Κατηγορίες
Γ Εθνική LIVE!
Γ Εθνική / Τοπικά

Απόστολος Στύλος για τον 14χρονο πρόσφυγα του Αιολικού : “Χαίρομαι να δουλεύω μαζί του, είναι παιδί-διαμάντι!”

Εδώ και λίγες μέρες ο 14χρονος Φράνσις Κολόμπο, πρόσφυγας από το κεντροαφρικάνικο Κονγκό είναι ο πρώτος από τους σύγχρονους πρόσφυγες που απέκτησε δελτίο σε μια ποδοσφαιρική ομάδα.

Και μάλιστα σε μια «προσφυγική» ομάδα, τον «Αιολικό» της Μυτιλήνης που έλκει την καταγωγή του από το αντικρινό Αϊβαλί. Ήδη περιελήφθη στην αποστολή της ομάδας για τον αγώνα με τον Ηλυσιακό την ερχόμενη Κυριακή, στα πλαίσια του πρωταθλήματος της Γ ερασιτεχνικής κατηγορίας και αισιόδοξα βλέπει πως το όνειρο του γίνεται πραγματικότητα. Πέντε μόλις χιλιόμετρα από τον καταυλισμό της Μόριας.

Γιατί σαν πρωταγωνιστής στην ταινία «η μεγάλη απόδραση των 11» του Τζων Χιούστον, ο Φράνσις οργάνωσε τη δραπέτευση του από το «στρατόπεδο» της Μόριας απλά παίζοντας κι αυτός καλή μπάλα. Και κατάφερε να νικήσει ακόμα και έναν κοινό για όλους, ντόπιους και πρόσφυγες, αντίπαλο. Τη γραφειοκρατία.

Κι αυτό γιατί για να παίξει μπάλα σε μια ομάδα κατηγορίας, δεν έφτανε μονάχα να ξέρει. Χρειαζόταν να αποδείξει και την ιθαγένεια του. όρος απαράβατος από τους κανονισμούς της ΕΠΟ και της FIFA ετούτη η απόδειξη ιθαγένειας. Κι ο Φράνσις διωγμένος από το Κονγκο εδώ και πέντε χρόνια με τον πατέρα του και το μικρότερο αδελφό του ετούτη την ιθαγένεια δεν μπορούσε να την αποδείξει.

Με τα χίλια ζόρια, από κάποιο συγγενή του πίσω στην πατρίδα κατάφερε να πάρει ένα χαρτί που να αποδεικνύει ότι δεν «φύτρωσε» σαν τα λουλούδια. Κι έτσι η διαδικασία της έκδοσης «δελτίου ποδοσφαιριστή» ολοκληρώθηκε. Περήφανος πια προπονείται με την ομάδα του, έπαιξε ήδη έναν αγώνα μαζί της με την ομάδα των μικρών και την ερχόμενη Κυριακή πάει με τους μεγάλους σε ένα κρίσιμο αγώνα με τον Ηλυσιακό.

δείτε περισσότερα stonisi.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected