πρώτο λόγο, με δεδομένη την αδυναμία της ομάδας του Ευρυπίδη Μελετιάδη στα εκτός έδρας παιχνίδια.

Αμφίρροπο φαντάζει το παιχνίδι ανάμεσα στο Ψυχικό και τον Χαρίλαο Τρικούπη, μιας και μπορεί η ομάδα του Γιώργου Ρεμεντέλα να φαντάζει καλύτερη σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, όμως οι νεοφώτιστοι από το Μεσολόγγι δείχνουν ανεβασμένοι μετά την έλευση του Ντίνου Καλαμπάκου στην τεχνική ηγεσία.

Τη νίκη που θα δώσει βαθμολογική και κυρίως ψυχολογική ένεση ψάχνει το Μαρούσι, το οποίο φιλοξενεί στο κλειστό του Αγ. Θωμά την Καστοριά. Οι “γουναράδες” είναι σε διαφορετικό επίπεδο από τους γηπεδούχους και θέλουν να κυνηγήσουν ένα ακόμα διπλό προκειμένου να αυξήσουν τις πιθανότητες τους για είσοδο στα playoffs.

Τέλος, ο Αμύντας υποδέχεται την Καβάλα, με τους φιλοξενούμενους να προέρχονται από ένα αρκετά δύσκολο ταξίδι για να βρεθούν στο κλειστό του Υμηττού και να θέλουν να κυνηγήσουν ότι τους αναλογεί κόντρα σε μία αρκετά δυνατή ομάδα, όπως είναι ο Αμύντας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής της Α2:

Καρδίτσας 17.00 Καρδίτσα-Ευρώπη 87 Πευκοχωρίου Παφίλης-Ταρενίδης Κ.-Τζίμας (Χλωρός)
Αγ. Θωμά 17.00 Μαρούσι-Καστοριά Διαμαντής-Δαρλαμήτσος-Καρακάσης (Ντάβαρης)
Περιβόλας 17.00 Απόλλων Π.-Ερμής Αγιάς Λάρισας Καλδίρης-Κάρδαρης-Τσολάκος (Κωστής)
Ψυχικού 17.00 Ψυχικό-Χαρίλαος Τρικούπης Αναστόπουλος Αντ.-Πιτσίλκας-Κοντίλης (Ελευθεριάδης)
Π.Σαλπέας 17.00 Εθνικός-Ιωνικός Ν. Καραβίτης-Μηλαπίδης-Πολυχρόνης (Σταύρου)
Υμηττού 17.00 Αμύντας-Καβάλα Μαλαμάς-Κυριακόπουλος-Κωνσταντινίδου (Δούκας)
Στ. Βενέτης 17.00 Διαγόρας Δρ.-Κόροιβος Συμεωνίδης-Χαλαμπαλάκης-Νάστος (Γολεγού)
Κω 17.00 Ιπποκράτης-Ηρακλής Ανδρικόπουλος-Θεονάς-Θεοδωρόπουλος Ρ. (Βιτζηλαίος)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected
P