Κατηγορίες
Super League 1

Στο ρελαντί ο Ολυμπιακός, μια ανάσα από την εξασφάλιση της 2ης θέσης (βαθμολογία)

Χωρίς να φορτσάρει, ο Ολυμπιακός πέτυχε το ζητούμενο στη Ριζούπολη και έφτασε τους 54 βαθμούς, 11 περισσότερους από Ατρόμητο και ΑΕΚ.

Ο Ολυμπιακός έκανε τη δουλειά του στη Ριζούπολη, επικρατώντας του Απόλλωνα με 2-0, «κλειδώνοντας» έτσι τη 2η θέση που οδηγεί στον 2ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Ωστόσο, τη νίκη των «ερυθρόλευκων» επισκίασε ο τραυματισμός του Βασίλη Τοροσίδη, που αποχώρησε στο πρώτο ημίχρονο με πρόβλημα στο δεξί γόνατο.

Πριν από τη σέντρα, ο Πέδρο Μαρτίνς χειροκροτήθηκε με θέρμη από τους φίλους των «ερυθρόλευκων» που ήταν στις εξέδρες.

Η διαφορά ποιότητας των αντίπαλων ήταν εμφανής, το ίδιο όμως και το «μούδιασμα» των φιλοξενούμενων από τον αποκλεισμό – σοκ στο Κύπελλο Ελλάδας, με δράστη τη Λαμία. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν από το ξεκίνημα τον έλεγχο, απείλησαν στο 5΄ με (άστοχο) σουτ του Φορτούνη, είδαν τον Χουάντερσον να μπλοκάρει τις προσπάθειες των Μασούρα (18΄), Μπουχαλάκη (19΄) και τελικά άνοιξαν το σκορ στο 24΄ με αυτογκόλ του Στάθη, που προσπάθησε να διώξει υπό την πίεση του Χασάν, στη σέντρα του Ποντένσε.

Λίγο αργότερα (28΄) ο Τοροσίδης αποχώρησε τραυματίας, από ενέργεια του Ρώσση και στο 30΄ νέο σουτ του Φορτούνη έστειλε την μπάλα να περάσει δίπλα από το αριστερό «παράθυρο». Στο 35΄ άλλο σουτ, από τον Χασάν, έστειλε την μπάλα δίπλα από το δεξί δοκάρι, ενώ ο Αιγύπτιος είχε ανάλογη φάση και στο 37΄! Ο Ολυμπιακός συνέχισε να υπερέχει, οι παίκτες του σούταραν αρκετά και στο 61΄ ο Κούτρης είχε δοκάρι, ενώ στο επόμενο λεπτό ο Νάτχο, αφύλαχτος στην περιοχή, πλάσαρε πάνω στον Χουάντερσον.

Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» φάνηκε για πρώτη φορά μόλις στο 62ο λεπτό, όταν ο Χέλβε με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στη συμβολή των δοκών. Η ανωτερότητα του Ολυμπιακού επισφραγίστηκε με ένα δεύτερο γκολ στο 70΄, το όγδοο του Χασάν στο εφετινό πρωτάθλημα (ασίστ του Ποντένσε), ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Αιγύπτιος επιθετικός είδε την κεφαλιά του (σε εκτέλεση κόρνερ) να χτυπά πρώτα στο οριζόντιο και εν συνεχεία στο δεξί δοκάρι, πριν καταλήξει η μπάλα στην αγκαλιά του πεσμένου στο έδαφος Χουάντερσον!

Συνθέσεις

Απόλλων: Χουάντερσον, Οριουέλα, Στάθης, Γκίνο (76’ Γαρουφαλιάς), Κύργιας, Βαφέας, Ντούρσο, Ναδάλες, Ρώσση (39’ Βάρκας), Ακόστα (53’ Ντεφεντερίκο), Ελ Χέλβε.

Ολυμπιακός: Σα, Τοροσίδης (28’ Ανδρούτσος), Μιράντα, Μεριά, Κούτρης, Μπουχαλάκης, Γκιγιέρμε, Ποντένσε, Μασούρας (76’ Σολδάνο), Φορτούνης (58’ Νάτχο), Χασάν.

Η βαθμολογία

Β
1 ΠΑΟΚ 61
2 Ολυμπιακός 54
3 Ατρόμητος 43
4 ΑΕΚ 43
5 Άρης 37
6 Παναθηναϊκός 31
7 Παναιτωλικός 30
8 Ξάνθη 28
9 Λαμία 28
10 Πανιώνιος 26
11 Αστέρας Τρίπολης 25
12 ΑΕΛ 23
13 ΠΑΣ Γιάννινα 21
14 Λεβαδειακός 20
15 ΟΦΗ 18
16 Απόλλων Σμύρνης 9

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected