Κατηγορίες
Super League 1

Ρεκόρ 55 ετών έσπασε με το αήττητο ο ΠΑΟΚ!

Ένα ρεκόρ που κρατούσε εδώ και 55 χρόνια φρόντισε να πιάσει φέτος ο ΠΑΟΚ, ο οποίος σφράγισε απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα στο φινάλε της Super League, το αήττητο πρωτάθλημα με μόλις τέσσερις ισοπαλίες!

Μια… χρονιά με τα φρένα σπασμένα. Μια χρονιά που ξεκίνησε με την πλάτη στον τοίχο λόγω του -2 αλλά εξελίχθηκε σε μια κούρσα που δεν άφηνε περιθώρια αμφιβολιών. Απέναντι στον Λεβαδειακό, ο ΠΑΟΚ κλείδωσε μαθηματικά το πρωτάθλημα, ωστόσο, στους Ζωσιμάδες ήθελε να βάλει το… κερασάκι στην τούρτα.

Όπως αναφέρει το SDNA, το έργο τους θεωρητικά δεν ήταν -εξ αρχής- εύκολο, οι Γιαννιώτες «καιγόντουσαν» για το τρίποντο της νίκης αλλά οι «ασπρόμαυροι» ήταν αντιμέτωποι με την πρόκληση ενός αήττητου πρωταθλήματος, θέλοντας να δώσουν διαστάσεις θριάμβου σε μια ιστορική σεζόν. Και τα κατάφεραν, γράφοντας ιστορία με «χρυσά» γράμματα.

Η αυλαία της φετινής Super League έπεσε με τρόπο ιδανικό για τους Θεσσαλονικείς καθώς σε μια κούρσα 30 αγωνιστικών, δεν γνώρισαν ποτέ την ήττα ενώ έφεραν μόλις τέσσερις ισοπαλίες (με Ατρόμητο, ΑΕΚ, Άρη και Λάρισα). Με την επίδοσή τους αυτή, κατέρριψαν το ρεκόρ που κρατούσε ο μοναδικός -μέχρι πρότινος- αήττητος στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου: ο Παναθηναϊκός της σεζόν 1963-1964.

Ο Παναθηναϊκός του Στέφαν Μπόμπεκ πανηγύρισε την κατάκτησή του πρωταθλήματος, όντας αήττητος ύστερα από 30 αγωνιστικές με απολογισμό 24 νικών και έξι ισοπαλιών. Οι «πράσινοι» ήταν οι μοναδικοί που είχαν πετύχει ένα τέτοιο ιστορικό επίτευγμα, με την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου να μπαίνει από σήμερα στο κάδρο, σε μια αλησμόνητη σεζόν για τους «ασπρόμαυρους».

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected