Κατηγορίες
Α ΕΠΣ Ημαθίας

Αφιέρωμα sportsup.gr στον 1ο γύρο της Α ΕΠΣΗ : Τα…κανόνια της κατηγορίας και το “φαινόμενο” Δασκαλάκης!

Μετά τους… βιονικούς ποδοσφαιριστές, που δεν έχουν χάσει ούτε δευτερόλεπτο με τις ομάδες τους (ΕΔΩ), προχωράμε στην ανάλυση των πρώτων σκόρερ των ομάδων της Α Ερασιτεχνικής, πάντα μέσα από τα στατιστικά στοιχεία του www.sportsdb.gr!

Έπειτα από 15 αγωνιστικές στο πρώτο ιεραρχικά πρωτάθλημα της Ημαθίας, έχουν σημειωθεί 381 τέρματα (υπολείπονται βέβαια και δύο εξ αναβολής ματς της 15ης αγωνιστικής), που σημαίνει πως σε κάθε αγωνιστική σημειώνονται 25.4 γκολ, σε κάθε παιχνίδι 3.23 (στο ρελαντί δηλαδή το…over!) και κάθε ομάδα πετυχαίνει λίγο πάνω από 1.6 τέρματα ανά αγώνα.

Τα περισσότερα γκολ στο πρωτάθλημα έχει ο Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων, που έφτασε αισίως τα 44, ακολουθούν ΓΑΣ Ροδοχωρίου και ΦΑΣ Νάουσα που σημείωσαν από 38 ενώ στην τέταρτη θέση βρίσκεται ο ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας με 34.

Την καλύτερη άμυνα έπειτα από 15 αγώνες διαθέτει ο ΦΑΣ Νάουσα, που έχει δεχτεί μόλις 8 γκολ, έπεται ο ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας με 12 και οι ΓΑΣ Ροδοχωρίου και Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων από 12 τέρματα.

Τα περισσότερα γκολ εντός έχει σημειώσει ο Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων με 25 και τα περισσότερα εκτός ο ΓΑΣ Ροδοχωρίου με 22 ενώ την καλύτερη άμυνα εντός και εκτός διαθέτουν ο ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας και ο ΦΑΣ Νάουσα μόλις με δύο γκολ έκαστος.

Πρώτος σκόρερ της κατηγορίας μέχρι στιγμής είναι ο Μάριος Αργυρόπουλος του ΠΑΟΚ, ο οποίος έφτασε αισίως τα 19 (είχε αναδειχτεί πρώτος “μπόμπερ” και στο περσινό πρωτάθλημα), τον ακολουθεί ο Άγγελος Καραντουλαμάς του Αγροτικού Αστέρα Πλατέος με 17 και ο Αντώνης Παρσόπουλος με 15.

δείτε τον σχετικό πίνακα :

Αργυρόπουλος ΠΑΟΚ 19
Καραντουλαμάς Πλατύ 17
Παρσόπουλος Τρίκαλα 15
Μουρουζίδης Ροδοχώρι 14
Ντέλλας Επισκοπή 12
Μπρέγκου Ροδοχώρι 10
Ανδρίτσος Μελίκη/Τρίκαλα 8
Μπράτσης Αχιλλέας 8
Παρθενόπουλος Κοπανός 8
Δασκαλάκης Νάουσα 7
Λίτσι Τρίκαλα 7
Μισαηλίδης Μαρίνα 6
Σπανός Κοπανός 6

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον ωστόσο παρουσιάζει ο πίνακας με τους πρώτους σκόρερ κάθε ομάδας.

Το πιο αξιοσημείωτο στοιχείο, η περίπτωση του Αντώνη Δασκαλάκη του ΦΑΣ Νάουσα ο οποίος παρά το γεγονός πως είναι μόλις 16 ετών (23/06/2002) φιγουράρει στη πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερς της ομάδας του με 7 γκολ!

Σπουδαίο το επίτευγμα και για τον επίσης 16χρονο (21/02/2002) Βασίλη Γκιλιόπουλο του Αγροτικού Αστέρα Αγίας Βαρβάρας, ο οποίος προπορεύεται στους σκόρερς των “πρασίνων” έχοντας σημειώσει τα 4 από τα τα 7 συνολικά τέρματα της ομάδας του.

Ας δούμε τον σχετικό πίνακα :

Πλατύ Καραντουλαμάς 17
Νάουσα Δασκαλάκης 7
Μελίκη Μαμουτόπουλος 4
Αγ.Μαρίνα Τεπετός 4
Βαρβάρες Γκιλιόπουλος 4
Μαρίνα Μισαηλίδης 6
Χαρίεσσα Κουλιανίδης 5
Μακροχώρι Βοργιατζίδης 4
Επισκοπή Ντέλλας 12
Τρίκαλα Παρσόπουλος 15
ΠΑΟΚ Αργυρόπουλος 19
Κοπανός Παρθενόπουλος 8
Αχιλλέας Μπράτσης 8
Παλαιοχώρι Μπακιρτζής 4
Κλειδί Κεχαγιάς 5
Ροδοχώρι Μουρουζίδης 14
moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected