Κατηγορίες
Α ΕΠΣ Ημαθίας

Αφιέρωμα του sportsup.gr στον 1ο γύρο της Α ΕΠΣ Ημαθίας : Τα στοιχεία που ξεχώρισαν και το “κλειδί” της επιτυχίας του ΓΑΣ Ροδοχωρίου!

Και αφού αναλύσαμε τις ατομικές επιτυχίες των παικτών που ξεχώρισαν στον 1ο γύρο της Α Ερασιτεχνικής στην ΕΠΣ Ημαθίας, πάμε να δούμε που οφείλεται η πορεία των 16 ομάδων στα πρώτα 15 παιχνίδια της σεζόν.

Να σημειώσουμε πως Φίλιππος Μελίκης, Μακροχώρι, Εθνικός Κλειδιού και ΑΟ Μαρίνας έχουν από ένα παιχνίδι λιγότερο.

Αναλυτικά :

Αγροτικός Αστέρας Πλατέος

Η πορεία πρωταθλητισμού των νεοφώτιστων, με τους 34 βαθμούς έναντι 39 του πρωτοπόρου ΓΑΣ Ροδοχωρίου θα μπορεί κάλλιστα να χαρακτηριστεί άθλος!

Ο Τάσος Χουρσουζίδης (ο οποίος στην παρθενική του παρουσία ως head coach σε ομάδα της Α Ερασιτεχνικής τα πάει περίφημα) έχει χρησιμοποιήσει μεν 22 παίκτες, όμως μόλις οι 11 έχουν παίξει από 13 έως 15 παιχνίδια και μόλις δύο σε 10 και 11 αντίστοιχα!

Αν συμπεριλάβουμε τις 4 αποβολές, τους τραυματισμούς αλλά και τους στρατευμένους, τότε θα μπορούμε απερίφραστα να πούμε πως ο Αστέρας έχει πάρει το 100% από τους παίκτες του!

Να σημειώσουμε πως στην ομάδα ο δεύτερος σκόρερ της κατηγορίας, Άγγελος Καραντουλαμάς (17 γκολ, 1.15 μ.ο. ανά αγώνα) και ο Νίκος Μουσκεφτάρας, που έχει χάσει μόλις 10 λεπτά στα 15 παιχνίδια που αγωνίστηκε.

ΦΑΣ Νάουσα

Ο Γιώργος Σγούρδας (ο οποίος δεν θα συνεχίσει στον πάγκο των “κυανολεύκων”) χρησιμοποίησε συνολικά 21 ποδοσφαιριστές, εκ των οποίων οι 13 αγωνίστηκαν σε διψήφιο αριθμό αγώνων.

Τρομερή ποικιλία και στους σκόρερς καθώς 13 παίκτες έχουν βρει δίχτυα, με τον 16χρονο Αντώνη Δασκαλάκη να προπορεύεται με 7 γκολ, ενώ τρεις φορές παίκτες του ΦΑΣ έχουν αντικρίσει την κόκκινη κάρτα.

Εντυπωσιακή και η επίδοση με τα 8 γκολ παθητικό, που σημαίνει πως η ομάδα δέχεται γκολ σε ένα από τα δύο ματς, ενώ δεν είναι τυχαίο πως οι παίκτες με το απόλυτο σε παιχνίδια και λεπτά συμμετοχής είναι ο τερματοφύλακας, Γιώργος Νομικός και ο αμυντικός, Νίκος Περηφανόπουλος.

Για τον 34χρονο ποδοσφαιριστή το κοντέρ πλέον έχει…σπάσει για τα καλά καθώς από το 2009 έως και σήμερα έχει χάσει μόλις ένα ματς κι αυτό στις 8 Οκτωβρίου 2017 για τη Γ Εθνική, με αντίπαλο τον Αλμωπό Αριδαίας. Ένα ρεκόρ που ανέδειξε το sportsup.gr και είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι γι αυτό!

Φίλιππος Μελίκης

Οι Άρης Αδαλόγλου και Γιώργος Ντάμτσιος χρησιμοποίησαν συνολικά 24 παίκτες, εκ των οποίων οι 11 είχαν διψήφιο αριθμό αγώνων.

Τα περισσότερα ματς έχουν οι Νίκος Ντόβας και Αντώνης Καρατάσος που αγωνίστηκαν σε 14, ενώ τα 17 γκολ του Φιλίππου στο πρωτάθλημα έχουν πετύχει 6 ποδοσφαιριστές.

Δύο παίκτες έχουν αντικρίσει την κόκκινη κάρτα, ενώ χαρακτηριστικό της αγωνιστικής βελτίωσης της ομάδας στα τελευταία ματς είναι ότι τα 7 από τα 17 τέρματα τα σημείωσε στα τέσσερα τελευταία της παιχνίδια.

Μέγας Αλέξανδρος Αγίας Μαρίνας

Κατά πολλούς η αρνητική έκπληξη του πρωταθλήματος. Η ομάδα του Γιάννη Καψαλιάρη, που ξεκίνησε με μεγάλη αισιοδοξία τη σεζόν, βρίσκεται στην 9η θέση της βαθμολογίας έχοντας 5 νίκες, 3 ισοπαλίες και 7 ήττες.

Ο νεαρός τεχνικός έχει χρησιμοποιήσει 30 συνολικά ποδοσφαιριστές, εκ των οποίων μόλις οι 10 είχαν διψήφιο αριθμό αγώνων, με τους Μανώλη Κούβαρο και Χρυσοβαλάντη Κουτρουλιά να έχουν αγωνιστεί και στα 15 ματς της ομάδας τους.

Τα 20 τέρματα των “κυανολεύκων” έχουν σημειώσει 10 παίκτες, ενώ τρεις φορές έχει βγει από το τσεπάκι των διαιτητών η κόκκινη κάρτα.

Αγροτικός Αστέρας Αγίας Βαρβάρας

Ο ουραγός του πρωταθλήματος, που θα προσπαθήσει να αντιστρέψει το κλίμα στον δεύτερο γύρο και να…ξεκολλήσει από τη μία μόλις νίκη και τα 7 γκολ ενεργητικό.

Ο Κώστας Μουρτζίλας χρησιμοποίησε 33 ποδοσφαιριστές, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ για τη φετινή Α Ερασιτεχνική, εκ των οποίων μόλις το 1/3 έχει διψήφιο αριθμό συμμετοχών.

Οι Άνθιμος Εμμανουηλίδης και Άγγελος Σουλιώτης έχουν αγωνιστεί σε όλα τα παιχνίδια της ομάδας, ένας παίκτης έχει δεχτεί κόκκινη κάρτα, ενώ τα 7 τέρματα των “πρασίνων” έχουν σημειώσει 3 ποδοσφαιριστές.

ΑΟ Μαρίνας

Αρκετά τα προβλήματα που αντιμετώπισε στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος η νεοφώτιστη ομάδα, κυρίως με τους τραυματισμούς βασικών παικτών.

Χαρακτηριστικό είναι πως το “βαρύ πυροβολικό” της ομάδας και μία από τις πιο ηχηρές μεταγραφές, ο Χάρης Παραστατίδης δεν κατάφερε να αγωνιστεί ούτε σε ένα ματς.

Ο Λάζαρος Παυλίδης χρησιμοποίησε 25 ποδοσφαιριστές, εκ των οποίων οι 10 είχαν διψήφιο αριθμό συμμετοχών ενώ τα 13 συνολικά γκολ του ΑΟΜ έχουν σημειώσει 5 παίκτες.

Οι Δημήτρης Αντιφάκος (δεν έχει χάσει λεπτό) και Στάθης Πουτακίδης είναι οι παίκτες που αγωνίστηκαν σε όλα τα ματς των “οράνιε” ενώ δύο παίκτες έχουν αντικρίσει την κόκκινη κάρτα.

ΑΕ Χαρίεσσας

Ρυθμιστές του πρωταθλήματος για μια ακόμη χρονιά οι “κιτρινόμαυροι” και από τις ομάδες με τις πιο ισορροπημένες στατιστικές εικόνες της κατηγορίας.

Ο Χρήστος Μποζίνης χρησιμοποίησε συνολικά 22 ποδοσφαιριστές, εκ των οποίων οι 12 είχαν διψήφιο αριθμό συμμετοχών ενώ τα 24 γκολ της ομάδας σημειώθηκαν από 10 παίκτες.

Οι Κώστας Πίτος, Γιάννης Δελητζάκης και Χάρης Δημητρούσης δεν έχασαν παιχνίδι, ενώ μόλις μία ήταν η κόκκινη κάρτα που δέχτηκε η ΑΕΧ στον πρώτο γύρο.

Μακροχώρι

Μία ακόμη ομάδα (όπως ο ΑΟ Μαρίνας) που ταλαιπωρήθηκε φέτος από τους τραυματισμούς, με χαρακτηριστικά παραδείγματα τους Μιχάλη Τσιφλίδη και Κώστα Κουντουριώτη που αγωνίστηκαν σε 5 και 4 παιχνίδια αντίστοιχα.

Ο Γρηγόρης Ηλιάδης χρησιμοποίησε συνολικά 22 ποδοσφαιριστές, εκ των οποίων οι 10 είχαν διψήφιο αριθμό συμμετοχών ενώ τα 14 γκολ της ομάδας σημειώθηκαν από 10 παίκτες.

Οι Αλέξης Θεοδοσιάδης και Γιώργος Τσακαλίδης αγωνίστηκαν σε όλα τα ματς της ομάδας τους, ενώ δύο ήταν οι κόκκινες κάρτες που δέχτηκαν οι παίκτες των “ασπρόμαυρων” στο φετινό πρωτάθλημα.

Κεραυνός Επισκοπής

Οι “κοκκινόμαυροι” είναι η ομάδα που χρησιμοποίησε τους λιγότερους παίκτες στον 1ο γύρο, καθώς οι Ζαχαρίας Ορδουλίδης και Κώστας Τουμαράς εμπιστεύτηκαν 20 ποδοσφαιριστές.

Από αυτούς, μόλις οι 5 είχαν μονοψήφιο αριθμό συμμετοχών, ενώ οι Κλάιντι Μουζάκι, Κώστας Μιχαηλίδης, Αγάπιος Αναστασιάδης και Κώστας Ντέλλας αγωνίστηκαν σε όλα τα παιχνίδια.

Τα 25 γκολ της ομάδας σημείωσαν 8 παίκτες, με τον Κώστα Ντέλλα να έχει φτάσει τα 12 και να βρίσκεται στην πρώτη 10άδα του σχετικού πίνακα.

Δύο φορές παίκτες του Κεραυνού αντίκρισαν την κόκκινη κάρτα, ενώ δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε τη “γεμάτη” χρονιά των “αειθαλών” Απόστολου Τσόπτση και Άγγελου Βοτάρη που αγωνίστηκαν από 14 παιχνίδια έκαστος!

Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων

Η…πιτσιρικαρία του Δημήτρη Πρίντζιου αποδίδει πολύ καλό ποδόσφαιρο (μέσος όρος ηλικίας τα 21 χρόνια και ενώ πέρσι η ομάδα αγωνιζόταν στη Γ Εθνική, με ένα αρκετά διαφορετικό ρόστερ) και μετά από 15 ματς, βρίσκεται στο -5 από την κορυφή.

Ο νεαρός τεχνικός έχει χρησιμοποιήσει 21 ποδοσφαιριστές, εκ των οποίων μόλις οι 4 έχουν μονοψήφιο αριθμό συμμετοχών, ενώ τα 44 τέρματα της ομάδας (κορυφαία επίδοση ανάμεσα στις 16 ομάδες της κατηγορίας) έχουν σημειώσει 14 παίκτες.

Ο Νίκος Χατζόπουλος είναι ο μοναδικός παίκτης που έπαιξε σε όλα τα ματς, δύο παίκτες αντίκρισαν την κόκκινη κάρτα, ενώ τα 15 γκολ του Αντώνη Παρσόπουλου τον βάζουν στην πρώτη 10άδα του σχετικού πίνακα.

ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας

Η ομάδα του Σάκη Παγγούρα βρίσκεται μέσα στο “κόλπο” του πρωταθλήματος (δύο βαθμοί η διαφορά από τον πρωτοπόρο ΓΑΣ Ροδοχωρίου) και διατηρεί την καλύτερη εντός έδρας άμυνα της κατηγορίας.

Ο έμπειρος τεχνικός έχει χρησιμοποιήσει 23 ποδοσφαιριστές, εκ των οποίων οι 13 έχουν διψήφιο αριθμό συμμετοχών ενώ τα 34 γκολ του “δικεφάλου” στο πρωτάθλημα έχουν σημειώσει 8 παίκτες.

Οι Λευτέρης Κίτσας, Άρης Κούκλας, Μάριος Αργυρόπουλος (πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα με 19 γκολ) και Χρυσοβαλάντης Κούκλας (μόλις 16 ετών) έχουν αγωνιστεί σε όλα τα ματς του ΠΑΟΚ, ενώ μόλις μία φορά έχει βγει η κόκκινη κάρτα από το τσεπάκι του διαιτητή για παίκτη των “ασπρόμαυρων”.

ΓΑΣ Κοπανού

Μακριά από τις πρώτες θέσεις οι “κιτρινόμαυροι” αλλά ταυτόχρονα αρκετά ασφαλείς όσον αφορά τα σενάρια υποβιβασμού.

Ο Χρήστος Χατζηδάκης έχει επιλέξει φέτος 23 ποδοσφαιριστές, εκ των οποίων οι 11 έχουν διψήφιο αριθμό συμμετοχών, ενώ τα 27 τέρματα της ομάδας έχουν σημειώσει 8 παίκτες.

Οι Δημήτρης Πρόιος, Έρβις Μπούφι, Μάκης Σπανός και Αναστάσιος Παρθενόπουλος έχουν αγωνιστεί σε όλα τα ματς της σεζόν, ενώ μόλις μία είναι η κόκκινη κάρτα που δέχτηκε ποδοσφαιριστής των “κιτρινόμαυρων”.

Αχιλλέας Νέας Στράντζας Νάουσας

Κοντά στην επικίνδυνη ζώνη οι “κυανόλευκοι” μετά το πρώτο μισό της σεζόν και προμηνύεται μια δύσκολη τελική ευθεία, που θα χρειαστεί υπομονή και γερά νεύρα!

Ο Παναγιώτης Καραμεταξάς έχει χρησιμοποιήσει 23 παίκτες μέχρι στιγμής, από τους οποίους οι 12 είχαν διψήφιο αριθμό συμμετοχών ενώ τα 17 γκολ της ομάδας έχουν σημειώσει 6 ποδοσφαιριστές.

Οι Νίκος Μάραντης (δεν έχει χάσει λεπτό), Βασίλης Δημητρίου, Χρήστος Βακαλίδης και Αναστάσιος Τασιώνας έχουν αγωνιστεί και στα 15 ματς των “κυανολεύκων”, ενώ μία είναι η κόκκινη κάρτα που δέχτηκε ο Αχιλλέας στο φετινό πρωτάθλημα

Άρης Παλαιοχωρίου

Μετά από μια άκρως επιτυχημένη χρονιά πέρσι και μάλιστα ως νεοφώτιστος, ο Άρης Παλαιοχωρίου βρίσκεται φέτος μέσα στο γκρουπ των ομάδων που θα δώσουν τη μάχη για την αποφυγή των play out.

Ο Γιώργος Απόσογλου έχει χρησιμοποιήσει 24 παίκτες μέχρι στιγμής, από τους οποίους οι 12 είχαν διψήφιο αριθμό συμμετοχών ενώ χαρακτηριστική είναι η ποικιλία στους σκόρερς καθώς τα 19 γκολ της ομάδας έχουν σημειώσει 13 ποδοσφαιριστές.

Οι Βαλάντης Μπακιρτζής και Πέτρος Μιχαηλίδης έχουν παίξει σε όλα τα ματς, ενώ μόλις μία είναι η κόκκινη κάρτα που δέχτηκαν οι “κιτρινόμαυροι” στο φετινό πρωτάθλημα.

Εθνικός Κλειδιού 

Μεγάλη η μάχη για τους “κυανόλευκους” φέτος, για την οποία ωστόσο ήταν απόλυτα προετοιμασμένοι καθώς δήλωσαν συμμετοχή τελευταία στιγμή ώστε να συμπληρωθούν οι 16 της Α Ερασιτεχνικής.

Οι Μπάμπης Πετρίδης και Νίκος Παρασχόπουλος χρησιμοποίησαν συνολικά 28 ποδοσφαιριστές, εκ των οποίων μόλις οι 11 είχαν διψήφιο αριθμό συμμετοχών ενώ τα 12 γκολ της ομάδας έχουν σημειώσει 4 παίκτες.

Ο Θανάσης Κεχαγιάς έχει αγωνιστεί σε όλα τα ματς (14, καθώς εκκρεμεί το εξ αναβολής με τον ΑΟ Μαρίνας) ενώ δύο είναι οι αποβολές παικτών στο πρώτο μισό της σεζόν.

ΓΑΣ Ροδοχωρίου

Οι πρωτοπόροι του φετινού πρωταθλήματος έχουν καταρρίψει όλα τα προηγούμενα ρεκόρ τους, τόσο ομαδικά όσο και ατομικά για αρκετούς από τους ποδοσφαιριστές.

Λογικό βεβαίως, άλλωστε η βελτίωση αυτή τους έχει αναδείξει πρωταθλητές χειμώνα και τους έχει αναγάγει ως ένα από τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου.

Οι “κιτρινομπλέ” έχουν τις περισσότερες νίκες από κάθε άλλη ομάδα (13), τη δεύτερη καλύτερη επίθεση συνολικά (38) και την κορυφαία εκτός έδρας (22) ενώ στην πρώτη δεκάδα των σκόρερς φιγουράρουν δύο παίκτες της ομάδας, ο Γιώργος Μουρουζίδης με 14 και ο Χρήστος Μπρέγκου με 10.

Ο Δημήτρης Κοτζάμπασης (ανάμεσα στους top ανερχόμενους προπονητές της κατηγορίας) χρησιμοποίησε φέτος 28 ποδοσφαιριστές. εκ των οποίων οι 12 έχουν διψήφιο αριθμό συμμετοχών ενώ τα 38 γκολ της ομάδας έχουν σημειωθεί από 9 παίκτες.

Μόλις μία ήταν η αποβολή του ΓΑΣ στο φετινό πρωτάθλημα ενώ οι Γιώργος Μουρουζίδης και Γιώργος Πατατούκας ήταν οι παίκτες που αγωνίστηκαν σε όλα τα ματς της ομάδας.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected