Κατηγορίες
Αθλήματα

Νίκη στην παράταση για τον Φαίακα, σε ένα συγκλονιστικό ματς

Νίκησε στην Κέρκυρα τον ΓΑΣ Κιλκίς με 23-21 και βρίσκεται πλέον μια νίκη μακριά από την άνοδο στην μεγάλη κατηγορία

Την πρώτη από τις δύο νίκες που απαιτούνται για την άνοδο στην Handball Premier έκανε ο Φαίακας Κέρκυρας καθώς επικράτησε στην παράταση επι του ΓΑΣ Κιλκίς με 23-21.

Όπως αναφέρει το e-handball.gr, σε ένα παιχνίδι που είχε αρκετό πάθος και εντάσεις, οι δύο ομάδες έδειξαν ότι θέλουν πολύ την άνοδο και μας προδιαθέτουν σε μια συναρπαστική σειρά τελικών.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να είναι κοντά στο σκορ και τον Φαίακα να μην μπορεί να αποκτήσει προβάδισμα ασφαλείας παρά το γεγονός ότι βρισκόταν μπροστά στο σκορ. Μετά το πρώτο 20λεπτο, η ομάδα της Κέρκυρας πήρε ένα προβάδισμα της τάξεως των τριών τερμάτων (7-4) και τελικά πήγε στα αποδυτήρια με το υπερ της 9-7. Από την άλλη πλευρά, ο ΓΑΣ Κιλκίς έχασε με κόκκινη-μπλε κάρτα τον Ιλερή λόγω αψιμαχίας.

Στο δεύτερο μέρος, η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε. Οι Κερκυραίοι είχαν ήταν και πάλι μπροστά στο σκορ, όμως οι φιλοξενούμενοι βρισκόντουσαν συνέχεια σε απόσταση αναπνοής. Στο 47ο λεπτό του αγώνα ο Φαίακας έφτασε ξανά μπροστά στο σκορ με τρία τέρματα (16-13), όμως το Κιλκίς βρήκε λύσεις και ισοφάρισε. Ακόμη και όταν βρέθηκε να χάνει ξανά με τρία γκολ πέντε λεπτά πριν τη λήξη (19-16), η ομάδα του Γιάννη Λαζαρίδη βρήκε και πάλι τα ψυχικά αποθέματα και ισοφάρισε σε 19-19. Αυτό ήταν και το τελικό αποτέλεσμα της κανονικής διάρκειας του αγώνα με τις δύο ομάδες να οφηγούνται στην παράταση.

Εκεί χρειάστηκε και δεύτερη παράταση καθώς οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες με 20-20. Στην δεύτερη παράταση, ο Φαίακας ήταν πιο αποτελεσματικός επιθετικά και έτσι έφτασε στην μεγάλη νίκη με 23-21 κάνοντας το 1-0 στη σειρά των τελικών.

Θυμίζουμε πως χρειάζονται δύο νίκες για την άνοδο στην Handball Premier και πλέον η σειρά μεταφέρεται στην έδρα του ΓΑΣ Κιλκίς την επόμενη βδομάδα. Σε περίπτωση νίκης των Φαιάκων, η ομάδα της Κέρκυρας θα πανηγυρίσει την άνοδο στην μεγάλη κατηγορία. Σε αντίθετη περίπτωση, η σειρά θα επιστρέψει και πάλι στην έδρα του Φαίακα εκεί που θα κριθεί και ο τελικός νικητής.

ΦΑΙΑΚΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ – ΓΑΣ ΚΙΛΚΙΣ 23-21

Τα πεντάλεπτα: 3-1, 4-2, 5-4, 7-4, 8-6, 9-7 (ημχ.) 10-10, 12-11, 14-13, 16-15, 19-16 19-19, (παράταση 20-20, 23-21)

ΦΑΙΑΚΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ (Σοφία Κακαρούγκα): Κουλούρης, Βάγιας, Νάστος 1, Κατσακιώρης, Βίντοβιτς 4, Τζούκας, Τσόνας, Δελλής 3, Σκανδάλης, Ριγανάς, Κουτσικόπουλος 4, Πίτος 3, Κορακιανίτης 4, Οικονόμου 4, Γαλίτης, Πάλλας.

ΓΑΣ ΚΙΛΚΙΣ (Γιάννης Λαζαρίδης): Τριανταφύλλου, Κοβλακάς, Βιολιτζής, Γιαβασίδης 2, Γρηγοριάδης 1, Δούγιας 5, Ιλερής 2, Κουσίδης 3, Μαυρόπουλος, Μέγκας 4, Σακαλής, Τοκατζόγλου Α. 3, Τοκατζόγλου Β., Πιστόλας 2, Φαχουρίδης Α., Φαχουρίδης Σ.

Διαιτητές: Συρεπίσιος-Μερτινιάν, Δίλεπτα: 5-4, Πέναλτι: 3/3-2/3, Κόκκινη-μπλε κάρτα: Ιλερής 29.11

Οι διαιτητές σημείωσαν στο φύλλο αγώνα: «Α) ο αγώνας ξεκίνησε με 20 λεπτά καθυστέρηση λόγω προηγούμενου αγώνα μπάσκετ. Β) ο αγώνας διεκόπη 2 φορές λόγω πτώσης του προστατευτικού κεκλιδώματος από τους γηπεδούχους οπαδούς. Γ) Στο 29.11 του αγώνα αποβλήθηκε με κόκκινη και μπλε κάρτα λόγω εξίβρισης αντιπάλου «Σε γ…, Σε γ…. Το δελτίο του αθλητή κρατήθηκε. Ο Αποβληθείς αθλητής για δική του προστασία λόγω μεγάλης έντασης στην κερκίδα μετά την αποβολή του δεν έκατσε απέναντι στην κερκίδα αλλά παρέμεινε μέχρι και το τέλος στο χώρο της γραμματείας. Δ) ο αγώνας διεκόπη 2 φορές επειδή οι οπαδοί των γηπεδούχων έφτυναν αντίπαλους αθλητές. Με τη συνδρομή της Αστυνομίας όλα εξελίχθηκαν ομαλά».

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected