Κατηγορίες
Αθλήματα

Άνοιξε λογαριασμό στη Μελβούρνη ο Στέφανος Τσιτσιπάς (vid)

Παρόλο που βρέθηκε πίσω με σετ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς κέρδισε 3 σετ στη σειρά απέναντι στον Matteo Berrettini και άνοιξε λογαριασμό στο Grand Slam της Μελβούρνης, πετυχαίνοντας την πρώτη του νίκη.

Δεν ήταν εύκολο το έργο του Στέφανου Τσιτσιπά απέναντι στον μαχητικό Matteo Berrettini από την Ιταλία, αλλά ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί και ταυτόχρονα πέτυχε την πρώτη του νίκη σε κυρίως ταμπλό στο Australian Open, επικρατώντας με 6-7 (3), 6-4, 6-3, 7-6 (4).

Τα highlights του αγώνα

Σχεδόν 3 ώρες χρειάστηκε μέχρι να κάμψει την αντίσταση του Berrettini ο Στέφανος, σε ένα Court 3 που είχε γίνει μπλε από τους ομογενείς, που γέμισαν τις κερκίδες και φώναζαν συνθήματα για τον Έλληνα τενίστα από την αρχή μέχρι το τέλος του αγώνα.

Όπως αναφέρει το tennisnews, μπορεί να μην έχασε καμιά φορά το σερβίς του ο “Στεφ”, όμως ταλαιπωρήθηκε από τον Ιταλό σε ένα κλειστό ματς, που είχε δυο tie-break και 4 γεμάτα σετ. Ο Τσιτσιπάς τελείωσε τον αγώνα με 15 άσους και 40 winners, ενώ ο Berrettini είχε 9 άσους και 41 winners. Αμφότεροι οι δυο παίκτες, είχαν από 49 αβίαστα λάθη.

Στο 1ο σετ μόνο ο Τσιτσιπάς είχε break point, στο 6ο game (2-3, 30-40), δεν αξιοποίησε όμως την ευκαιρία του και ο Berrettini ισοφάρισε σε 3-3. Λίγα λεπτά μετά, ο Ιταλός κατάφερε να επικρατήσει στο tie-break με 7-3 και να προηγηθεί με σετ.

Ο Στέφανος δεν πτοήθηκε και συνέχισε να κάνει το παιχνίδι του. Ούτε στα 2 επόμενα σετ δεν απειλήθηκε με break point και έκανε το πρώτο break της αναμέτρησης στο 5ο game, για να προηγηθεί με 3-2. Πήρε το 2ο σετ με 6-4 και στο 3ο σετ “έσπασε” 2 φορές το σερβίς του αντιπάλου του, πρώτα για το 3-2 και αργότερα για να το κατακτήσει με 6-3.

Στο 4ο σετ ο καλύτερος Έλληνας τενίστας όλων των εποχών ήρθε για πρώτη φορά αντιμέτωπος με break point, έσβησε όμως και τις δυο ευκαιρίες του Berrettini, για να περάσει μπροστά με 3-2 στο 5ο game. Καμιά άλλη φορά δεν έφτασε κάποιος παίκτης τόσο κοντά στο break και είχαμε ένα δεύτερο tie-break, στο οποίο ο “Στεφ” πήρε 3 πόντους στη σειρά και επιβλήθηκε με 7-4. Το ματς ολοκληρώθηκε άδοξα για τον Berrettini, που έκανε το 8ο διπλό λάθος του στο match point του Στέφανου.

Πλέον ο Τσιτσιπάς έχει τουλάχιστον μια νίκη σε όλες τις Grand Slam διοργανώσεις. Συνολικά έφτασε τις 6 νίκες σε major και θα βρεθεί για πρώτη φορά στον 2ο γύρο του Australian Open, όπου θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Viktor Troicki και Roberto Carballes Baena.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected