Κατηγορίες
Γ Εθνική LIVE!
Διάφορα

Οριστικό τέλος για τα Βιβλιάρια Υγείας

Τέλος στα απαρχαιωμένα βιβλιάρια υγείας που προσφάτως επανέκαμψαν για συνταγές φαρμάκων και παραπεμπτικά φαίνεται πως βάζει το υπουργείο Υγείας.

Όπως αναφέρουν τα dikaiologitika, τροπολογία με την οποία θα καταργεί το Προεδρικό Διάταγμα που επιβάλλει τη χρήση έντυπου βιβλιαρίου Υγείας προωθεί η ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Η τροπολογία, σύμφωνα με το Έθνος, αναμένεται να κατατεθεί τις επόμενες ημέρες σε νομοσχέδιο άλλου υπουργείου, ώστε να επισπευσθούν οι διαδικασίες κατάργησης των παλαιών βιβλιαρίων και η μετατροπή όλων των υπηρεσιών σε ψηφιακές μέσω του ατομικού ηλεκτρονικού φακέλου υγείας, ο οποίος θα περιλαμβάνει από τα φάρμακα μέχρι και τα αποτελέσματα των εξετάσεων που θα κάνει ο κάθε ασφαλισμένος.

Είχε προηγηθεί βέβαια αναστάτωση τόσο στον ιατρικό κόσμο όσο και στα νοσοκομεία όλης της χώρας, από εγκύκλιο που είχε αποστείλει ο ΕΟΠΥΥ στα τέλη Ιανουαρίου σε όλες τις υγειονομικές μονάδες, με την οποία ζητούσε να ανασυρθούν από τα συρτάρια όλα τα παλιά βιβλιάρια υγείας, ακόμη και αν αυτά είχαν καταργηθεί, όπως του ΙΚΑ.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected