Super League 1

“Κλειδώνει” την τρίτη θέση η ΑΕΚ, “απέδρασε” από το Περιστέρι με Αλμπάνη!

To εκπληκτικό πλασέ του Χρήστου Αλμπάνη, 2 λεπτά μετά την είσοδό του στο ματς, έδωσε την ΑΕΚ τη νίκη με 1-0 στο Περιστέρι κόντρα στον Ατρόμητο και ουσιαστικά… κλείδωσε την 3η θέση!

Η ΑΕΚ αναδείχθηκε νικήτρια στο ντέρμπι για την τρίτη θέση, επικρατώντας στο Περιστέρι του Ατρόμητου 1-0 με γκολ του Χρήστου Αλμπάνη στο 85ο λεπτό, στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής.

Η Ένωση, που πήρε «ρεβάνς» για την ήττα του πρώτου γύρου στο ΟΑΚΑ (0-2) από την ομάδα των δυτικών προαστίων, έφτασε στους 47 βαθμούς και βρίσκεται στο +4 από το σημερινό αντίπαλό της, επιστρέφοντας στις επιτυχίες μετά την ήττα από τον Άρη και την ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό.

Όπως αναφέρει το onsports.gr, το πρώτο ημίχρονο χαρακτηρίστηκε από την υπεροχή της Ένωσης στο πρώτο μισό του και των γηπεδούχων στο υπόλοιπο διάστημα. Οι παίκτες του Χιμένεθ έφτασαν κοντά στο γκολ στο 7ο λεπτό, όταν ο Μπακασέτας έβγαλε τον Κλωναρίδη απέναντι στον Θεοδωράκη, που βγήκε νικητής στο τετ-α-τετ, ενώ στην εξέλιξη της φάσης μπλόκαρε και το σουτ του Άλεφ. Στο 17΄, από γύρισμα του Κρίστισιτς στην περιοχή η μπάλα έφτασε στον Κλωναρίδη, που από πλάγια θέση πλάσαρε στον Θεοδωράκη.

Ο Ατρόμητος φάνηκε για πρώτη φορά στο 33΄, χάνοντας πολύ μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Από λάθος του Τσόσιτς ο Κουλούρης βγήκε απέναντι στον Μπάρκα, αλλά ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος τελείωσε άσχημα τη φάση, στέλνοντας την μπάλα πάνω στο διεθνή τερματοφύλακα της Ένωσης, ενώ στο 44΄ ο Μπάρκας ξανανίκησε τον Κουλούρη, στο εν κινήσει σουτ που επιχείρησε μετά τη σέντρα του Μανούσου.

Το δεύτερο ημίχρονο κύλησε χωρίς μεγάλες συγκινήσεις, εξαιρουμένης της φάσης του 49ου λεπτού, όταν ο Μπακασέτας τελείωσε τη φάση αριστερά στην περιοχή με σουτ που απέκρουσε σε κόρνερ ο Θεοδωράκης. Στο τελευταίο τέταρτο, όμως, ο αγώνας «ζωήρεψε» ξανά. Στο 73΄ ο Ουάρντα μπήκε στην περιοχή και αντί να πασάρει στον αμαρκάριστο Κουλούρη επέλεξε να σουτάρει, αλλά ως από μηχανής Θεός ο Τσόσιτς έβαλε κόντρα την τελευταία στιγμή.

Στο 78΄ ήταν η σειρά της ΑΕΚ να απειλήσει, όταν ο Κλωναρίδης σέντραρε, ο Τσόσιτς έκανε την προβολή από τη μικρή περιοχή, αλλά Θεοδωράκης μπλόκαρε σωτήρια. Τελικά τη λύση στους «κιτρινόμαυρους» έδωσε ο Αλμπάνης, τρία λεπτά μετά την είσοδό του στον αγώνα: σε αντεπίθεση μετά από ευκαιρία των γηπεδούχων ο Οικονόμου πέρασε μια βαθιά μπαλιά, η άμυνα των γηπεδούχων ήταν απούσα και ο Έλληνας επιθετικός πλάσαρε ιδανικά πάνω από τον αντίπαλο τερματοφύλακα για το τελικό 0-1.

Συνθέσεις

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Νταμίρ Κάναντι): Θεοδωράκης, Ρισβάνης, Καρασαλίδης, Χατζηϊσαΐας, Κιβρακίδης, Μάντσον (81΄ Νάτσος), Ούμπιδες (62΄ Μπουσούλατζιτς), Σάκιτς, Ενσικουλού, Μανούσος (67΄ Ουάρντα), Κουλούρης.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Γκάλο, Οικονόμου, Τσόσιτς, Μπακάκης, Άλεφ, Κρίστισιτς (82΄ Αλμπάνης), Κλωναρίδης, Μπακασέτας, Μπογέ (74΄ Γαλανόπουλος), Πόνσε (36΄ Λιβάια).

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected