Κύπελλο ΕΠΣ Ημαθίας

Η συνέντευξη τύπου για τον τελικό Κυπέλλου Ημαθίας και οι βραβεύσεις (photos+vid)

Πραγματοποιήθηκε πριν λίγη ώρα σε γνωστό πολυχώρο της Βέροιας, η συνέντευξη τύπου για τον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου Ημαθίας ανάμεσα στη Βέροια και τον Μέγα Αλέξανδρο Τρικάλων.

Παρουσία σύσσωμου του ΔΣ της ΕΠΣ Ημαθίας, των διοικήσεων των δύο ομάδων, των προπονητών και των αρχηγών, τέθηκε επί τάπητος η προετοιμασία αμφοτέρων για την αναμέτρηση του Σαββάτου, που για πρώτη φορά στα χρονικά θα διεξαχθεί βραδινή ώρα και συγκεκριμένα στις 19.00

Μάλιστα, την ημέρα εκείνη δεν θα υπάρχει αγωνιστική δραστηριότητα στον νομό (εκτός των play off του Εφηβικού πρωταθλήματος, που διεξάγονται το πρωί) έτσι ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε όλους, να δώσουν το παρών στο Στάδιο της Βέροιας και να παρευρεθούν σε έναν αγώνα – γιορτή, όπως άλλωστε πρέπει να είναι ένας τελικός Κυπέλλου.

Αντίπαλοι στη συγκεκριμένη αναμέτρηση, δύο ομάδες που αναδείχτηκαν πρώτες στη βαθμολογία, αλλά τις χωρίζουν μία κατηγορία. Η “Βασίλισσα του Βορρά”, μετά από μια αξιοθαύμαστη πορεία, κατέκτησε τον τίτλο στον 2ο όμιλο της Γ Εθνικής και παράλληλα κέρδισε την άνοδο της στη Football League της νέας σεζόν.

Πρωτιά και για τον Μέγα Αλέξανδρο Τρικάλων, που ρίχνεται την Τετάρτη (8/5) στη μάχη των play off, έτσι ώστε να διατηρήσει τα κεκτημένα και να επιστρέψει μετά από έναν χρόνο στη Γ Εθνική.

Για τη Βέροια, αυτή θα είναι η τρίτη της παρουσία σε έναν τελικό Κυπέλλου στην Ημαθίας, έχοντας κατακτήσει και τα δύο προηγούμενα, τη σεζόν 2002/2003 με 6-0 κόντρα στον ΦΑΣ Νάουσα και έναν χρόνο πριν με σκορ 4-1 επί του ΓΑΣ Ροδοχωρίου.

Μάλιστα η Βασίλισσα, κατόρθωσε να κατακτήσει το Κύπελλο Ερασιτεχνών Ελλάδας και συγκεκριμένα στις 31/5/2003 στο Δημοτικό Γήπεδο Σοφάδων Καρδίτσας, όταν είχε επικρατήσει με 2-1 του ΠΑΣ Πρέβεζα με γκολ των Μπάμπη Χατζόπουλου και Δημήτρη Καφέ. Με τη Βέροια τότε είχαν αγωνιστεί οι Γκούτρας, Παπανώτας, Αναστασόπουλος, Μυρωνίδης, Τερζής, Ματζιαρίδης, Χατζόπουλος, Μήτκος, Λαναρής, Καφές, Λαζαρίδης αλλά και οι Ευτηριάδης, Συμπεθέρης και Μήτκας ως αλλαγές.

Από την άλλη πλευρά, για την ομάδα του Δημήτρη Πρίντζιου θα είναι η 5η φορά σε τελικό και η δεύτερη συνεχόμενη μετά την περσινή κατάκτηση με σκορ 3-0 επί του ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας. Είχαν προηγηθεί η σεζόν 2003/2004 με την ήττα από την ΑΕ Αλεξάνδρειας, το 1998/1999 με την ΑΕΠ Βέροιας (ήττα 2-1 στην παράταση) και τη σεζόν 1980/1981 στην ήττα 2-0 από την ισχυρή τότε Δόξα Μακροχωρίου.

Η συνέντευξη τύπου

Από πλευράς Βέροιας, το παρών έδωσαν ο πρόεδρος, Στέφανος Αποστολίδης, ο προπονητής Σάκης Θεοδοσιάδης και ο αρχηγός της ομάδας, Αλέξανδρος Βεργώνης. Από τον τυπικά φιλοξενούμενο Μέγα Αλέξανδρο Τρικάλων, στο πάνελ βρέθηκαν ο πρόεδρος, Βασίλης Παπαδόπουλος, ο προπονητής Δημήτρης Πρίντζιος και ο αρχηγός, Γιάννης Κιρκιλιανίδης.

Άπαντες μίλησαν για την ανάγκη παρουσίας του κόσμου σε έναν τελικό-γιορτή, για τις φετινές επιτυχίες αμφότερων των ομάδων ενώ δεν παρέλειψαν να αναφερθούν στη σημασία ενός ακόμη τίτλου, που θα κοσμήσει την τροπαιοθήκη των συλλόγων.

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ημαθίας, κ. Στέργιος Μουρτζίλας αναφέρθηκε στην προετοιμασία της Ένωσης έτσι ώστε να είναι ένας αγώνας αντάξιος της ιστορίας του και απηύθυνε κάλεσμα στις Ακαδημίες της Ημαθίας, να δώσουν το παρών στο γήπεδο καθώς η είσοδος των παιδιών αυτών, είναι δωρεάν.

Να σημειώσουμε πως σύμφωνα με το αρχείο του sportsup.gr, στην περίπτωση του Σάκη Θεοδοσιάδη δημιουργείται ένα αξιοθαύμαστο…παιχνίδι των αριθμών καθώς ο ίδιος έχει διατελέσει προπονητής σε 105 παιχνίδια στην Αναγέννηση Καρδίτσας (ίσως η πιο επιτυχημένη παρουσία του στους πάγκους), ως παίκτης αγωνίστηκε σε 105 παιχνίδια της τότε Β Εθνικής και θα διεκδικήσει με τη Βέροια ένα κύπελλο μετά από 15 χρόνια!

Σε ερώτηση μας αν θα ήθελε να φτάσει και να ξεπεράσει τον αριθμό 105 στον πάγκο της Βέροιας, απάντησε πως δεν του αρέσει ποτέ να προτρέχει και προτιμά να κάνει ένα βήμα τη φορά. Ωστόσο, είναι απόλυτα ευχαριστημένος στη Βέροια και μάλιστα τόνισε με κάθε έμφαση, πως σύλλογοι μεγαλύτερων κατηγοριών αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα διαβίωσης, συγκρίνοντας εμμέσως την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στη “Βασίλισσα του Βορρά”

Στον Δημήτρη Πρίντζιο, απευθυνθήκαμε θυμίζοντας του μια προσωπική συνομιλία, τρεις περίπου μήνες πριν όταν είχε ευχηθεί να βρεθεί στον μεγάλο τελικό, με την ομάδα της καρδιάς του τη Βασίλισσα του Βορρά. Μάλιστα, η συζήτηση εκείνη είχε ως επίκεντρο την εμπιστοσύνη στους νεαρούς ποδοσφαιριστές, μία φιλοσοφία που επιλέγει και ο ίδιος έχοντας ένα από τα πιο νεανικά ρόστερ της κατηγορίας.

Τέλος, η ερώτηση μας προς τον Γιάννη Κιρκιλιανίδη αφορούσε στο αν αυτός είναι ο τελευταίος του αγώνας στο Κύπελλο Ημαθίας και μας απάντησε πως έχει αποφασίσει να δώσει χώρο στα νεαρά παιδιά και πως θα ήθελε να κλείσει την καριέρα του με την κατάκτηση ενός ακόμη Κυπέλλου.

Οι βραβεύσεις

Μετά το τέλος της συνέντευξης, η ΕΠΣ Ημαθίας προχώρησε στη βράβευση των δύο προέδρων για την επιτυχία των ομάδων τους με τη συμμετοχή τους στον τελικό του Κυπέλλου, ενώ η διοίκηση του Μέγα Αλέξανδρου Τρικάλων δια του προέδρου, Βασίλη Παπαδόπουλου απένειμε τιμητική πλακέτα στον Αλέξανδρο Βεργώνη (συμπαίκτες στο ξεκίνημα τις καριέρας τους) για την προσφορά του στο ποδόσφαιρο.

δείτε το σχετικό βίντεο :

δείτε φωτογραφίες :

*Πολλά συγχαρητήρια στην ΕΠΣ Ημαθίας για τη δημιουργία του booklet, ως αφιέρωμα στους τελικούς της Ένωσης, παρουσιάζοντας επίσης το ρόστερ των δύο ομάδων που θα ριχτούν στη μάχη για την κατάκτηση του φετινού τίτλου.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected