Κατηγορίες
Κύπελλο Ελλάδος

Πέρασε με νίκη από το Περιστέρι και “σφραγίζει” την πρόκριση στα ημιτελικά η ΑΕΚ

Προβάδισμα πρόκρισης για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας απέκτησε η ΑΕΚ, καθώς, στο ντεμπούτο του Μανόλο Χιμένεθ στον πάγκο της, επιβλήθηκε με 1-0 του Ατρομήτου, στον πρώτο αγώνα των δύο ομάδων για την προημιτελική φάση, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο Περιστέρι.

Το γκολ που έκρινε το παιχνίδι το πέτυχε από την άσπρη βούλα στο 86ο λεπτό ο Πόνσε, ο οποίος τρία λεπτά αργότερα αντίκρισε δεύτερη κίτρινη και αποβλήθηκε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν δικαιολογημένα για τη φάση του πέναλτι, με το ριπλέι να δείχνει ότι η παράβαση έγινε οριακά εκτός περιοχής.

Προσωρινή διακοπή υπήρξε στην αναμέτρηση, καθώς στο 55ο λεπτό έπεσε ο φωτισμός στο γήπεδο, ωστόσο μετά από 20 λεπτά τα φώτα άναψαν ξανά κι έτσι συνεχίστηκε κανονικά το ματς.

Σε κλίμα γενικότερου… δισταγμού, η μοναδική αξιόλογη φάση του α΄ ημιχρόνου ήταν το σουτ-άουτ του Μπογέ μετά από έξοχο συνδυασμό των Λιβάγια-Χουλτ στο 32΄.

Νωρίτερα (28′) ο Ατρόμητος είχε διαμαρτυρηθεί για το χέρι του Χουλτ στην περιοχή της ΑΕΚ το οποίο δεν καταλόγισε ως παράβαση ο Σιδηρόπουλος, που προφανώς το θεώρησε ακούσιο.

Η ενδεκάδα ανάγκης της ΑΕΚ (έμειναν εκτός οι τραυματιες Μπακασέτας, Κρίστιτσιτς και Γαλανόπουλος καθώς και ο τιμωρημένος Μάνταλος) και η αλλαγή διάταξης, μετά τον τραυματισμό του Τσιγκρίνσκι, αποσυντόνισαν τους φιλοξενούμενους.

Πάντως και ο Ατρόμητος είχε τα δικά του θέματα ομοιογένειας, λόγω του rotation που εφάρμοσε ο Κάναντι, ο οποίος άφησε εκτός τρία βασικά «γρανάζια» στη λειτουργία της ομάδας, τους Κουλούρη, Μάντσον, Ενσικουλού.

Στο 54΄ το ματς διεκόπη για περίπου 20 λεπτά λόγω βλάβης στην ηλεκτροδότηση του γηπέδου και με την επανέναρξη ο προπονητής των γηπεδούχων έριξε στο ματς δύο από τους βασικούς που είχε αφήσει στον πάγκο, τον Κουλούρη και τον Ενσικουλού.

Στο 82΄ έγινε η φάση που «σημάδεψε» το ματς. Ο Καρασαλίδης ανέτρεψε τον Χρήστο Αλμπάνη εκατοστά έξω από την περιοχή, αλλά ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι, με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση για λίγα λεπτά στο Περιστέρι.

Ο Πόνσε ευστόχησε από τη βούλα και άνοιξε το σκορ στο 86΄, ωστόσο τρία λεπτά μετά αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη. Με τις νέες καθυστερήσεις που προστέθηκαν στη φάση του πέναλτι, απέμεναν ακόμα 25-30 λεπτά στα οποία ο Ατρόμητος θα είχε το αριθμητικό πλεονέκτημα.

Δεν κατάφερε όμως να απειλήσει, καθώς η ΑΕΚ «οχυρώθηκε» μπροστά από την περιοχή του Μπάρκα και δεν επέτρεψε να δημιουργηθεί ούτε μία επικίνδυνη φάση.

Έτσι, ο Χιμένεθ αναδείχθηκε νικητής στο τρίτο ντεμπούτο του στην «Ένωση», όπως είχε κάνει και στα δύο προηγούμενα, το 2010 με τον Άρη και το 2017 με τον Αστέρα Τρίπολης.

Συνθέσεις

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Νταμίρ Κάναντι): Θεοδωράκης, Σάκιτς, Χατζηισαΐας, Ρισβάνης, Καρασαλίδης, Μπρούνο, Κορτ (90΄ Μάντσον), Μπουσουλάτζιτς, Μανούσος (78΄ Ενσικουλού), Ουάρντα, Κωτσόπουλος (79΄ Κουλούρης).

AEK (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Μπακάκης, Οικονόμου, Τσιγκρίνσκι (9΄ λ.τρ. Τσόσιτς), Χουλτ, Αλέφ, Σιμόες, Λιβάγια (90+25΄ Κλωναρίδης), Γκάλο, Μπογέ (81΄ Αλμπάνης), Πόνσε.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected