Κατηγορίες
Basket

Σε super κατάσταση ο Παναθηναϊκός, πέρασε και από το Μιλάνο!

Ένας εκπληκτικός Παναθηναϊκός «άλωσε» το «Παλαντέζιο» με 95-83 κι έκανε ένα τεράστιο βήμα πρόκρισης παίρνοντας και τη διαφορά από την Αρμάνι Μιλάνο.

Η ομάδα του Ρικ Πιτίνο πέτυχε την έκτη διαδοχική νίκη της με πρωταγωνιστή τον Νικ Καλάθη ο οποίος ήταν απολαυστικός. Πλέον οι «πράσινοι» έχουν ρεκόρ 15-13 και κρατούν την τύχη στα χέρια τους, ενώ η Αρμάνι έμεινε στο 14-14.

Όπως αναφέρει το basketa.gr, το παιχνίδι φάνηκε από το ξεκίνημα ότι θα ήταν ντέρμπι, με τις δύο ομάδες να βρίσκουν πολλές λύσεις στο επιθετικό κομμάτι. Ο Παναθηναϊκός ξέφυγε με έξι πόντους χάρη σε τρίποντο του Λάνγκφορντ (23-20), αλλά το τρίποντο-απάντηση του Τζέιμς διαμόρφωσε το 20-23 που ήταν το σκορ στο φινάλε του πρώτου δεκαλέπτου.

Ο Νικ Καλάθης ήταν εντυπωσιακός (έμεινε στο παρκέ για 19’23” στο πρώτο μέρος) και οδηγούσε τους «πράσινους» και στη δεύτερη περίοδο. Ο αρχηγός των κυπελλούχων Ελλάδος εκμεταλλευόταν όλες τις ευκαιρίες που του παρουσιάζονταν και το «τριφύλλι» διατηρούσε ένα σταθερό προβάδισμα. Την ίδια στιγμή οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν την παρουσία του Ντίνου Μήτογλου και τον «χτύπησαν» με τον Κουζμίνσκας ο οποίος σημείωσε 12 πόντους, με τον διεθνή φόργουορντ να φαίνεται επηρεασμένος από τον τραυματισμό που τον ταλαιπώρησε.

Οι γηπεδούχοι βρήκαν την ευκαιρία και προσπέρασαν και το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με 47-44, την ώρα που ο Ντεσόν Τόμας είχε δεχτεί μία ανόητη τεχνική ποινή και είχε καθηλωθεί στον πάγκο με τρία φάουλ.

Μέχρι το 27′ το τρίτο δεκάλεπτο ήταν απόλυτα ισορροπημένο. Στο τελευταίο τρίλεπτο όμως οι «πράσινοι» έκαναν ένα εντυπωσιακό σερί 11-0 και στο 30′ ο φωτεινός πίνακας του «Παλαντέζιο» έγραφε 64-72, με τον Πιανιτζιάνι να έχει χάσει τον έλεγχο και να καλεί τάιμ άουτ 2” πριν το φινάλε της περιόδου!

Το μομέντουμ ήταν στην ελληνική πλευρά και το… ποτάμι δεν θα γύριζε πίσω. Ο Τόμας με τρίποντο έγραψε το 69-81 στο 33′, αλλά ακόμα υπήρχε χρόνος. Οι γηπεδούχοι τα είχαν εμφανώς χαμένα και τίποτα δεν μπορούσε να αλλάξει. Το μόνο που απασχόλησε στο τέλος ήταν η διαφορά των τριών πόντων με την οποία είχαν νικήσει οι Λομβαρδοί στο ΟΑΚΑ (83-86). Κι αυτή όμως δεν μπορούσε να χαθεί, με τον Παναθηναϊκό να θριαμβεύει όταν ακούστηκε η κόρνα της λήξης, με 95-83, μέσα σε αποθέωση από τους οπαδούς του που έδωσαν δυναμικό «παρών».

Δείτε το αναλυτικό στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected