Κατηγορίες
Basket

Το πρώτο βήμα για τον τίτλο ο ΓΑΣ Βαφύρας

Η πρώτη νίκη για τον Βαφύρα μας στην σειρά των τελικών των play off του πρωταθλήματος είναι γεγονός.

Στον πρώτο τελικό που έγινε χθες το απόγευμα στο κλειστό γυμναστήριο του Αγίου Σπυρίδωνα, η ομάδα μας επικράτησε της ΚουΠα Κιλκίς με 74-65.

Είναι αλήθεια πως το παιχνίδι δεν διεκδίκησε δάφνες ποιότητας, καθώς οι δύο ομάδες εμφανίστηκαν στο παρκέ υποτονικές και πιθανόν αρκετά άδειες πνευματικά, αφού ο πρωτεύον στόχος και για τις δύο, δηλαδή η άνοδος, έχει επιτευχθεί ήδη από τους ημιτελικούς.

Αρκετά λάθη εκατέρωθεν κατά την διάρκεια του παιχνιδιού έφεραν τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ για τα τρία πρώτα δεκάλεπτα. Η αναμέτρηση ξεκίνησε με την ΚουΠα Κιλκίς να προηγείται με 0-5 πριν ο Βαφύρας να απαντήσει κάνοντας το σκορ 8-7 στο πεντάλεπτο της πρώτης περιόδου. Οι δύο ομάδες συμπορεύτηκαν στο σκορ μέχρι το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου όπου πήγαν στους πάγκους τους με τον πίνακα του κλειστού να λέει 15-14.

Το ίδιο σκηνικό υπήρχε και στο δεύτερο δεκάλεπτο, με καμία από τις δύο ομάδες να μην είναι ικανή να κερδίσει κάποιο σοβαρό πλεονέκτημα στο σκορ. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν στα μέσα της δεύτερης περιόδου να προηγηθούν με τέσσερις πόντους, το τέλος όμως του πρώτου ημιχρόνου βρήκε του φιλοξενούμενους να προηγούνται με σκορ 29-31.

Το προβάδισμα άλλαξε δέκα φορές πλευρά στο τρίτο δεκάλεπτο, ενώ τρεις φορές οι δύο ομάδες βρέθηκαν ισόπαλες, με τους παίκτες του Μιχάλη Σαραπτσή να σημειώνουν επτά αναπάντητους πόντους και να ξεφεύγουν με 54-48 στο δύο λεπτά πριν το τέλος της περιόδου, η οποία τελικά ολοκληρώθηκε με σκορ 54-49.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο ο Βαφύρας μπήκε με σκοπό να κερδίσει το παιχνίδι από την άμυνά του. Οι Πειρείς δέχθηκαν μόλις τρεις πόντους στο πρώτο μισό και προηγήθηκαν με 65-52. Από εκεί και ύστερα υπήρξε διαχείριση της διαφοράς παρά την προσπάθεια των φιλοξενουμένων να επιστρέψουν μειώνοντας σε 71-65.

Τελικό σκορ 74-65 και η σειρά των τελικών βρίσκεται στο 1-0. Οι δύο ομάδες θα επιστρέψουν στους μεταξύ τους αγώνες μετά το Πάσχα, με τον δεύτερο αγώνα της σειράς να γίνεται στο ΔΑΚ Κιλκίς στις 4 Μαΐου.

Διαιτητές: Καραμανλής – Μποΐτσης.

Δεκάλεπτα: 15-14, 29-31, 54-49, 74-65.

Βαφύρας (Σαραπτσής): Σαραπτσής Χ. 2, Αραμπατζής 5 (1), Ευαγγελόπουλος 31 (3), Ναβροζίδης, Μπατζάκης 5, Καραμπατάκης 1, Σιώκας 5 (1), Βαρβούτης 15, Ντακαρέλας 2, Γερομιχαλός 8 (2), Παπακώστας, Σκέντος.

ΚουΠα Κιλκίς (Τσάτσης): Πλάκα, Καπνίδης 4, Ποζίδης 11 (1) , Σκάλε 7, Ψωμιάδης 2, Υφαντίδης 6, Τσουλφαΐδης 2, Αραμπατζής 6, Μουστάκας 16 (3), Ιωαννίδης 5, Κώττη

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected