Basket

A ΕΚΑΣΚΕΜ – Νίκες για τους πρωτοπόρους, τυπική διαδικασία η πρωτιά για την Αριδαία (αποτελέσματα, βαθμολογία 24ης αγωνιστικής)

Με την ολοκλήρωση της 24ης αγωνιστικής και την εκκρεμότητα των δύο αγώνων για να πέσει η αυλαία της κανονικής περιόδου, αρχίζουν να…αχνοφαίνονται τα πρώτα δεδομένα στην Α ΕΚΑΣΚΕΜ.

Με τη σημερινή του νίκη, ο ΦΟ Αριδαίας ουσιαστικά καταλαμβάνει την πρώτη θέση καθώς ακόμη κι αν ηττηθεί στη Βέροια το ερχόμενο Σάββατο, θα χρειαστεί απλά να επιβεβαιώσει τον ρόλο του φαβορί την τελευταία αγωνιστική κόντρα στον ουραγό Εδεσσαϊκό.

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται πλέον η Αλεξάνδρεια (78-62 σήμερα τον Εδεσσαϊκό), που για να παραμείνει εκεί και να έχει το πλεονέκτημα έδρας στα play off, θα πρέπει να κάνει το 2×2 με Αετό Κιλκίς (εκτός) και Ικάρους Γιαννιτσών (εντός).

Τρίτοι είναι οι Ίκαροι Γιαννιτσών πραγματοποίησαν σήμερα το ρεπό τους και σε συνδυασμό με τα σημερινά αποτελέσματα βρίσκονται πλέον ισόβαθμοι με Αιγινιακό και Αετούς Βέροιας. Όπως και να χει, το τελευταίο ματς στην Αλεξάνδρεια είναι αυτό που θα κρίνει τη βαθμολογική θέση της ομάδας από την Πέλλα.

Στο τέταρτο “σκαλί” είναι ο ΑΟΚ Αιγινιακός, που επικράτησε σήμερα στο ντέρμπι της Πιερίας και επίσης κρατά την τύχη στα χέρια του, εφόσον βεβαίως επικρατήσει τόσο των Πανθήρων (εκτός) όσο και των Αετών Βέροιας (εντός) την τελευταία αγωνιστική.

Παραμένει εκτός play off η ομάδα της Βέροιας (αλλά ισόβαθμη με Ικάρους και Αιγινιακό), που επικράτησε στο ντέρμπι της Ημαθίας με τον Ζαφειράκη και ετοιμάζεται από αύριο για δύο “τελικούς”, τόσο εντός με την Αριδαία όσο και εκτός με τον Αιγινιακό.

Όσον αφορά τη μάχη της παραμονής, στην πιο δυσχερή θέση είναι ο Αετός Κιλκίς που έχει έναν βαθμό διαφορά από τον Πιερικό Αρχέλαο, την οποία θα πρέπει να υπερκαλύψει ώστε να μην περιμένει τη λήξη του πρωταθλήματος της Γ Εθνικής, όπου αν μία ομάδα της Ένωσης υποβιβαστεί, τότε συμπαρασύρει και τον 11ο της βαθμολογίας.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα :

ΑΟΚ Αιγινιακός- Βατανιακός/Σάρισα  67-57
Πιερικός Αρχέλαος – Μέγας Αλέξανδρος Γιαννιτσών  70-61
ΦΟ Αριδαίας – ΓΑΣΠ Πάνθηρες  88-69
Ζαφειράκης Νάουσας – Αετοί Βέροιας  61-70
ΓΑΣ Αλεξάνδρειας – Εδεσσαϊκός  78-62
ΑΓΕ Πιερίας – Αετός Κιλκίς  66-60
Ρεπό : Ίκαροι Γιαννιτσών

Βαθμολογία

Β
1 ΦΟ Αριδαίας 41
2 ΓΑΣ Αλεξάνδρειας 39
3 Ίκαροι Γιαννιτσών 38
4 ΑΟΚ Αιγινιακός 38
5 Αετοί Βέροιας 38
6 ΑΓΕ Πιερίας 34
7 ΓΑΣΠ Πάνθηρες 33
8 Βατανιακός/Σάρισα 32
9 Ζαφειράκης 32
10 Πιερικός Αρχέλαος 30
11 Αετός Κιλκίς 29
12 Μ.Αλεξ.Γιαννιτσών 25
13 Εδεσσαϊκός 23

Επόμενη αγωνιστική (25η, 30/3)

Βατανιακός/Σάρισα – Πιερικός Αρχέλαος
ΓΑΣΠ Πάνθηρες – ΑΟΚ Αιγινιακός
Αετοί Βέροιας – ΦΟ Αριδαίας
Εδεσσαϊκός – Ζαφειράκης Νάουσας
Αετός Κιλκίς – ΓΑΣ Αλεξάνδρειας
Ίκαροι Γιαννιτσών – ΑΓΕ Πιερίας
Ρεπό : Μέγας Αλέξανδρος Γιαννιτσών

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected