Κατηγορίες
Basket

Σπουδαία παιχνίδια σήμερα, τα βλέμματα σε Ιβανώφειο και Αγιά

Δύο μόλις “στροφές” απέμειναν για την ολοκλήρωση του πρώτου μισού του φετινού πρωταθλήματος και το ενδιαφέρον είναι στα ύψη, τόσο ως προς την κορυφή της βαθμολογίας και τα playoffs όσο και ως προς τη μάχη της παραμονής και τα playouts.

Όπως αναφέρει το basketblog, ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Ιωνικός Νικαίας υποδέχεται στο κλειστό του Πλάτωνα το Ψυχικό και επιθυμεί να διευρύνει το σερί νικών του, την ώρα που το Ψυχικό προσπαθεί να κλείσει τις πληγές από την ήττα του προηγούμενου Σαββάτου από τον Χαρίλαο Τρικούπη εντός έδρας.

Να αφήσει πίσω του τις δύο σερί ήττες θέλει ο Ηρακλής, ο οποίος φιλοξενεί στο Ιβανώφειο τον Διαγόρα Δρυοπιδέων και θέλει μόνο τη νίκη για να παραμείνει σε απόσταση αναπνοής από τον Ιωνικό. Ο Διαγόρας από την άλλη θέλει να τεστάρει τις δυνάμεις του ενόψει και της δύσκολης συνέχειας του πρωταθλήματος.

Αμφίρροπο θα φάνταζε σε φυσιολογικές συνθήκες το παιχνίδι ανάμεσα στον Ερμή Αγιάς και τον Ιπποκράτη Κω, όμως οι Θεσσαλοί θα κατέβουν στον αγώνα με πολλές απουσίες, μιας και 9 παίκτες (Κόμματος, Τζόλος, Λόλας, Τριανταφύλλου, Τσιαμπαλής, Βρεττάς, Τσούμας, Νταλός και Τσιλούλης) είναι με ίωση και παρά το αίτημα για αναβολή του αγώνα, η αναμέτρηση θα διεξαχθεί κανονικά.

Την καλή της πορεία στο πρωτάθλημα θέλει να συνεχίσει η Καστοριά, η οποία φιλοξενεί στο “Δ. Διαμαντίδης” τον Απόλλωνα Πατρών, ο οποίος έχει ανέβει στα τελευταία παιχνίδια και έδειξε ότι μπορεί να τα βάλει και με πιο ισχυρές ομάδες από αυτόν, όπως η Καρδίτσα και ο Ερμής Αγιάς.

Μάχη με φόντο τα playouts είναι αυτή ανάμεσα στην Ευρώπη Πευκοχωρίου και το Μαρούσι, με τους γηπεδούχους να έχουν δείξει ότι είναι αρκετά δυνατοί στην έδρα τους, την ώρα που οι “μπέμπηδες” του Κώστα Κεραμιδά θέλουν ένα μεγάλο αποτέλεσμα, συνεχίζοντας από τη νίκη κόντρα στην Καστοριά.

Τον πρώτο του αγώνα με τον Μιχάλη Κουταλιανό στον πάγκο δίνει σήμερα ο Κόροιβος, ο οποίος υποδέχεται τον Αμύντα, με τις δύο ομάδες να θέλουν τη νίκη, με τους γηπεδούχους να θέλουν να ξεφύγουν από τη ζώνη των playouts, την ώρα που η ομάδα του Υμηττού θέλει ένα ακόμα “διπλό” για να κυνηγήσει το όνειρο των playoffs.

Ο ανεβασμένος από τότε που ανέλαβε ο Ντίνος Καλαμπάκος, Χαρίλαος Τρικούπης, υποδέχεται την Καρδίτσα, σε ένα από τα αμφίρροπα παιχνίδια της αγωνιστικής, με την Καρδίτσα να θέλει το ροζ φύλλο αγώνα για να δείξει ότι μπορεί να ελπίζει σε είσοδο στα playoffs.

Τέλος, η Καβάλα, που είναι πλέον χωρίς ξένο μετά την αποχώρηση του Ματ Γκαμπερόνι, υποδέχεται τον Εθνικό με τους γηπεδούχους να θέλουν τη νίκη για να αυξήσουν τις ελπίδες εισόδου στα playouts.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 13ης αγωνιστικής:

Αγ. Παύλου 17.00 Ευρώπη Πευκ.-Μαρούσι Μπήτης-Ταρενίδης Στ.-Ευφραιμίδης (Παπαγεωργίου)
Δ. Διαμαντίδης 17.00 Καστοριά-Απόλλων Π. Παγώνης-Ξέρας-Θεοδώρου (Πλεξίδας)
Αγιάς Λάρισας 17.00 Ερμής Αγιάς-Ιπποκράτης Ξενικάκης-Λόρτος-Ταρενίδης Κ. (Σταμάτης Γ.)
Μεσολογγίου 17.00 Χαρίλαος Τρικούπης-Καρδίτσα Καλδίρης-Σκούτας-Τσαχάκης (Πατσαντζόπουλος)
Νίκαιας 17.00 Ιωνικός Ν.-Ψυχικό Αποστολίδης-Στρέμπας-Γιακείμη (Άκελ)
Αλ. Δημόγλου 17.00 Καβάλα-Εθνικός Πιτσίλκας-Τζιοπάνος Ν.-Ελευθεριάδης (Μπρίγκος)
Ήλιδας 17.00 Κόροιβος-Αμύντας Παντελίδης-Τσουμαχίδης-Ρίζος (Θεοδοσόπουλος)
Ιβανώφειο 17.00 Ηρακλής-Διαγόρας Δρυοπιδέων Σταματόπουλος-Καλογερόπουλος Λ.-Ζαχαρής (Μήτσιου)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected