Κατηγορίες
Διάφορα

Εξαιρετικό άρθρο του Αχιλλέα Υφαντίδη : “Θα σου πω εγώ καλέ μου φίλε τι σημαίνει να σπας και λερώνεις με την παρουσία και τη στάση σου το πιο υπέροχο άθλημα”

Bio : Ο Αχιλλέας Υφαντίδης είναι Ψυχολόγος ΒΑ, Διεθνολόγος ΜΑ, Επικοινωνιολόγος, Psychologist of High Performance, Life Coach, Επιστημονικός Συνεργάτης Σχολών Προπονητών UEFA της ΕΠΟ

Θα σου πω εγώ καλέ μου φίλε, που συχνάζεις μαζί με την κακεντρέχειά σου στις εξέδρες των γηπέδων και βρίζεις, σπας και λερώνεις με την παρουσία και τη στάση σου το πιο υπέροχο άθλημα. Το ποδόσφαιρο.

Θα σου πω εγώ ποιος είναι τι.

Θα σου πω εγώ ποιος είναι πραγματικά ΑΝΑΠΗΡΟΣ.
Είναι αυτός που προσβάλει χυδαία οικογένειες, ιερά και όσια, φυλή, χρώμα, σωματικές αναλογίες. Αυτός που ασκεί βία. Τυφλή. Αυτός που υποβαθμίζει συνειδητά τους άλλους, θεωρώντας τους νομοτελειακά κατώτερους από τον ίδιο. Γιατί έτσι. Αυτός που θεωρεί τον εαυτό του υπέρτατο κριτή των πάντων. Αυτός που δεν βλέπει και δεν ακούει όχι γιατί δεν μπορεί λειτουργικά αλλά γιατί δεν τον συμφέρει να δει και να ακούσει.

Θα σου πω εγώ ποιος είναι ο πραγματικά ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟΣ.
Είναι αυτός που αδυνατεί να χειροκροτήσει μία καλή προσπάθεια αντιπάλου. Να χαρεί με το παιχνίδι. Με το θέαμα. Με τον ανταγωνισμό. Να θαυμάσει ικανότητες, να παραδειγματιστεί από άλλους, να αναγνωρίσει αξίες. Να συγκινηθεί με τη νίκη, να εξαγνιστεί με την ήττα.

Θα σου πω εγώ ποιος είναι ο πραγματικός ΧΑΣΟΓΚΟΛΗΣ.
Είναι αυτός που δεν μπορεί να πετύχει ούτε έναν στόχο στη ζωή του και τους χάνει λόγω αδιαφορίας και βαρεμάρας. Αυτός που πετάει στο καλάθι των αχρήστων τα χρόνια, τους μήνες, τις ημέρες και κυρίως τις στιγμές του.

Θα σου πω εγώ ποιος είναι το πραγματικό ΠΑΛΤΟ.
Αυτός που οι άλλοι του δίνουν συνεχώς ευκαιρίες μπας και αλλάξει τη μίζερη ζωή του και αυτός όχι μόνο τις πετάει αλλά κατηγορεί και τους άλλους με εμπάθεια και μικροψυχία.

Θα σου πω εγώ ποιος είναι το πραγματικό ΚΟΡΑΚΙ.
Αυτός που περιμένει πώς και πώς τα λάθη των άλλων για να ειρωνευτεί, να χλευάσει, να λοιδορήσει μπας και πάρει έτσι ο ίδιος λίγη αξία μέσω της στείρας κριτικής.

Θα σου πω εγώ ποιος είναι ο πραγματικά ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΣ.
Αυτός που όταν νικάει η ομάδα του την αποθεώνει και όταν χάνει τη φτύνει. Την κατηγορεί. Την αποδομεί. Πρώτο τραπέζι στα πανηγύρια, χαμένος στα δύσκολα.

Θα σου πω ποιος βρίσκεται πραγματικά και διαρκώς ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ.
Αυτός που ποτέ δεν βελτιώνεται, που δεν αναγνωρίζει δικά του λάθη. Όταν νικάει, είναι άξιος. Όταν χάνει, απλά άτυχος ή θύμα του καιρού, του καλού αγωνιστικού χώρου, της κούρασης, του συστήματος, της άδικης κοινωνίας.

Θα σου πω εγώ ποιος βρίσκεται πραγματικά στη ΖΩΝΗ ΤΟΥ ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΥ.
Αυτός που τα βλέπει όλα σάπια γύρω του. Στημένα, σικέ, πληρωμένα, προκαθορισμένα. Τοξικά. Παράγκα. Πάντα και παντού.

Θα σου πω εγώ ποιος είναι το πραγματικό ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ.
Ο δεν βαριέσαι, ο σιγά μην αλλάξει κάτι, ο στα έλεγα εγώ, ο αυτά δεν γίνονται στην Ελλάδα, ο αυτά γίνονται μόνο στην Ελλάδα. Ο ξέρεις ποιος είμαι εγώ.

Θα σου πω λοιπόν και ποιος είναι πραγματικά LOOSER.
Όχι βέβαια κυρίως εσύ.
Loosers είμαστε όλοι οι άλλοι.

Που εθελοτυφλούμε, που τα ανεχόμαστε, που δεν τα αλλάζουμε στους μικρόκοσμους που ζούμε ο καθένας.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected