Κατηγορίες
Διάφορα - Οικονομία

Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τις νέες αιτήσεις του Επιδόματος Παιδιού

Προς τα τέλη του μήνα, σύμφωνα με πληροφορίες του Προς τα τέλη του μήνα, σύμφωνα με πληροφορίες του dikaiologitika.gr, θα ανοίξει η πλατφόρμα του ΟΠΕΚΑ για νέες αιτήσεις., θα ανοίξει η πλατφόρμα του ΟΠΕΚΑ για νέες αιτήσεις.

Τι πρέπει να προσέξετε στην αίτηση για το επίδομα παιδιού Α21

Μόλις ανοίξει η πλατφόρμα η αίτηση θα πρέπει να γίνει από όλους τους δικαιούχους εκ νέου για να καταστεί δυνατό να πραγματοποιηθεί η πληρωμή για το επίδομα παιδιού Α21 του ΟΠΕΚΑ ενώ θα βασιστεί στο εισόδημα που δηλώθηκε στις φορολογικές δηλώσεις που υποβλήθηκαν το 2018 αλλά αφορούσαν τα εισοδήματα του προηγούμενου έτους. Έτσι, οι δικαιούχοι για το επίδομα παιδιού Α21 από τον ΟΠΕΚΑ, στην συνέχεια είτε θα επιστρέψουν είτε θα λάβουν την ανάλογη διαφορά επιδόματος, ανάλογα με το εισόδημα του προηγούμενου έτους.

Αναλυτικά τα ποσά

Επίδομα παιδιού – δεύτερη κατηγορία είκοσι οκτώ (28) ευρώ ανά μήνα για το πρώτο εξαρτώμενο τέκνο, επιπλέον είκοσι οκτώ (28) ευρώ ανά μήνα για το δεύτερο εξαρτώμενο τέκνο, επιπλέον πενήντα έξι (56) ευρώ ανά μήνα για το τρίτο και κάθε εξαρτώμενο τέκνο πέραν του τρίτου.

Επίδομα παιδιού – τρίτη κατηγορία σαράντα δύο (42) ευρώ ανά μήνα για το πρώτο εξαρτώμενο τέκνο, επιπλέον σαράντα δύο (42) ευρώ ανά μήνα για το δεύτερο εξαρτώμενο τέκνο, επιπλέον ογδόντα τέσσερα (84) ευρώ ανά μήνα για το τρίτο και κάθε εξαρτώμενο τέκνο πέραν του τρίτου.

Επίδομα παιδιού – πρώτη κατηγορία – πληρωμή εβδομήντα (70) ευρώ ανά μήνα για το πρώτο εξαρτώμενο τέκνο, επιπλέον εβδομήντα (70) ευρώ ανά μήνα για το δεύτερο εξαρτώμενο τέκνο, επιπλέον εκατό σαράντα (140) ευρώ ανά μήνα για το τρίτο και κάθε εξαρτώμενο τέκνο πέραν του τρίτου.

Υπενθυμίζεται πως μέσα στον μήνα αναμένεται να πληρωθούν οι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού για το 2018 που υπέβαλαν αιτήσεις μέχρι 15 Ιανουαρίου.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected