Κατηγορίες
Basket

Τέλος η κανονική διάρκεια στην Α2, αναδείχτηκαν τα ζευγάρια των play off και play out

Επιτέλους βγήκε λευκός καπνός! Μπορεί η μάχη των Playoffs να ήταν μία από τις πλέον δύσκολες “εξισώσεις” των τελευταίων ετών, όμως το φινάλε της 30ης αγωνιστικής βρήκε στην 4αδα των playoffs τον Χαρίλαο Τρικούπη, την Καρδίτσα και την Καστοριά, με το Διαγόρα Δρυοπιδέων να δίνει το τελικό χτύπημα στον Ερμή Αγιάς

Εντυπωσιακό ήταν το φινάλε της φετινής Α2 στην κανονική της διάρκειας, με το ενδιαφέρον να παραμένει στα ύψη μέχρι και στα τελευταία δευτερόλεπτα των αγώνων. Οι μεγάλοι κερδισμένοι της αγωνιστικής είναι η Καρδίτσα και η Καστοριά, οι οποίες εκμεταλλεύτηκαν την πενταπλή ισοβαθμία στην οποία βρέθηκαν, μαζί με Χαρίλαο Τρικούπη, Διαγόρα Δρυοπιδέων και Ερμή Αγιάς και πήραν το εισιτήριο για τα playoffs. Με μειονέκτημα έδρας μπήκε στα playoffs ο Χαρίλαος Τρικούπης, ο οποίος μπορεί να ηττήθηκε από τον Απόλλωνα Πατρών, όμως το αρνητικό αποτέλεσμα δεν στάθηκε τροχοπέδη στην εκπληκτική πορεία της ομάδας του Ντίνου Καλαμπάκου. Μεγάλος ηττημένος ο Ερμής Αγιάς που παρά το εκπληκτικό ξεκίνημα στο φετινό πρωτάθλημα, τα αρνητικά αποτελέσματα του β’ γύρου και το σημερινό με τον Διαγόρα τον έθεσαν εκτός της διεκδίκησης της ανόδου. Εκπληκτικό φινάλε στο Ψυχικό, με τον Μάρτιν Παασόγια να χαρίζει τη νίκη στην ομάδα του κόντρα στον Κόροιβο που δεν απέφυγε τελικά τα playouts.

Φινάλε με δάκρυα αποχωρισμού

Με χαμόγελα ολοκληρώθηκε η φετινή σεζόν για τον Αμύντα, ο οποίος επικράτησε του Ιπποκράτη με 80-62 και θα αγωνίζεται και την επόμενη σεζόν κανονικά στην Α2, με τις δύο ομάδες να τερματίζουν στο μέσο της βαθμολογίας. Για τον Αμύντα κλείνει σήμερα και ένας κύκλος, μιας και ο Χρήστος Μπάρμπας και ο Σπύρος Διαμαντόπουλος αγωνίστηκαν για τελευταία φορά, έχοντας πάρει την απόφαση να αποσυρθούν από την ενεργό δράση. Μάλιστα, οι δυο τους ήταν οι κορυφαίοι της αναμέτρησης, την ώρα μάλιστα που η ομάδα του Αλέξανδρου Ζαβού είχε εκπληκτικά ποσοστά από τα 6,75 (πάνω από 50% για 35′ λεπτά). Αγωνιστικά ο αγώνας δεν είχε έντονο το στοιχείο του ανταγωνισμού, με τον Αμύντα να έχει από τα πρώτα κιόλας λεπτά διψήφια διαφορά πόντων και μπορεί στο τέλος του α’ ημιχρόνου οι παίκτες του Κώστα Παπαδόπουλου να μείωσαν στους 9 (44-35), δεν είχαν ανάλογη συνέχεια όμως. Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι ρυθμοί είχαν πέσει έτσι κι αλλιώς, με τα βλέμματα να πέφτουν στις ενέργειες των δύο παικτών που αποφάσισαν να βάλουν τέλος στην καριέρα τους, με τη συγκίνηση να είναι έντονη τόσο ανάμεσα στους παίκτες και το τεχνικό επιτελείο του Αμύντα, όσο και στο κοινό που επέλεξε να δει το συγκεκριμένο αγώνα.

Δεν κατέβασε ταχύτητα

Τι κι αν ήταν μαθηματικά πρωταθλητής εδώ και αρκετές βδομάδες, τι κι αν έκανε τη φιέστα ανόδου το περασμένο Σάββατο, ο Ιωνικός δεν μπήκε σε mode… διακοπών και επικράτησε και του Αμαρουσίου με 97-81 και αφήνει πίσω του την Α2 με όνειρο να μην επιστρέψει ποτέ ξανά. Το Μαρούσι κέρδισε τις εντυπώσεις στα πρώτα λεπτά, πετυχαίνοντας μια μίνι ανατροπή και έχοντας προβάδισμα με 29-21 στο τέλος της α’ περιόδου, εκμεταλλευόμενη τις αλλαγές και τα πρόσωπα που δοκίμαζε ο Νίκος Βετούλας. Μάλιστα, η ομάδα του Κώστα Κεραμιδά διατήρησε το προβάδισμα της σε όλη τη διάρκεια του β’ δεκαλέπτου, χωρίς όμως να φτάσει τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα, με τον Λιακόπουλο και τον Καράμπουλα να αναλαμβάνουν δράση και να μειώνουν σε διαφορά τριπόντου στο τέλος του ημιχρόνου. Το γ’ δεκάλεπτο ήταν αυτό που επί της ουσίας καθόρισε το τελικό αποτέλεσμα, με τους πρωταθλητές να τρέχουν ένα επιμέρους 25-12, δημιουργώντας διαφορά ασφαλείας, με τον Λιακόπουλο να είναι ουσιαστικός τόσο στη δημιουργία όσο και στην εκτέλεση. Στο φινάλε του αγώνα, το ενδιαφέρον εστιάστηκε στη… μάχη των παικτών του Ιωνικού να πετύχουν άλλη μια 100αρα πριν αποχαιρετήσουν την Α2, χωρίς όμως επιτυχία.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 30ης αγωνιστικής:

Αμύντας – Ιπποκράτης 80-62
Διαγόρας Δρυοπιδέων – Ερμής Αγιάς 101-80
Απόλλων Π. – Χαρίλαος Τρικούπης 58-55
Μαρούσι – Ιωνικός Ν. 81-97
Καρδίτσα – Καβάλα 81-75
Ψυχικό – Κόροιβος 75-74
Εθνικός – Ηρακλής 73-88
Καστοριά – Ευρώπη Πευκοχωρίου 20-0 α.α.

Τα φύλλα αγώνα στο Basketblog

Βαθμολογία

Β
1 Ιωνικός Νίκαιας 57
2 Ηρακλής 54
3 Καρδίτσα 47
4 Καστοριά 47
5 Χαρίλαος Τρικούπης 47
6 Διαγόρας Δρυοπιδέων 47
7 Ερμής Αγιάς 47
8 Ιπποκράτης Κω 46
9 Αμύντας 45
10 Ψυχικό 45
11 Απόλλων Πάτρας 44
12 Κόροιβος Αμαλιάδας 43
13 Μαρούσι 40
14 Καβάλα 40
15 Πευκοχώρι 39
16 Εθνικός 31

Τα ζευγάρια των play off και play out

Ηρακλής – Χαρίλαος Τρικούπης (2-0)
Καρδίτσα – Καστοριά (1-1)

 

Απόλλων Π. – Καβάλα (1-1)
Κόροιβος – Μαρούσι (1-1)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected