Super League 1

“Διπλό” Ευρώπης ο Άρης στα Πηγάδια! (βαθμολογία)

Μεγάλη νίκη του Άρη στα Πηγάδια, χάρη στο…δεξί πόδι του Ματέο Γκαρσία! Στην 6η θέση οι κίτρινοι, έναν βαθμό πίσω από τον Παναθηναϊκό.

Ο Άρης πέρασε θριαμβευτικά από την Ξάνθη, αφού με το όμορφο γκολ του Ματέο Γκαρσία πήρε μια σπουδαία νίκη (0-1) που τον έβαλε για τα καλά σε τροχιά 5άδας και Ευρώπης!

Μετά από αρκετό καιρό, οι «κίτρινοι» πραγματοποίησαν πειστική εμφάνιση καθώς ήταν μια κλάση ανώτεροι από την Ξάνθη. Η ομάδα του Σάββα Παντελίδη δημιούργησε φάσεις, είχε δοκάρι με τον Νικολάς Μαρτίνες και θα μπορούσε να είχε αποφύγει την ψυχοφθόρα διαδικασία των τελευταίων λεπτών, αν αξιοποιούσε τις ευκαιρίες της.

Το αίσθημα του φόβου κυριάρχησε στα πρώτα 20-25 λεπτά του αγώνα με τις δύο ομάδες να μην μπορούν να βρουν αγωνιστικό ρυθμό και να έχουν το μυαλό τους περισσότερο στην άμυνα παρά στη δημιουργία, ίσως, λόγω και της κατάστασης του αγωνιστικού χώρου. Επιλέγοντας τον Δημήτρη Διαμαντόπουλο στην κορυφή με τον Ντιγκινί σε ρόλο επιτελικού μέσου και τους Λάρσον, Ματέο Γκαρσία στα άκρα, ο Άρης προσπάθησε να πιέσει την Ξάνθη, να μην της επιτρέψει να αναπτύξει το passing game που την χαρακτηρίζει και την υποχρέωσε (συνολικά) σε 28 λάθη στο πρώτο μέρος.

Αυτό που έλειπε και από τις δύο πλευρές ήταν οι τελικές προσπάθειες καθώς στη συγκεκριμένη κατηγορία δεν μπορούν να ενταχθούν ένα αδύναμο σουτ του Ντιγκινί στο 4ο κι ένα ακόμη από τον Καμαρά στο 23ο, ούτε τα δύο επικίνδυνα (μεν) γυρίσματα των Ματέο Γκαρσία και Σαρπόνγκ στα μέσα του ημιχρόνου τα οποία πέρασαν αναξιοποίητα.

το φιλμ του αγώνα στο gazzetta.gr

Συνθέσεις

ΞΑΝΘΗ (Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Σιλά, Κασάδο, Αλμέιδα, Μπαξεβανίδης, Καμαρά (76’ Μελιόπουλος), Κοβάσεβιτς, Μπαριέντος, Καντά (56’ Γκέντριτσεκ), Σαρπόνγκ (63’ Μπρίτο), Κάστρο.

ΑΡΗΣ (Παντελίδης): Κουέστα, Τζανακάκης, Δεληζήσης, Ρόουζ, Κορχούτ (84’ Ματίγια), Μπάσα, Σιώπης, Ντιγκινί, Γκαρσία, Λάρσον (69’ Μαρτίνες), Διαμαντόπουλος (79’ Βαλεριάνος).

Η βαθμολογία

Β
1 ΠΑΟΚ 50
2 Ολυμπιακός 42
3 ΑΕΚ 36
4 Ατρόμητος 30
5 Παναθηναϊκός 27
6 Άρης 26
7 Ξάνθη 24
8 Παναιτωλικός 23
9 Πανιώνιος 22
10 ΑΕΛ 20
11 Λαμία 20
12 Αστέρας Τρίπολης 18
13 ΠΑΣ Γιάννινα 17
14 ΟΦΗ 16
15 Λεβαδειακός 12
16 Απόλλων Σμύρνης 6
moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected