Αθλήματα

Μεγάλη εμφάνιση της ΧΑΝΘ, “έσπασε” την έδρα του Φοίβου!

Στον πρώτο αγώνα για τα πλέι άουτ η ΧΑΝΘ νίκησε τον Φοίβο στις Συκιές με 25-31 και πλέον χρειάζεται μία ακόμη νίκη για πάρει το εισιτήριο για το δεύτερο γύρο και να διεκδικήσει την παραμονή της στη Handball Premier.

Αντίθετα, ο Φοίβος βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, καθώς αν χάσει την Μ. Τετάρτη, στην έδρα της ΧΑΝΘ υποβιβάζεται στην Α2.

Όπως αναφέρει το e-handball.gr, η ΧΑΝΘ μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και έχοντας τον Μανώλη Ιωαννίδη σε καλή μέρα στην εστία εγκλωβισε αμυντικά τον Φοίβο, αναγκάζοντάς τους γηπεδούχους σε πολλά και φτηνά λάθη. Επιθετικά οι παίκτες του Κώστα Τούτση βρήκαν εύκολα γκολ από αιφνιδιασμούς με αποτέλεσμα στο 22′ η ομάδα της Αδελφότητας να ξεφύγει με 5-10. Με πιο καθαρό μυαλό και τους Τσαγκαράκη και Μπαϊρλή να έχουν σκοράρει 4 και 5 γκολ αντίστοιχα, η ΧΑΝΘ μπήκε στα αποδυτήρια με προβάδισμα πέντε τερμάτων (9-14) δείχνοντας ότι ελέγχει απόλυτα τον αγώνα.

Στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους ο Θοδωρής Μπόσκος αποφάσισε να πάρει τον Φοίβο στις πλάτες του και με τρία δικά του γκολ οι γηπεδούχοι μείωσαν σε 13-15 ξαναμπαίνοντας πρόσκαιρα στον αγώνα. Η ΧΑΝΘ έδειξε αντανακλασικά και με τον Μπαϊρλή να είναι ασταμάτητος (8 γκολ έως εκείνο το σημείο) ξέφυγε και πάλι με πέντε γκολ (14-19 στο 39′). Με τον χρόνο να κυλάει υπέρ της ΧΑΝΘ ανέλαβε δράση ο Γιώργος Τσαγκαράκης, ο οποίος έκανε το καλύτερο παιχνίδι του στη Handball Premier. Στο 45′ η ΧΑΝΘ ξέφυγε με επτά γκολ (16-23) και με τον Φοίβο να ανοίγει την άμυνα σε μία απέλπιδα προσπάθεια οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν εύκολα γκολ ανοίγοντας ακόμη περισσότερο την ψαλίδα (21-30 στο 56′). Η κόρνα της λήξης βρήκε τους παίκτες της ΧΑΝΘ να πανηγυρίζουν για τη νίκη τους με το τελικό 25-31.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή είναι η τρίτη νίκη της ΧΑΝΘ φέτος επί του Φοίβου σε ισάριθμους αγώνες.

Πλέον οι δύο ομάδες να ανανεώνουν το ραντεβού τους για τη Μεγάλη Τετάρτη, για τον δεύτερο μεταξύ τους αγώνα.

Τα πεντάλεπτα: 2-2, 3-5, 5-5, 5-8, 6-12, 9-14 (ημχ), 13-15, 15-19, 16-23, 20-27, 21-29, 25-31.

Φοίβος Συκεών (Τσολάκος): Δεληζάνος 1, Σιγγιρίδης, Μανωλούδης 3, Μεγγίδης, Αθανασιάδης, Ζέλιτς 5, Δέσπος, Μέτσης 3, Μήγγας 1, Μαρκατάτος, Πατραμάνης 1, Γρηγοριάδης, Τσιντίδης 1, Παπαγεωργίου, Πάτσιας 1, Μπόσκος 9.

ΧΑΝΘ (Τουτσής): Μπόλας, Τσιρογιάννης, Σαρηγιαννίδης, Τσαγκαράκης 7, Τζίνεβης 4, Βασιάδης 2, Ιωαννίδης, Στίγγας, Βαρδάκας 3, Παπαβασίλης 5, Μηλόπουλος, Κύρτσιος, Ρίζος, Μπαϊρλής 10, Αρβανιτίδης, Γιαννακόπουλος.

Διαιτητές: Τζαφερόπουλος – Μιχαηλίδης. Δίλεπτα: 2-6. Πέναλτι: 1/2 – 1/1

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected