Κατηγορίες
Διάφορα

Μια σημαντική αλλαγή στη στρατιωτική θητεία

Σημαντικές αλλαγές όσο αναφορά την στρατιωτική θητεία των στρατευσίμων στον Ελληνικό Στρατό Ξηράς έκανε γνωστές με ανακοίνωσή του το Γενικό Επιτελείο Στρατού.

Όπως αναφέρει το pagenews.gr, οι αλλαγές στην θητεία αφορούν την κατάταξη των υπόχρεων στράτευσης, καθώς επανακαθορίζονται οι Εκπαιδευτικές Σειρές Στρατευσίμων Οπλιτών (ΕΣΣΟ).

Ποιος όμως ο σκοπός των αλλαγών

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΣ, στο πλαίσιο των αλλαγών που πραγματοποιούνται, για τη βελτιστοποίηση της λειτουργίας του Στρατού Ξηράς, αποφασίστηκε ο επανακαθορισμός του αριθμού των Εκπαιδευτικών Σειρών Στρατευσίμων Οπλιτών (ΕΣΣΟ) για τον Στρατό Ξηράς (ΣΞ) από έξι (6) σε τέσσερις (4) κατ’ έτος (Φεβρουάριο, Μάιο, Αύγουστο, Νοέμβριο).

Βασικός στόχος της σημαντικής θεσμικής αλλαγής είναι η επίτευξη ισοκατανομής μεταξύ των κατατασσόμενων οπλιτών καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, η βέλτιστη λειτουργία των Σημείων Υποδοχής Οπλιτών (ΣΥΠΟ) και η αύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας των Μονάδων της παραμεθορίου και η αποδοτικότερη εκπαίδευση και ομαλότερη ενσωμάτωση των νέων οπλιτών σε Μονάδες της παραμεθορίου.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση του ΓΕΣ, αυτή η αλλαγή έχει ως αποτέλεσμα, η κατάταξη της 2019 A΄/ΕΣΣΟ στον Στρατό Ξηράς να πραγματοποιηθεί, σύμφωνα και με προηγηθείσα ανακοίνωση, από 4 έως 8 Φεβρουαρίου 2019, ενώ η 2019 Β΄/ΕΣΣΟ να πραγματοποιηθεί το Μάιο του τρέχοντος έτους, αντί του Μάρτη.