Κατηγορίες
Basket

Ονειρικές στιγμές για την Καστοριά, όλα τα…λεφτά η ερχόμενη Τετάρτη για τα play out

Ιστορία έγραψε η Καστοριά, η οποία με τη νίκη της επί της Καρδίτσας προκρίθηκε στην τελική φάση των playoffs που θα αντιμετωπίσει τον Ηρακλή. Όλα για όλα την προσεχή Τετάρτη για τα playouts με τους γηπεδούχους να παίρνουν τα ροζ φύλλα αγώνα.

Η Καστοριά μετέτρεψε σε γιορτή το σημερινό ντέρμπι με την Καρδίτσα και μπορεί στο τέλος του ημιχρόνου να βρέθηκε πίσω στο σκορ, η συνέχεια όμως ήταν δική της παίρνοντας εμφατική πρόκριση στους τελικούς με τον Ηρακλή. Σπουδαία νίκη πήρε η Καβάλα, η οποία επικράτησε του Απόλλωνα Πατρών, με τις δύο ομάδες να λύνουν τις διαφορές τους στο κλειστό της Περιβόλας την προσεχή Τετάρτη. Ανάλογη εικόνα θα έχουμε και στο κλειστό της Ηλίδας, μιας και το Μαρούσι πήρε τη νίκη κόντρα στον Κόροιβο, με τις δύο ομάδες να βρίσκονται και αυτές στο 2-2.

Έγραψε ιστορία η Καστοριά

Τη μεγαλύτερη επιτυχία της πανηγυρίζει εδώ και λίγη ώρα η Καστοριά, η οποία επιβλήθηκε της Καρδίτσας με 72-52 και έκανε το 3-1 στα μεταξύ τους παιχνίδια, παίρνοντας παράλληλα το εισιτήριο για την τελική φάση των playoffs, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τον Ηρακλή, με τον “γηραιό” να έχει βέβαια το υπέρ του 2-0. Οι “γουναράδες” ξεκίνησαν καλύτερα τον αγώνα και βρέθηκαν να προηγούνται με 15-5 στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, με τους Θεσσαλούς να προσπαθούν να μειώσουν τη διαφορά και το δεκάλεπτο να κλείνει στο 22-11. Οι παίκτες του Γιάννη Τζήμα αντέδρασαν στη συνέχεια, κυρίως με τον Κακλαμάνο και τον Μαγκουνή και το επιμέρους 22-10 έστειλε τις δύο ομάδες στην ανάπαυλα με τον ΑΣΚ να είναι μπροστά στο σκορ και να ελπίζει πλέον στη μεγάλη νίκη. Κάθε ελπίδα βέβαια εξαφανίστηκε στο β’ ημίχρονο χάρη στη σαρωτική παρουσία των παικτών του Νίκου Καραγιάννη, οι οποίοι ήταν εξαιρετικοί για ένα ακόμα παιχνίδι αμυντικά, δεχόμενοι μόλις 19 πόντους στο δεύτερο μέρος, μετατρέποντας επί της ουσίας την αναμέτρηση σε παράσταση για ένα ρόλο. Όταν πλέον το παιχνίδι είχε κριθεί, ξεκίνησε στις εξέδρες ένα μικρό πάρτι, με την Καστοριά να πανηγυρίζει την μεγαλύτερη επιτυχία της ιστορίας της και να κυνηγά πλέον ένα ακόμα όνειρο. Κορυφαίος για τους “γουναράδες” ήταν ο Πέτρος Μελισσαράτος, ο οποίος πέτυχε double double με 17 πόντους και 11 ριμπάουντ, ενώ δεύτερη πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Μπόζινταρ Σταμένκοβιτς που πέτυχε και αυτός double double με 16 πόντους και 10 ριμπάουντ.

Έβγαλε σφυγμό η Καβάλα

Στα ίσα έφερε τη σειρά με τον Απόλλωνα Πάτρας η Καβάλα, η οποία επικράτησε με 73-62 και έκανε το 2-2, στέλνοντας την αναμέτρηση σε 5ο αγώνα, εκεί όπου θα κριθεί και η παραμονή στην κατηγορία. Ο Απόλλωνας ξεκίνησε καλύτερα τον αγώνα και προηγήθηκε από νωρίς ακόμα και με +8 (2-10), όμως η Καβάλα αντέδρασε και και με ένα σερί 13-5 κατάφερε να τελειώσει το δεκάλεπτο, με τις δύο ομάδες να είναι ισόπαλες. Ο Απόλλωνας προσπάθησε και στο β’ δεκάλεπτο να επιβάλει το ρυθμό του, όμως η άμυνα του τον πρόδωσε αυτή τη φορά, με την Καβάλα να βρίσκει λύσεις κυρίως με τον Καμάρα που είχε τους 15 από τους συνολικά 36 πόντους της ομάδας στο ημίχρονο. Οι «μελανόλευκοι» είχε υποπέσει σε πολλά λάθη (9 στο α’ ημίχρονο), με αποτέλεσμα να κλείσουν οι γηπεδούχοι το ημίχρονο προηγούμενοι με 33-27. Η συνέχεια ήταν ιδανική για την Καβάλα στο β’ ημίχρονο, με την ομάδα της Μακεδονίας να φτάνει τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα, με τον Χουχούμη να είναι ο παίκτης-κλειδί του δεκαλέπτου. Ο Απόλλωνας προσπάθησε να μειώσει τη διαφορά και το πέτυχε χάρη στον αρχηγό της ομάδας, Γιάννη Μολφέτα που μείωσε στους 6 (50-44). Παρόλα αυτά οι γηπεδούχοι βρήκαν το δρόμο προς το καλάθι με το δεκάλεπτο να κλείνει στο 55-47. Το φινάλε βρήκε τους Πατρινούς να προσπαθούν εκ νέου για τη δική τους αντεπίθεση, όμως δεν κατάφεραν ποτέ να μειώσουν κάτω από τους 8, με αποτέλεσμα η Καβάλα να φτάσει στη μεγάλη νίκη και να κάνει το 2-2.

Κυνηγά το θαύμα το Μαρούσι

Νέο ραντεβού θα δώσουν το Μαρούσι με τον Κόροιβο, με την ομάδα των Βορείων Προαστίων να επικρατεί του Κοροίβου με 66-61 και να στέλνει τη μάχη της παραμονής σε 5ο παιχνίδι. Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν καλύτερα τον αγώνα και προσπάθησαν να χτίσουν διαφορά από τα πρώτα κιόλας λεπτά, με τον Χείλαρη και τον Θεοδωράκο να δίνουν τις απαραίτητες λύσεις και τη διαφορά να φτάνει στο +6 (10-16). Δύο σερί τρίποντα του Ξυδά έφεραν το παιχνίδι στα ίσα, με το δεκάλεπτο να κλείνει στο 20-22. Στο β’ δεκάλεπτο οι δύο ομάδες ήταν αρκετά άστοχες, με το επιμέρους 10-14 να αντικατοπτρίζει την εικόνα του παιχνιδιού, με τον Κόροιβο να αποκτά στο τέλος του ημιχρόνου μία πρώτη διαφορά ασφαλείας, εκμεταλλευόμενος την ευστοχία του κάτω και κοντά στο καλάθι. Το β’ ημίχρονο βρήκε το Μαρούσι να αποκτά ρυθμό και μέσω της άμυνας του κατάφερε να τρέξει ένα επιμέρους 24-15 στο γ’ δεκάλεπτο, με τον Κόροιβο να προδίδεται από την επίθεση του και τα μακρινά σουτ, με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να καλύψουν την διαφορά και να βρεθούν μπροστά στο σκορ. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν στο φινάλε να μειώσουν τη διαφορά, όμως το 56-53 αποτέλεσε τη μικρότερη διαφορά, με το Μαρούσι να φτάνει στην πολύ σημαντική νίκη.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Playoffs

Καστοριά – Καρδίτσα 72-52 (3-1)

Playouts

Καβάλα – Απόλλων Πάτρας 73-62 (2-2)

Μαρούσι – Κόροιβος 66-61 (2-2)

Τα φύλλα αγώνα στο basketblog.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected