Κατηγορίες
Αθλήματα

Εντυπωσιακή η παρουσία του «Εν Σώματι Υγιεί» στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ParaBadminton 2019

Με εντυπωσιακή συγκομιδή μεταλλίων επέστρεψε από την Κομοτηνή η αποστολή του Α.Σ. ΑμεΑ «Εν Σώματι Υγιεί» Βέροιας, όπου το Σάββατο 13 Απριλίου διεξήχθη το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αντιπτέρισης ΑμεΑ (ParaBadminton) 2019, με τη συμμετοχή 14 αθλητών από 6 αθλητικά σωματεία.

Οι αγώνες τελούσαν υπό την αιγίδα του Δήμου Κομοτηνής, της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ και του τοπικού σωματείου «Ηρόδικος».

Ο μοναδικός αθλητής που συμμετείχε από το σωματείο κατάφερε και έφερε στην πόλη μας δύο χρυσά μετάλλια σε Απλό Ανδρών (Κατ. SL3) και Διπλό Μικτό και 1 αργυρό μετάλλιο στο Διπλό Ανδρών με συμπαίκτη την Βεροιώτη, Κωνσταντίνο Κάπα , που ανήκει στο «Εν Σώματι Υγιεί», αλλά φέτος αγωνίζεται δανεικός στους «Αετούς» Θεσσαλονίκης.

Οι προσπάθειες όλων των αθλητών ήταν εντυπωσιακές, κάτι που φανερώνει και αναδεικνύει ότι το ParaBadminton αν και νέο άθλημα, κερδίζει συνεχώς έδαφος στις καρδιές των αθλητών με κινητικές αναπηρίες.

Ο Καραγιάννης, που επέστρεψε σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ParaBadminton μετά από το 2017, αγωνίστηκε στην κατηγορία SL3 (αθλητές με αναπηρία στα κάτω άκρα, αλλά αγωνίζονται όρθιοι).

Στο Διπλό Ανδρών είχε συμπαίκτη τον Κωνσταντίνο Κάπα, o οποίος ταξινομήθηκε στην κατηγορία SL4 (αναπηρία στο ένα κάτω άκρο) και στο Διπλό Μικτό αγωνίστηκε με τη Σωτηρία Χαριτίδου (SU5 – αναπηρία στο άνω άκρο), του σωματείου Ηρόδικος.

Την αποστολή συμπλήρωνε ο αθλητής Στράτος Πετρόπουλος, ο οποίος αγωνίστηκε επί δύο έτη «δανεικός» στο «Εν Σώματι Υγιεί» και φέτος αγωνίστηκε με το σωματείο Π.Α.Σ.Κ.Α. όπου ανήκει. Συνοδός των αθλητών ήταν ο προπονητής ΑμεΑ κ. Αλέξανδρος Καραϊωσήφ.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του αθλητή :

Απλό Ανδρών SL3
Καραγιάννης (Εν Σώματι Υγιεί) – Ντεφίδης (Κότινος Αλεξ/πολης) = 2-0 (21-13 / 21-18)

Διπλό Ανδρών
Καραγιάννης (Εν Σώματι Υγιεί)/Κάπας (Αετοί Θ.)-Καραμανλίδης/Ντεφίδης (Κότινος)= 0-2 (17-21 / 15/21)
Καραγιάννης/Κάπας – Χαριτίδου (Ηρόδικος)/Ποτουρίδου (Κότινος)= 0-2 (09-21 / 05-21) (Εκτός Συναγωνισμού)

Διπλό Μικτό
Καραγιάννης/Χαριτίδου – Ντεφίδης/Ποτουρίδου = 2-0 (21-08 / 21-10)

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι οι αθλητές Πετρόπουλος και Καπάς κατέκτησαν το χρυσό και χάλκινο μετάλλιο στο Απλό Ανδρών κατ. SL4-SU5)

Mπορείτε να δείτε τους νικητές από όλες τις κατηγορίες ΕΔΩ