Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Ολοταχώς για τον τελικό της Μαδρίτης ο εντυπωσιακός Άγιαξ!

Ούτε η Τότεναμ μπόρεσε να σταματήσει το…τρένο του Άγιαξ, που προελαύνει ακάθεκτο για τον μεγάλο τελικό του φετινού Champions League, που θα διεξαχθεί στη Μαδρίτη.

Ο Άγιαξ συνεχίζει να εκπλήσσει την Ευρώπη και με το διπλό (0-1) στην έδρα της Τότεναμ είναι έτοιμος να επιστρέψει σε ευρωπαϊκό τελικό μετά το 1996

Ένα και να «καίει» για τον Άγιαξ, ο οποίος με γκολ του Ντε Μπέεκ στο 15ο λεπτό του αγώνα πέρασε με 1-0 από την έδρα της Τότεναμ και συνεχίζει την ξέφρενη πορεία του για τον μεγάλο τελικό του Champions League της Μαδρίτης. Οι Ολλανδοί που με τις εμφανίσεις τους έχουν «τρελάνει» την Ευρώπη στέλνοντας «σπίτι» τους την Ρεάλ Μαδρίτης και Γιουβέντους ήταν αποτελεσματικοί, εκμεταλλεύτηκαν και τις απουσίες της Τότεναμ (εκτός ήταν ο Κέιν αλλά και ο τιμωρημένος Σον που θα παίξει όμως στη ρεβάνς) και πήρε τη νίκη που του δίνει το πλεονέκτημα για το δεύτερο παιχνίδι στην έδρα του.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν με τον ρυθμό που μπαίνουν σε κάθε ματς φέτος και αφού περίμεναν στην αρχή την Τότεναμ στη συνέχεια πήραν το πάνω χέρι και επέβαλλαν το ρυθμό τους με την ορμή αυτή να μετουσιώνεται σε γκολ στο 15ο λεπτό όταν και «πάγωσαν» το Λονδίνο.

Ειδικότερα, στο 15ο λεπτό του ματς ο Ζιγές έκανε την κάθετη μπαλιά, ο Ντε Μπέεκ βρέθηκε σε θέση βολής και εκτέλεσε τον Γιορίς μετά από προσποίηση και υπέροχο πλασέ μέσα από την περιοχή. Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για οφσάιντ αλλά ο διαιτητής αφού συμβουλεύτηκε το VAR μέτρησε κανονικά το γκολ των Ολλανδών.

Εννιά λεπτά αργότερα ο Ολλανδός αμυντικός θα μπορούσε να κάνει το 2-0 αλλά ο Γιορίς αυτή τη φορά τον νίκησε. Στο 26ο λεπτό ήταν η στιγμή της Τότεναμ να απειλήσει όταν ο Γιορέντε έπιασε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Το «μαρτύριο» για τους Άγγλους συνεχίστηκε όταν στο 37ο λεπτό έχασαν με τραυματισμό τον Βερτόνχεν που είχε σύγκρουση με τον Ονανά και αποχώρησε από το παιχνίδι καθώς δεν μπορούσε καν να περπατήσει.

Η αγγλική ομάδα μπήκε σαφώς καλύτερη στο δεύτερο ημίχρονο και προσπάθησε να απειλήσει την εστία του Άγιαξ για να ισοφαρίσει με τον Ντέλε Άλι αρχικά στο 50΄και στη συνέχεια στο 56΄με σουτ και κεφαλιά να μην μπορεί να νικήσει τον Ονανά. Στη συνέχεια οι Ολλανδοί ισορρόπησαν το ματς και θα μπορούσαν να είχαν κάνει το 2-0 αν ο Νέρες στο 78ο λεπτό είχε σημαδέψει καλύτερα και δεν έστελνε την μπάλα στο αριστερό δοκάρι του Γιορίς που παρακολουθούσε την μπάλα σαν «άγαλμα».

Συνθέσεις

ΤΟΤΕΝΑΜ (Μαουρίσιο Ποκετίνο): Γιορίς, Τρίπιερ (80΄Φόιθ), Ντάβινσον Σάντσες, Αλντερβάιρελντ, Βερτόνχεν (37΄λ.τ. Σισσοκό), Ρόουζ (79΄Ντέιβις), Γουανιάμα, Έρικσεν, Ντέλε Άλι, Λούκας Μόυρα, Γιορέντε.

ΆΓΙΑΞ (Ντε Χαγκ): Ονανά, Φέλτμαν Ντε Λιχτ, Φαν ντε Μπέεκ, Μπλιντ, Ταγλιαφίκο, Σένε (65’ Μαζραουί), Ντε Γιονγκ, Ζιγές (87’ Χούντελααρ), Νέρες, Τάντιτς.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected