Κατηγορίες
Εθνικές Ομάδες

Χωρίς να ιδρώσει η Εθνική μας, με το δεξί στα προκριματικά του Euro 2020

Νικηφόρα ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της η Εθνική ομάδα στα προκριματικά του Euro 2020, καθώς επικράτησε 2-0 του Λίχτενσταϊν.

Όπως αναφέρει το onsports, η εικόνα της «γαλανόλευκης» έφερε χαμόγελα, καθώς οι παίκτες του Άγγελου Αναστασιάδη έδειξαν διάθεση, πίεσαν και θα μπορούσαν να πετύχουν περισσότερα γκολ. Το πραγματικό τεστ της Ελλάδας είναι την προσεχή Τρίτη (26/03, 21:45), στο εκτός έδρας παιχνίδι με τη Βοσνία, όπου η νίκη είναι απαραίτητη για τον στόχο της πρωτιάς στον όμιλο.

Φρεσκαρισμένη παρατάχθηκε η Εθνική Ελλάδας απέναντι στο Λίχτενσταϊν, με τον Άγγελο Αναστασιάδη να επιφυλάσσει αλλαγές σε σχήμα και πρόσωπα. Η Ελλάδα είχε σχηματισμό 4-3-3, με τον Κουρμπέλη να παίρνει θέση στο κέντρο της άμυνας και όχι στα χαφ, ενώ οι Σάμαρης, Μασούρας βρήκαν θέση στην ενδεκάδα. Η «γαλανόλευκη» ξεκίνησε δυνατά και στο 8’ ένα καλό σουτ του Μήτρογλου απείλησε τους γηπεδούχους, ενώ ακολούθησαν ευκαιρίες με τους Μασούρα, Σάμαρη. Το Λίχτενσταϊν απείλησε στο 13’, αλλά το σουτ του Βίζερ δεν ανησύχησε τον Βλαχοδήμο.

Στο 20’ ο Μήτρογλου τραυματίστηκε, με τον Δώνη να περνά στη θέση του στο παιχνίδι. Η Ελλάδα πάντως συνέχισε να πιέζει, με τους Φορτούνη, Δώνη και Σάμαρη να δημιουργούν προβλήματα στην αντίπαλη άμυνα. Η υπεροχή της Εθνικής απέδωσε στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, όταν ο Κουρμπέλης έβγαλε μια μπαλιά για τον Φορτούνη, ο οποίος με δεξί πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-1.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Ελλάδα μπήκε με ακόμα περισσότερη ενέργεια και πίεσε την εστία του Μπίχελ για το δεύτερο γκολ. Η Εθνική μας ομάδα είχε την κατοχή της μπάλας και κυρίως ο Μασούρας έπαιρνε πάνω του την τελική προσπάθεια, χωρίς ωστόσο να μπορέσει να σκοράρει. Μετά το πρώτο 20λεπτο, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με τον Αναστασιάδη να ρίχνει στο παιχνίδι τον Κολοβό. Στο 80’ όμως ο Δώνης, μετά από μπαλιά του Μασούρα, με εξαιρετικό γκολ «σφράγισε» τη νίκη της Ελλάδας, γράφοντας το 0-2. Η Εθνική μας πίεσε ως το τελευταίο λεπτό, χάνοντας κι άλλες ευκαιρίες, αλλά το 0-2 ήταν τελικό σκορ.

Συνθέσεις

Λίχτενσταϊν (Χέλγκι Κόλβιντσον): Μπίχελ, Βόλφινγκερ, Κάουφμαν, Ρέχσταϊνερ, Γκέπελ, Χάσλερ (85’ Φρικ), Μάρτιν Μπίχελ Μ. (67’Ζέλε), Βίζερ, Πολβερίνο, Σαλάνοβιτς, Γκίμπσερ (77’ Γιλντίζ).

Ελλάδα (Άγγελος Αναστασιάδης): Βλαχοδήμος, Μπακάκης, Σιόβας, Κουρμπέλης, Κούτρης, Ζέκα, Σάμαρης, Φορτούνης (83’ Κουλούρης), Μασούρας, Μπακασέτας (71’ Κολοβός), Μήτρογλου (22’ Δώνης).

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected