Κατηγορίες
Super League 1

Νίκη-βάλσαμο για την ΑΕΛ με Ντέλετιτς και Σικάβκα! (photos)

Βαθιά βαθμολογική ανάσα πήρε σήμερα (10/3) η ομάδα της ΑΕΛ η οποία επικράτησε με 2-0 του Λεβαδειακού στο AEL FC ARENA για την 24η αγωνιστική της Super League.

Οι «βυσσινί» επιβλήθηκαν σχετικά άνετα του Λεβαδειακού πετυχαίνοντας δύο τέρματα στην επανάληψη με σκόρερ τους Μίλος Ντέλετιτς και Ευγκένι Σικάφκα, αμφότερα στο δεύτερο ημίχρονο, εκεί που η ΑΕΛ ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή της.

Έτσι η ομάδα του Τζιανλούκα Φέστα έφτασε τους 26 βαθμούς και κράτησε τον Λεβαδειακό στους 20, ενώ έχει και την ισοβαθμία μαζί του καθώς στον πρώτο γύρο είχε αποσπάσει ισοπαλία (1-1) στη Λιβαδειά. Από την άλλη ο Λεβαδειακός παραμένει σε δύσκολη θέση.

Σε μία ηλιόλουστη μέρα με ανοιξιάτικο καιρό η ΑΕΛ με τον Λεβαδειακό αναμετρήθηκαν στο AEL FC ARENA με στόχο τη νίκη. Η ΑΕΛ ήταν καλύτερη σε όλη την διάρκεια του αγώνα, κυρίως βέβαια στο δεύτερο ημίχρονο, εκεί που καθάρισαν οι Ντέλετιτς, Σικάφκα.

Οι Λαρισαίοι πατούσαν καλύτερα στο πρώτο ημίχρονο, είχαν την κατοχή της μπάλας, προσπάθησαν να επιβάλουν τον ρυθμό τους, αλλά χωρίς να δημιουργήσουν φάσεις, πλην αυτών στο 18’ με Μπέρτο και στο 34’ με Λεοζίνιο. Από την άλλη ο Λεβαδειακός δεν απείλησε, πλην μίας περίπτωσης με τον Μαρκόφσκι.

Στην επανάληψη τόσο η ΑΕΛ όσο και ο Λεβαδειακός μπήκαν δυνατά με στόχο το γκολ με τους «βυσσινί» να απειλούν με τους Ντέλετιτς και Μιλοσάβλιεβιτς, ενώ ο Λεβαδειακός απείλησε και πάλι με τον Μαρκόφσκι. Η ΑΕΛ βρήκε το γκολ που έψαχνε με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ντέλετιτς, πέναλτι που προήλθε από χέρι του Ρεχιασβίλι μετά από σέντρα του Σικάφκα που είχε περάσει λίγα λεπτά νωρίτερα στο ματς.

Στο 78’ ο Λεβαδειακός έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Παντελιάδη και τα πράγματα έγιναν πιο δύσκολα για εκείνον. Τα πάντα κρίθηκαν στο 82’ όταν η ΑΕΛ μετά από ωραία συνεργασία Ντέλετιτς, Γιακιμόφσκι και Σικάφκα έφτασε στο 2-0 και τα τελευταία λεπτά ήταν τυπική διαδικασία.

το φιλμ του αγώνα και φωτογραφίες στο athleticlarissa.gr

Συνθέσεις

ΑΕΛ (Tζιανλούκα Φέστα): Κρίστινσον, Μπέρτος, Μόρας, Γκοΐκοβιτς, Μπράλιτς, Σετσέροβιτς, Μιλοσάβλιεβιτς, Λεοζίνιο (73’ Γιακιμόφσκι), Ζίβκοβιτς, Ντέλετιτς (85’ Μπαργκάν), Νούνιτς (64’ Σικάφκα).

Λεβαδειακός (Νίκος Καραγεωργίου): Μπάγιτς, Τσαμπούρης, Ζησόπουλος, Αντιλέχου, Παντελιάδης, Καραχάλιος (81’ Ιωαννίδης), Σαβαντογκό (81’ Άνγκουα), Κονέ (46’ λ.τ. Μητρόπουλος), Ρεχιασβίλι, Νανζίς, Μαρκόβσκι.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected