Διάφορα - Οικονομία

Η πληρωμή του Επιδόματος Παιδιού για τον μήνα Φλεβάρη και πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τις νέες αιτήσεις

Στις 28 Φεβρουαρίου Θα πληρωθούν οι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού για το 2018 σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΟΠΕΚΑ, Στέλιο Πλιάκη.

Όπως αναφέρουν τα dikaiologitika, πρόκειται για 29.000 δικαιούχους οι οποίοι είχαν κάνει αίτηση μέχρι 15 Ιανουαρίου για την καταβολή του επιδόματος παιδιού.

Επίσης καλούνται όσοι υπέβαλλαν λάθος πιστοποιητικά να υποβάλλουν τις επόμενες ημέρες τα σωστά για να πληρωθούν στην επόμενη πληρωμή. Επίσης σήμερα άνοιξε και η διόρθωση του iban στο Α21.

Δυνατότητα μεταβολής ΙΒΑΝ Είναι δυνατή η μεταβολή του ΙΒΑΝ για τους δικαιούχους οι οποίοι δεν έχουν πληρωθεί για το 2018, μέσω της επιλογής ‘Τροποποίηση γενικών στοιχείων’ στην εγκεκριμένη αίτηση του δικαιούχου.

Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τις νέες αιτήσεις

Στις 7 Μαρτίου ανοίγει η πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων για το επίδομα παιδιού και η πρώτη πληρωμή θα γίνει περίπου στις 28 Μαρτίου.

Κατά την παρουσίαση των προγραμμάτων του ΟΠΕΚΑ η αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Φωτίου υπογράμμισε ότι έκλεισε ένας χρόνος από την λειτουργία του Οργανισμού και κατάφεραν να ψηφιοποιηθούν όλες οι παροχές. 0 Διοικητής του ΟΠΕΚΑ Στέλιος Πλιάκης τόνισε ότι το επίδομα παιδιού απευθύνεται σε 1,6 εκ παιδιά, δηλαδή 926.000 οικογένειες, από τις οποίες το 58%ο έχουν εισοδήματά κάτω των 15.000 ευρώ.

Η υποβολή των νέων αιτήσεων Α21 για το επίδομα παιδιού Θα πρέπει να γίνει από όλους εκ νέου και Θα βασιστεί στο εισόδημα που δηλώθηκε στις φορολογικές δηλώσεις που υποβλήθηκαν το 2018 (με βάση τα εισοδήματα του 2017) ,αφού η πλατφόρμα Θα ανοίξει πριν την υποβολή των νέων δηλώσεων.

 

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected