Κατηγορίες
Αθλήματα

Ολοκληρώθηκε το ευρωπαϊκό ταξίδι για την ΑΕΚ

Η ΑΕΚ δεν κατάφερε να επαναλάβει την περσινή πορεία της έως τον τελικό του Τσάλεντζ Καπ, αφού έχασε δύο φορές (27-22 στην Πορτογαλία και 30-22 στο ΟΑΚΑ) από την Μαδέιρα που με την σειρά της πήρε «εκδίκηση» για τον περσινό αποκλεισμό.

Στο δεύτερο ματς της ημιτελικής σειράς που διεξήχθη στο κατάμεστο γήπεδο χάντμπολ του ΟΑΚΑ η ΑΕΚ είχε πολλά θέματα σε άμυνα και επίθεση με κακούς και πάλι τους τερματοφύλακες της που είχαν 9 επεμβάσεις σε σχέση με τον Πορτογάλο Καπντεβίλ που τελείωσε με 21 το ματς!

Η Μαδέιρα αποδείχθηκε καλύτερη από πέρσι και πιο έτοιμη για αυτά τα δύο ματς, ωστόσο η ΑΕΚ αδίκησε τον εαυτό της, αφού θα μπορούσε να είχε καλύτερη παρουσία και στα δύο ματς και να παίξει στα ίσια την πρόκριση, κάτι που τελικά δεν κατάφερε.

Θα της μείνει όμως η παρουσία σε έναν ημιτελικό για δεύτερη σερί χρονιά και τα δυνατά ματς που πιθανότατα θα της φανούν χρήσιμα στην πορεία της σεζόν.

Όπως αναφέρει το e-handball.gr, το ξεκίνημα ήταν καλύτερο για τους Πορτογάλους μου με σερί 4-0 μετέτρεψαν το 3-3 (6’) σε 3-7 (11’) με τους Σεμέδο και Νογκέιρα να δίνουν συνέχεια λύσεις από την περιφέρεια, ενώ στο 15’ η διαφορά πήγε στο +5 (4-9).

Το παιχνίδι στιγματίστηκε από τον σοβαρό τραυματισμό του Σεμέδο στο 27:51 ο οποίος πάσχει από επιληψία και στην προηγούμενη ομάδα του την Μπενφίκα είχε υποστεί δύο κρίσεις.

Ο Ποργογάλος που είχε προλάβει να σημειώσει ήδη 5 γκολ, συνήλθε και καταχειροκροτήθηκε από την εξέδρα της ΑΕΚ, ενώ στην συνέχεια επέστρεψε με δική του ευθύνη στον πάγκο της ομάδας του, αλλά δεν ξαναχρησιμοποιήθηκε.

Η Ένωση δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί το σοκ της Μαδέιρα από τον τραυματισμό του, αλλά και την αγωνιστική του απουσία, αφού είναι παίκτης- βαρόμετρο της Πορτογαλικής ομάδας.

Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με 9-13 και στο δεύτερο η διαφορά αυξήθηκε ακόμα περισσότερο στα 7 γκολ (12-19) στο 40’ και κάπου εκεί ψαλιδίστηκαν αισθητά και οι τελευταίες ελπίδες της ΑΕΚ για ανατροπή του σκορ.

Η συνέχεια του ματς ήταν διαδικαστική με την Μαδέιρα καλύτερη σε όλους τους τομείς να παίρνει την νίκη με 30-22.

Αυτό που έκανε τρομερή εντύπωση και θα μείνει είναι η στάση των οπαδών της ΑΕΚ, των αθλητών της Μαδέιρα και του τεχνικού επιτελείου που αλληλοχειροκροτήθηκαν, δείχνοντας το μεγαλείο του αθλητικού πολιτισμού!

Η ΑΕΚ πλέον στρέφει αποκλειστικά την προσοχή της στον τελευταίο στόχο που της απέμεινε και είναι το πρωτάθλημα, αρχής γενομένης από το ματς της Τρίτης με αντίπαλο τον Διομήδη στο Άργος με σκοπό να κάνει το 2-0 και να βρεθεί στα ημιτελικά κόντρα στον ΠΑΟΚ.

ΑΕΚ- Μαδέιρα 22-30 (9-13 ημχ.)

ΑΕΚ (Γραμματικός): Ζαμπούνης, Νικολαϊδης, Ροζαβόλγκι, Συγγάρης, Μπάλαζ 6, Ραντούλοβιτς, Αλβανός, Μπάγιος, Γιάκομπσεν 4, Παπαδιονυσίου, Δομπρής 2, Μυλωνάς, Αργυρού, Παλεβίτσιους 7, Βραζάλιτσα 3, Μπαλάσκας.

ΜΑΔΕΪΡΑ (Φιντάλγκο): Σίλβα, Λίμα, Σοάρες 2, Μάρτινς 1, Ριμπέιρο 3, Σάντος 5, Καρβάλιο, Λαντιμ, Νογκέιρα 7, Σόουζα 4, Μιράντα 1, Σεμέδο 5, Πενέδα 1, Καπντεβίλ, Περέιρα 1.

Διαιτητές: Μπούτζακ- Ζαχράντικ (Σλοβακία), Παρατηρητής: Μιχιταριάν (Αρμενία), Δίλεπτα : 4-5, Πέναλτι: 3/5-5/5

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected