Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Η πρόκριση της Τότεναμ φέρνει τον ΠΑΟΚ στον 3ο προκριματικό του Champions League

Με την πρόκριση της Τότεναμ στον τελικό του Champions League, ο ΠΑΟΚ κερδίζει έναν προκριματικό γύρο και θα περιμένει την κλήρωση στις 22 Ιουλίου.

Όπως αναφέρει το gazzetta.gr, είναι σχεδόν οριστικό. Δεν γράφουμε 100% γιατί ακόμα υπάρχει σενάριο που μπορεί να στείλει τον ΠΑΟΚ στον 2ο προκριματικό γύρο αλλά αυτό έχει απειροελάχιστες πιθανότητες να συμβεί. Η πρόκριση της Τότεναμ στον τελικό του Champions League σιγουρεύει την θέση του «Δικέφαλου του Βορρά» στον 3ο προκριματικό γύρο!

Τι πρέπει να συμβεί για να αλλάξουν τα δεδομένα;
Α) Η Τότεναμ να χάσει από την Έβερτον την Κυριακή και η Άρσεναλ να νικήσει την Μπέρνλι.
Β) Αφού συμβεί το «Α» να καλυφθεί και διαφορά 8 τερμάτων. Δηλαδή να χάσει η Τότεναμ 4-0 και η Άρσεναλ να νικήσει με 4-0. Η 3-0 και 5-0 αντίστοιχα.
Γ) Εάν συμβεί το «Α» και το «Β» η Τότεναμ να κατακτήσει το Champions League στον τελικό με την Λίβερπουλ.

Μιλάμε για έναν συνδυασμό που είναι απίθανο να συμβεί. Απλά επειδή πολλά έχουμε δει το τελευταίο διάστημα στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, γράφουμε για 99,9% πιθανότητες.

Με αυτήν την εξέλιξη λοιπόν ο ΠΑΟΚ δεν θα ξεκινήσει από τον 2ο προκριματικό γύρο τις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις (όπως ήταν αρχικά προγραμματισμένο) αλλά από τον 3ο προκριματικό γύρο.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» λοιπόν γλιτώνει τα ματς στις 23 και 30 Ιουλίου και θα δώσει το πρώτο του παιχνίδι στις 6 ή 7 Αυγούστου, ενώ θα ξέρει τον αντίπαλό του ή το ζευγάρι από το οποίο θα προκύψει αυτός από τις 22 Ιουλίου.

Στους ανίσχυρους για τον 3ο προκριματικό γύρο
Ο ΠΑΟΚ λοιπόν με τους 23.500 βαθμούς θα είναι στους ανίσχυρους της κλήρωσης και το πιο πιθανό να κληρωθεί με ζευγάρι από τον δεύτερο προκριματικό γύρο.

Ποιοι μπορεί να είναι οι αντίπαλοί του. Με την προϋπόθεση ότι οι ισχυρές ομάδες θα περάσουν από τον πρώτο και τον δεύτερο προκριματικό γύρο αυτές θα είναι:

Άγιαξ ή Αϊντχόφεν (όποια πάρει το πρωτάθλημα στην Ολλανδία)
Σέλτικ (πρέπει να περάσει δύο προκριματικούς γυρους)
Κοπεγχάγη (πρέπει να περάσει έναν προκριματικό γύρο)
Ντιναμό Ζάγκρεμπ (πρέπει να περάσει έναν προκριματικό γύρο)
ΜΠΑΤΕ (πρέπει να περάσει δύο προκριματικούς γυρους)
Αστάνα (πρέπει να περάσει δύο προκριματικούς γύρους)

Για να είναι στους ισχυρούς ο ΠΑΟΚ στην κλήρωση της 22ης Ιουλίου θα πρέπει να συμβούν αρκετά θαύματα στον πρώτο προκριματικό γύρο. Ουσιαστικά είναι απίθανο να συμβεί. Οι συγκεκριμένοι πιθανοί αντίπαλοι που γράψαμε είναι ενδεικτικοί και είναι οι ομάδες με την υψηλότερη βαθμολογία ΠΑΝΤΑ σε περίπτωση που προκριθούν.

Υπάρχει και η περίπτωση βεβαίως ο ΠΑΟΚ να πέσει σε ακόμα πιο βατό αντίπαλο. Πως; Εάν η κλήρωση δεν τον ρίξει πάνω στους Ολλανδούς και τον ρίξει σε ζευγάρι (δηλαδή τις 5 από τις 6 ομάδες) τότε εάν ο ανίσχυρος του ζευγαριού προκριθεί θα βρεθεί στον ΠΑΟΚ.

Τυχαίο παράδειγμα. Εάν η Κοπεγχάγη κληρωθεί με την Ελσίνσκι στον δεύτερο προκριματικό γυρο κι αυτό το ζευγάρι πέσει στον ΠΑΟΚ τότε ο Δικέφαλος του Βορρά μπορεί ν’ αγωνιστεί με την Ελσίνκι εάν φυσικά προκριθούν οι Φινλανδοί. Πάμε ωστόσο με το πιο δύσκολο σενάριο για κάθε ομάδα μιας και ότι ευκολότερο προκύψει θα είναι καλό για τους ελληνικούς συλλόγους.

Το πρώτο παιχνίδι του ΠΑΟΚ είναι προγραμματισμένο για τις 6 ή 7 Αυγούστου. Η ρεβάνς θα είναι προγραμματισμένη για τις 13 Αυγούστου.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected